Okazało się, że facet ma wyrok w zawieszeniu na dwa lata za pobicie żony, także teraz musze czekać aż moja sprawa użycia gróźb karalnych wejdzie na wokande i facet idzie obligatoryjnie siedzieć jako recydywa w czasie trwania zawiasów, przynajmniej taką mam nadzieję. Trzymajcie kciuki.
146 powodów do radości

a recydywa nie jest czasem za kolejne popełnienie ale tego samego czynu ???
art. 64 k.k.
§ 1. Jeżeli sprawca skazany za przestępstwo umyślne na karę pozbawienia wolności popełnia w ciągu 5 lat po odbyciu co najmniej 6 miesięcy kary umyślne przestępstwo podobne do przestępstwa, za które był już skazany, sąd może wymierzyć karę przewidzianą za przypisane sprawcy przestępstwo w wysokości do górnej granicy ustawowego zagrożenia zwiększonego o połowę.
Jestem ciekawy czy sąd potraktuje pobicie i groźby karalne jako przestępstwa podobne.
146 powodów do radości

Jak cos to mozna spróbowac to: http://allegro.pl/trafiles-na-glosne...951742344.html
Włączac zawsze przed wyjściem z domu na fulla .
Alfa Romeo 156 1,9JTD (77kW) 2000r.
Ja miałem kiedyś podobny problem, jednak sam się rozwiązał wcześniej.
Jednego dnia wezwać policję, drugiego lub tego samego wyczaić jak będzie podpity i sam, zapukać kulturalnie, ten zacznie się awanturować i wtedy lać w pysk w obronie własnej. Oczywiście przy "świadku". Wtedy dzwonić na policję za napaść. Komu uwierzą? podpitemu agresywnemu czy trzeźwemu, przykładnemu obywatelowi i świadkowi zajścia, np żonie czy koledze? grunt to zrobić to mega umiejętnie.
Alfa Romeo 156 2.0TS '99 MOMO - pierwsza, ale nie ostatnia.

Dobry patent![]()
Ośmiozaworowy TS opakowany w najszybszy kolor
"Make a car more powerful and it goes faster accelerating in a straight line. Make it lighter and it goes faster everywhere.", Colin Chapman.
Niestety w naszym kraju mało liczy się prawda, ważniejsze kto pierwszy kogo pozwie. Oczywiście to co napisałem to będzie zgodne z prawdą bo na 99% będzie się awanturował za wcześniejsze wezwanie policji![]()
Ostatnio edytowane przez Kynium ; 30-11-2011 o 19:28
Alfa Romeo 156 2.0TS '99 MOMO - pierwsza, ale nie ostatnia.
Patent dobry ale w przypadku normalnej osoby a w przypadku wariata sytuacja się komplikuje - ma zasądzone leczenie a na leczenie go nie wezmą bo chodzi pijany a chodzi pijany bo nie chce iść na leczenie i tak w koło. Musze poczekać aż sprawa gróźb karalnych skierowanych przeciwko mnie wejdzie na wokandę jestem bardzo ciekawy jak te sprawę rozstrzygnie sąd.
146 powodów do radości
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki