Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Hyde Park - Rozmowy na każdy temat, nie kwalifikujące się do pozostałych działów - motoryzacja, elektronika, GSM, humor, gry wideo, polityka, wczasy za granicą, rozrywka, hobby.
    Użytkownik Romeo Avatar rafter
    Mieszka w
    Pruszków
    Auto
    www.forum159.com
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    19 d 6 h 21 m

Domyślnie

Cytat Napisał dakoolk Zobacz post
    Hehe faktycznie o zdolnosciach terenowych nie doczytalem a terenowy wyglad? Forek tez go ma jak ma duze kola a i rury pewnie mozna dokupic ale moim subiektywnym zdaniem jest duzo ladniejszy od japonskich suvow wogole po zastanowieniu, to z suvow z wygladu podoba mi sie tylko Evoq i Bmw X1...
    W niektórych rankingach stary Forek ujmowany jest nie jako suv tylko kombi . A Evoque to mój faworyt w kategorii małych suvów ale z ceną straszliwie przesadzili niestety .
    AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
    AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
    AUDI A5 MTM (2009 - ....

Lewostronnym powolnojeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!

2. # ADS
    Akwizytorka
    Mieszka w
    Milano

Użytkownik Dwusuwowiec Pokaż na mapie Avatar zwoli
    Mieszka w
    Kępno
    Auto
    alfa romeo 156 1,6 16v, 1998r
    Czas spędzony na forum
    6 d 10 h 59 m

Domyślnie

Subaru ładne ładne tylko silnik...2,5 chyba bęzynka ma moc ale to auto ma być do dojazdu do pracy 10km na zakupy 20 km itp nie do jazdy terenowej wątpię żeby kiedy kolwiek zjechało z utwardzonej nawierzchni ;D no i spalanie subaru...dlatego bd to raczej RAV4.Dacie chyba sobie odpuszczą już ja się o to postaram skoro w środku jest tak słabo wykonany.A chcą akurat suwa bo taki rodzaj nadwozia przypadł im do gustu,jak wcześniej pisałem właściwości terenowe nie mają tu nic do rzeczy ;D

Evoque i BMW X1 super auta ale trzymajmy się budżetu 45tyś złotych polskich.Jakieś jeszcze propozycje w tej kwocie ;p?heh
    Ostatnio edytowane przez zwoli ; 13-12-2011 o 20:14

Użytkownik Romeo Avatar rafter
    Mieszka w
    Pruszków
    Auto
    www.forum159.com
    Czas spędzony na forum
    19 d 6 h 21 m

Domyślnie

[QUOTE=zwoli;733774]Subaru ładne ładne tylko silnik...2,5 chyba bęzynka ma moc ale to auto ma być do dojazdu do pracy 10km na zakupy 20 km itp nie do jazdy terenowej wątpię żeby kiedy kolwiek zjechało z utwardzonej nawierzchni ;D no i spalanie subaru...[/QUOTE

my tu z kolegą dakoolkiem mamy na myśli Forestera poprzedniej generacji ( bo ta zmieści sie w budżecie) a to przecież budka telefoniczna na 4 kółkach ,moja żona jak go zobaczyła po raz pierwszy to sie załamała , a teraz po 4 latach eksploatacji go kocha i nie chce za nic w świecie innego . Spalanie ?? No cóż , 173KM stale załączony napęd 4X4 + skrzynia automat ,taki zestaw pobiera 12.5 l/100km ,wszystko rekompensuje praktycznie zerowa awaryjność .
    AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
    AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
    AUDI A5 MTM (2009 - ....

Lewostronnym powolnojeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!

Użytkownik Romeo Pokaż na mapie Avatar dakoolk
    Mieszka w
    WPR
    Auto
    Solo Alfa 156 SW 1.8 TS (CF3) Nero Fuoco 2001 :D
    Czas spędzony na forum
    9 d 4 h 59 m

Domyślnie

[QUOTE=rafter;733870]
    Cytat Napisał zwoli Zobacz post
    Subaru ładne ładne tylko silnik...2,5 chyba bęzynka ma moc ale to auto ma być do dojazdu do pracy 10km na zakupy 20 km itp nie do jazdy terenowej wątpię żeby kiedy kolwiek zjechało z utwardzonej nawierzchni ;D no i spalanie subaru...[/QUOTE

my tu z kolegą dakoolkiem mamy na myśli Forestera poprzedniej generacji ( bo ta zmieści sie w budżecie) a to przecież budka telefoniczna na 4 kółkach ,moja żona jak go zobaczyła po raz pierwszy to sie załamała , a teraz po 4 latach eksploatacji go kocha i nie chce za nic w świecie innego . Spalanie ?? No cóż , 173KM stale załączony napęd 4X4 + skrzynia automat ,taki zestaw pobiera 12.5 l/100km ,wszystko rekompensuje praktycznie zerowa awaryjność .
    A jak 2.5 miałby dla rodziców za dużo palić, to jest jeszcze 2-litrowy wolny ssak, skoro osiągi nie mają znaczenia, a jak w końcu przyjdzie ten śnieg, to docenili by seryjny reduktor, jakby im przyszło wykopywać się z zaspy... ale Forester i tak już chyba nie wchodzi w grę

Tak mi jeszcze przyszło do głowy, że może... Nissan Quashquai - ta sama technika (układ napędowy) co Dacia, w ładniejszym opakowaniu i tańsze (chyba) niż RAV-ka Plus najniższa utrata wartości w klasie

O i jeszcze Grand Vitara Przed chwilą widziałem orurowany, to by się mógł Twoim rodzicom spodobać. Widziałem też Forestera, który stał obok Yarisa i niewiele był wyższy
    Ostatnio edytowane przez dakoolk ; 14-12-2011 o 13:50

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)