Często bywam w Zawoi, bo mam tam domek. To pod Babią Góra, najwyższy szczyt Beskidów. Noclegowni pełno, a atmosfera jak na agroturystyce. Ścieżek na spacery jest pełno, szlaki turystyczne znajdziesz np. na Wiki. Ponoć tam strasznie zróżnicowana roślinność w górach, ale mnie takie rzeczy nie ruszają. Jak lubisz spacerować, odkrywać widoki to powinno się nadać. Do tego bardzo mili, przyjaźnie nastawieni ludzie, bez komercji jak w Zakopanem.
Tylko nie wiem jak z tym dzieckiem? Południe to głównie góry i wzniesienia, będziesz pchał wózek?Raczej nie sprzyja to aktywnemu wypoczynkowi
Z łagodniejszych terenów jura krakowsko-częstochowska też jest bardzo ładna i niedoceniona. Ładna czyli - krajobrazy, wapienie, zamki, jaskinie, lasy historia i widoki.
Resztę południa znam słabo lub w ogóle. Wiem tylko, że warto odwiedzić moje rejonyW oba miejsca, które wymieniłem najlepiej wybrać się samochodem, bo rejony są dosyć rozciągnięte w porównaniu np. do Pienin czy Tatr.
Ostatnio edytowane przez Tuti ; 08-12-2011 o 00:15
Zna ktoś dobrze beskid śląski? Jakies ciekawe miejsca? Troche bedzie ciężko odwiedzic wyższe góry z 1,5 rocznym dzieckiem, wiec postanowiłem na razie odwiedzic niższe pagórkiMyśle o beskidzie śląskim, żywieckim, co by podróż do małego dziecka równiez nie była męcząca.
Zdecydowanie polecam Polanicę Zdrój, Lądek Zdój, Kudowę Zdrój. Co roku tam piję i wypoczywam z familią. Atrakcji i ciekawych miejsc multum. Wszystkiego jeszcze nie zobaczyłem, bo chyba za dużo piję.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki