warto![]()
ja czytam miesięcznik co zwie się Auto Motor Sport... czytam od pierwszego numeru z nazwy Auto International....fakt zepsuł się ale jest jeszcze sensowny w porównaniu z istniejącymi na rynku
Niech Alfa będzie błogosławiona, niech każda jej droga będzie wysławiona...

ZA ja mam na półce komplet 141 numerów AutomobilistyKupuję regularnie... Podziwiam tych ludzi, wydać tyle numerów siłami grupy zapaleców w sytuacji kurczącego się rynku prasy.
Kupowałem jeszcze Autotechnikę Motoryzacyjną - z wyjątkiem 10/2007 numeru mam wszystkie z ostatniego etapu działalności tego czasopisma (naczelny Jerzy Dyszy) - 12/2005-10/2010 - naprawdę szkoda, takiego poziomu artykułów technicznych nie ma nigdzie. Chociaż ostatnio Dyszy pisuje czasem do Automobilisty.
A szczerze mówiąc w popularnych czytadłach co może zaskoczyć - bo przecież czy to z V12, czy z Clarksonem i kolegami zwiedziliśmy całą Europę - większość przełęczy, miasteczek itd., trudno o jakieś spektakularne artykuły. Fakt, że Dante fajnie pisał o historii - unikalne informacje o Ferrari, Alfie itd. Ostatnio już jakoś nie jarają mnie różnice między jedną a drugą i trzecią modyfikacją Porsche, Ferrari itd.
Jeśli chodzi o prezentacje to utrzymują się tylko tygodniki w stylu Autoświata - cieszmy się, że chociaż tytuł Motoru został.
Z kolei jeśli chodzi o V12, to przecież oni jakoś korzystają ze wspracia Fiata - wydaje mi się, że miało to zrobić grunt pod wprowadzenie Ferrari na nasz rynek - w końcu Dante jest Dyrektorem Generalnym w Ferrari Warszawa.
Kupcie sobie pierwszy numer tego: http://www.autostrada-online.pl/
Naczelnym jest W. Zientarski - wiem, wiem...Oczywiście czuć oddech Fiata z tyłu - to takie marketingowe pisemko jak czasem dealerzy wydają. Choć trochę grubsze i jest Seicento z przebiegiem 0,5 mln km
![]()
Ostatnio edytowane przez mackul ; 19-12-2011 o 18:34

Autostradę już zakupiłem.

Auto International czytałem (a w zasadzie przeglądałem, bo jeszcze ledwo umiałem czytać) od pierwszego numeru z sierpnia 1991 roku. To zawsze była gazeta nr 1. Jak dziś pamiętam jak w 1996 roku zmienił się w AMiS. Do jesieni zeszłego roku ma WSZYSTKIE numery tego czasopisma. Gdy pojawiło się CARS, w którym nie pisano już tylko o ekologii i suvach (dwa najbardziej przeze mnie znienawidzone tematy) niemal z dnia na dzień zrezygnowałem z AMiS. Na dodatek redaktorem CARS został Jarosław Maznas co dla mnie było już wystarczającą rekomendacją. Niestety pan Jarek odpuścił i CARS ... też odpuściło...
I co dalej począć? Chyba trzeba spróbować jazdy po "AUTOSTRADZIE", o której piszemy w osobnym wątku.
PS ClassicAuto też mam wszystkie numery, a do tego wszystkie archiwalne GT Classic.

Nowy numer V12 już czeka do kupienia - polecam![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki