Hej,
Jako, że powoli rozglądam sie za ciekawym miejscem na wypoczynek, ciekawią mnie opinie innych żeby nie wtopic po przyjezdzie na miejsce
Interesuje mnie sezon wakacyjny (maj-wrzesień), gdyz dokładnei jeszcze nie wiem kiedy bede miał urlop.
Bardziej odpowiada mi południowa polska tzn. góry. pagórki i wszystko z tym związane od granicy z niemcami do granicy ukraińskiej
Bede sie wybierał z 1.5 rocznym dzieckiem wiec ten element też trzeba wziąsc pod rozwage. Osobiscie preferuje bardziej wypoczynek ruchowy niż leżenie plackiem na plaży (już to przeżyłem), w pieninach tez byłem jakies dobre 5 lat temu, tatry równiez 6 lat temu, ale równiez biore te miejsca pod uwage, gdyż od tego momentu spodobały mi sie piesze wędrówki po górach, krajobrazy z nimi związane, przyroda i cała ta otoczka. Wiec ten rok chciałbym zawitac gdzieś w ciekawe miejsce na południu polski.
Macie jakies propozyce uwzględniając powyższe?
Sromowce Niżne - miejscowość średniej wielkości, spokojna, ceny przystępne, nad Dunajcem (przejście na Słowację przez kładkę), fajne trasy. Byłem w tym roku i polecam.
Jeżeli brałbyś pod uwagę również inne kraje to polecam Słowacki Raj - zrobiłem sobie w tym roku wypad na 1 dzień jak byłem w Sromowcach i już wiem na 100% ze to jest moje miejsce na urlop 2011. Chociaż tu przeszkodą może być dziecko. Ale przyjrzyj się![]()
AR156 1.9JTD 16V 140KM 2003r
BYŁ: Fiat Bravo Trofeo 1.2 16V 80KM 2001r
A zwiedziłeś Beskid Śląski i Żywiecki? Tak pytam bo masz blisko na miejscu, ale różnie to bywa. W Bieszczadach na wschodzi też jest ładnie.
Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.
Wisła, Ustroń, Żywiec, Brenna - kilkakrotnie zwiedzaneoczywisce jak możesz coś innego w tym beskidzie polecic to chętnie wysłucham.

Bieszczady, okolice Poloniny Wetlinskiej![]()
Z powodów osobistych i światopoglądowych odmawiam składania zeznań.
PILKA NOZNA DLA KIBOLI !!!

Ostatnio edytowane przez ANN ; 06-12-2011 o 20:30

Bieszczady. Zdecydowanie!! Całkiem inny klimat niż w Beskidach.
Zagłosuj na mnie w "Stypendium z wyboru" i pomóż mi w unikatowym swapie!
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
Alfa Romeo 145 (jeszcze) 1.4 TS 16V 2000r - Moja Funia

Bieszczady ok
ale polecam wioski te mało znane bez "dobrych znanych pensjonatów" itp - tam jest klimat
do tego nocne wędkowanie z miejscowymi ...
poranna kąpiel w kur.... zimnym Sanie
jest co wspominac
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki