co myslicie o tym zabiegu?
Myślimy, że to za jakiś czas zacznie się utleniać i ten połysk długo nie będzie taki intensywny a malowanie klarem tak gładkiej powierzchni aluminiowej łatwe nie będzie.
Nie ma zbyt szybkich aut.... są zbyt wolni kierowcy.

Wiem,ze wiecznie tak nie bedzie,a przed malowaniem(pewnie proszkowo)i tak pojdzie do piaskowania ,wiec chyba nie jest tak zle![]()
Ale, jak to wypiaskują to nie będzie przecież połysku...
Nie ma zbyt szybkich aut.... są zbyt wolni kierowcy.
jak coś to mozesz kupić pastę to zabezpieczenia powierzchni polerowanych![]()

przeciez napisalem ze jak wypiaskuje to pomaluje

dobrze wyglada jak byś chciał lakierowac bezbarwnym to najlepiej nagrzać element wtedy bezbarwny lepiej przylegnie a co do polerki gołej to jak jest dobrze wypolerowana to nic sie nie stanie jak co jakis czas przelecisz pasta , użytkowałem nie jedne felgi z polerowanymi rantami lub w całosci i co tragedii nie było a wiadomo ze koło ma kontakt z piaskiem błotem itp

Jak napisano powyżej, trzebaby zabezpieczyć klarem proszkowym lub klasycznym przeznaczonym na alu/z jakims podkładem do metali kolorowych. Lub co trochę czyścić/polerować. Takie detale jeśli już, to powinny być chromowane ale alu od jakiegoś już czasu zastępuje chrom (te pseudochromy napylane na plastik to alu właśnie). Tyle że chrom jest dużo twardszy i trwalszy.
Oczywiście kwestia gustu (a ten każdy ma swój) czemu miałoby to służyć.
Ostatnio edytowane przez metan ; 28-11-2011 o 09:00
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki