Nalatałem się po kioskach a tu taka niespodzianka:
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul...tal-zamkniety#
Nic dobrego się nie stało...!
Nie ma zbyt szybkich aut.... są zbyt wolni kierowcy.
O w mordę, szczęście w nieszczęściu, że kilku z nas (nakręconych przeze mnie konkretnie w tym wątku) miało prenumeratę dokładnie do poprzedniego miesiąca...
... a już wypatrywałem w skrzynce kolejnego numeru... szkoda ;(
BTW, coś jest z ofertami Groupon i ze mną, bo to już drugi biznes, którego "deal" kupiłem na Grouponie i splajtował - wcześniej eko-myjnia na Ryżowej(ale słusznie, bo słabo myli i chcieli zdzierać jakś straszną kasę za sprzątanie wnętrza, żeby sobie dorobić do Grouponu
)
...ale "Cars" robił bardzo dobrą gazetę... niestety brutalne prawa rynku... Na pamiątkę zostaną mi archiwalne numery i... zegarek Timex jaki od nich dostałem![]()

Mamy na rynku jakąś alternatywę zamiast Carsa?

Szkoda, bo Carsa dokupowałem do Automobilisty i CA.
A teraz co? Rozrywkowy Top Gear?
Kiedyś fierglu.blog.interia.pl, dziś http://fiergloo.pl/
tak to juz jest, gdy mamy w kraju przewage VW i ludzie wolą czytac niemieckie gazety typu auto-świat, bo tam przynajmniej są chwalonejakby inaczej, gdyż to niemiecka prasa przedrukowana na polską
szkoda

A polski "Motor". Nie zapominajcie o nim i kupujcie polską prasę a nie Top Geary.
Alfa Romeo rządzi i wymiata na ulicach świata. Gniecie diesle i auta D.
Motor polski? Wydawca: Bauer, artykuły tak samo przedrukowywane z Auto Zeitung - bliźniaczki naszego Auto Moto... Już nawet coraz częściej w motorze tablice rejestracyjne są niemieckie na zdjęciach...
Bez sensu moim zdaniem tytułują się "najstarszym polskim czasopismem motoryzacyjnym"... nie zmienia to faktu, że i tak kupuję i Motor i AŚ (bo niektóre testy też są robione w Polsce - w podobnych proporcjach), ale... na "rynku wtórnym" - za 50 gr w przydworcowych "kioskach"
Skoro jeżdżę używanym samochodem, to i gazet nie muszę nowych kupować... Cars miałem w prenumeracie... (tak samo jak TG, ale akurat ja lubię rozrywkę i czytanie dla rozrywki, więc mnie TG satysfakcjonuje)
... niestety, może jeszcze coś podobnego od red. Maznasa kiedyś się pojawi...

Poza tym zauwazcie ze i w motorze i aś pojawiaja sie te same artykuly,testy itd.Czasami jest tak ze w jednym tygodniu w aś jest jakis test 3 aut to tydzien pozniej ten sam test(niech bedzie bardzo podobny)pojawia sie w motorze.Na dzien dzisiejszy najczescie kupuje wlasnie TG i V12 ale jakos od dawna nie widzialem nowego numeru.TG cenie za to ze procz motoryzacji przedstawiaja rozne fajne rzeczy dotyczace meskich pasji.Fajna sa tez strony o kosmetykach,ciuchach itd.Cars kupowalem ale przyznaje sie ze ostatnie numery juz nie
Ostatnio edytowane przez mourning ; 12-11-2011 o 14:07

A ja wam powiem ,że te testy z Auto Światu lub Motoru to o kant d... można potłuc. Każdy taki sam i nic nie wnoszą. Lipa straszna. Szczerze, to brakuje na naszym rynku fachowej gazety moto.
Alfa Romeo rządzi i wymiata na ulicach świata. Gniecie diesle i auta D.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki