Witam
Chciałbym zapytać szanownych kolegów alfaholików co by mi doradzili w kwestii telewizora. Zdecydowany jestem na telewizor 40-calowy i dodatkowo musi być z opcją podłączenia internetu. Waham się miedzy dwoma telewizorami, Sony i Samsung które oprócz ceny i wyglądu niewiele się różnią. Tu pojawia się pytanie czy jak telewizor Sony ma opcję "WiFi redy" to mogę go połączyć z bezprzewodowym routerem z netii bez dodatkowych urządzeń? W Samsungu jest "Wireless LAN Adapter Support" czy to znaczy że żeby korzystać z bezprzewodowego internetu musze jakiś adapter do telewizora dokupić? Wizualnie podoba mi się bardziej SONY ale Samsung ma kuszącą cenę, w dodatku sony pewnie ma tą samą matrycę co samsung.
Poniżej dwa modele telewizorów nad którymi się zastanawiam:
1.SAMSUNG UE40D5000 który jest teraz w gazetce Saturna za 2160zł
2.SONY KDL-40EX710 który jest w promocji w RTVeuroAGD za 2690zł
Nero Provocatore - AR159 - zawiozę do ślubu!!

Samsungi to najlepsze telewizory jeśli patrząc na stosunek jakość/cena. Jeśli nie potrzebujesz super bajerów to lepiej nie przepłacać.
"17 Novitec 4x98 sprzedam!!! + opony

Ja bym wybral taki ze wzgledu na matryce.Nie jest to Quattron jak w drozszych modelach Sharpa ale obraz na tej matrycy i tak powinien byc lepszy niz na Sony a juz raczej napewno lepszy niz na Samsungu http://www.euro.com.pl/telewizory-le...30e.bhtml#opis
Generalnie polecam Ci zajrzenie na forum HDTV i tam znajdziesz odpowiedzi na swoje watpliwosci.Poza tym moze uda Ci sie nawet taniej kupic ktorys z tych tv a i nawet mozesz sobie zamowic prezentacje w domu wybranych modeli.Inaczej wyglada taki tv w domu niz w sklepie.
Ostatnio edytowane przez mourning ; 03-12-2011 o 16:31

W tym samsungu potrzebny jest adapter do wi-fi.
Od siebie poleciłabym Samsunga. Mam już drugi z rzędu TV, pierwszy podarowałam mamie. Mam też ich monitor, już hmm 6 lat ( tyle że lampowy) i nie sprawiają najmiejszych kłopotów.
Zdecydowanie cena do jakości to ich atut.

Ja jestem fanem Sony, jeżeli chodzi o Samsunga to są dwa powody dla których nie kupił bym tego telewizora- nienaturalne, przejaskrawione kolory, beznadziejny dźwięk, przynajmniej w dwóch modelach z którymi mam do czynienia. Jeżeli chodzi o Sony to mam dwa TV, ojciec też ma Sony i obraz na nich jest dużo lepszy niż na Samsungach.
Fanem można być ale porady to raczej trzeba dawać konkretne.
Pisanie o przejaskrawionych kolorach niby jakiego modelu ma dotyczyć? Po pierwsze można sobie to ustawić a po drugie, żeby to stwierdzić to trzeba porównać dwa TV obok siebie a nie pisać, że najlepsze są sony i tyle... Co do słabej jakość dźwięku z telewizora to chyba żart miał być. Jak można w ogóle rozmawiać o jakość dźwięku z głośników wielkości telefonu umieszczonych w plastikowej zabudowie?! Jak ktoś chce mieć dźwięk dobry to podłącza dekoder/tuner do kina domowego lub innego systemu audio a nie liczy na to, że sam odbiornik TV mu zapewni audiofilskie doznania.
Osobiście polecał bym koledze podejść do jakiegoś marketu gdzie mają te telewizory i porównać funkcje, które mogą się przydać kiedyś (np to wspomniane słusznie Wi-Fi, formaty plików odczytywane z USB, szybkość odczytu ilość wejść, wyjść itd). Poza tym jakości obrazu nie sprawdzisz inaczej niż na żywo. Podobny temat już kiedyś był ale parametry telewizorów zmieniają się dziś tak szybko, że trzeba być dość mocno na bieżąco.
Nie ma zbyt szybkich aut.... są zbyt wolni kierowcy.

Kurcze a ja kupilem tego samsunga za 2299 wmedia expert tydzien temu,kupilem tylko ze wzgledu na wyglad zewnetrzny,wisi i wyglada extra,a w komplecie jest adapter i wejscie usb,ja jestem zadowolony choc funkce internetu nie biore pod uwage

Byłem dzisiaj w saturnie przyjrzeć się tym modelom telewizorów. Samsung jeżeli chodzi o wygląd zewnętrzny na żywo prezentuje się nieźle, niestety nie ma 100Hz odświeżania, bo tak naprawdę ma 50Hz. Sony KDL-40EX710 nie mieli ale sprzedawca chciał mi wcisnąć Sony KDL-40EX520, który ma przeglądarkę internetową i gratis dodają adapter WiFi, ale też ma tylko 50Hz. Samsunga wykreślam z listy, mimo że cena atrakcyjna, to jednak brak prawdziwego odświeżania 100Hz go dyskwalifikuje.
Zaczynam się zastanawiać jeszcze nad jakimś SHARP-em tylko nie wiem jaki model wybrać. Generalnie ma mieć 40cali, 100Hz, możliwość podłączenia internetu WiFi. Możecie coś polecić tak do 3tyś
Ostatnio edytowane przez sickboy ; 04-12-2011 o 10:38
Nero Provocatore - AR159 - zawiozę do ślubu!!
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki