Witam zakładam temat ponieważ rodzice chcą kupić jakiegoś suwa do 40tyś.Interesowali się BMW oraz Hondą CR-V oczywiście używki.Ale pojawiło się to...coś mi się wydaje że się na to nakręcają bo za te pieniądze można mieć nowe auto w zamian za np 5-7 letnią Hondę.Ja jakoś nie ufam "nowemu" i pytam was o opinie może ktoś miał z tym autem kontakt?? i może coś o tych samochodach powiedzieć konkretnego nie pogłoski.Mile widziane opinie o innych suwach w tej cenie max do 45 tyś.Dodam że auto bd miało za zadanie służyć w rodzinie długi czas...ma być ładne;D nie musi mieć super właściwości terenowych ale ma terenowo wyglądać.Wyposażenie,klima,elektryczne szyby,centralny zamek może alarm czyli praktycznie standard na dzisiejsze czasy.
Ostatnio edytowane przez zwoli ; 08-12-2011 o 19:50
jeżdziłem Dusterem na jeżdzie próbnej ( szwagier sie uparł na suva) .Napiszę tak auto jest najtańszym suvem na rynku ,z zewnątrz robi naprawdę dobre wrażenie w powiązaniu z ceną , wnetrze niestety rozczarowuje , plastiki użyte do wykończenia kokpitu powstały chyba ze zmielonych butelek polipropylenowych,Bardzo ubogie wyposażenie w standardzie i niestety słabe silniki do wyboru ,z których diesel 110 KM jakoś daje radę ( z naciskiem na jakoś ) . Żeby to auto w miare sie prezentowało i miało możliwy silnik to raczej 6 dyszek trzeba wyłożyć . Plusy to że jest nowe ,na gwarancji , na sprawdzonych podzespołach . Po objeżdżeniu kilku aut szwagier zdecydowal się na wypasioną 5 letnią Ravkę w automacie z benzynowym 2.0 z przebiegiem 90 kkm ,w co osobiście nie wierzyłem ale nie chciał słuchać więc teraz trochę musi doinwestowywać ją ,ale ogólnie jest zadowolony .
AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
AUDI A5 MTM (2009 - ....
Lewostronnym powolnojeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!

Mój ojciec ma dwie Dacie Logan, jedną w benzynie, drugą 1.5 dCi (chyba taki jest w sandero?). Zaletą Dacii jest to, że jest tania i względnie prosta (jak kiedyś VW) jak na dzisiejsze standardy. Oszczędności Renault widać wszędzie, ale jak nie masz ASR-u i innych pierdół to jest mniej rzeczy do psucia. Plastiki, schowki, podłokietniki, kołpaki itp. - jak dla kogoś nie ma to znaczenia, wymaga jedynie samochodu do przemieszczania się z a do b to może polubić Dacię. Logan w benzynie był kupiony używany, a diesel jako nowy, dziś ma 25 tys. przebiegu. W obu nic poza okresowymi wymianami płynów, filtrów nic nie było robione. Dacia - das auto
Tylko jak interesują Cię BMW i Hondy... to myślę, że Dacia będzie dla Ciebie komedią, jak rafter to opisał![]()
Ostatnio edytowane przez Tuti ; 09-12-2011 o 21:08
no to Dacia odpada na wstępie
Myślisz że Dacia będzie się psuć ;p? Dodam że ich upodobania i coraz częstsze przeglądanie ogłoszeń skłania się ku Toyota RAV4 i chyba na nią się zdecydują wersja z wlotem na masce,okrągłymi halogenami w zderzaku oraz jak się uda znaleźć taki egzemplarz z orurowaniem przodu.[FONT='Times New Roman', Times, serif][/FONT]

Teraz każde auto się psujeTo już nie czasy pompy wtryskowej na pasku. Wg. stereotypów to JTD są bardziej wytrzymałe niż dCi, głównie jeśli chodzi o wytrzymałość paliw słabej jakości. Same Dacie w testach bezawaryjności uzyskują dobre wyniki (czytaj Wiki), jednak moim zdaniem jest to podyktowane tym, że są zwyczajnie proste. Benzynowe Logany nie mają nawet wspomagania, a co dopiero mówić o elektro-bajerach. Silnik 1.5 dCi pali 5-6 litrów w Loganie Long.
Mi Duster w ładnym kolorze i z pakietem Look (ciemne szyby) z zewnątrz podoba się znacznie bardziej niż Ravka i CRVCo nie znaczy, że bym go kupił, ale jakbym mieszkał gdzieś w górach (np. podjazd nieutwardzoną drogą pod górkę), to bym poważnie go brał pod uwagę, chyba, że... czytaj niżej
W ogóle nie lubię Japońców, jakoś tak z założenia - oprócz Subaru oczywiście - a propos - niech sobie rzucą może okiem na 2.5 l Forestera (poprzedni model - SG) z USA (zdziwiłem się, że rafter go nie polecił) i filmiki na YT przez jakie zaspy to pójdzie na reduktorze. Ravka albo CRVka nie mają podejścia... A w wersjach specjalnych typu LL Bean moim zdaniem również elegancko wygląda... I w budżecie by się zmieścił, pewnie nawet ładniejszy poliftowy...
Ale wiadomo, de gustibus... więc jak już się wstępnie na Ravkę napalili to pewnie i tak ją kupią.![]()
AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
AUDI A5 MTM (2009 - ....
Lewostronnym powolnojeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!
Znajomy z pracy ma nową z salonu dacie sandero i drugi rok jezdzifakt tania i bez wodotrysków, ale w środku to lipa straszna, choc jemu nie przeszkadza, gdyż ona nawet w gumofilcach w niej jezdzi
![]()
Hehe faktycznie o zdolnosciach terenowych nie doczytalem a terenowy wyglad? Forek tez go ma jak ma duze kola a i rury pewnie mozna dokupicale moim subiektywnym zdaniem jest duzo ladniejszy od japonskich suvow
wogole po zastanowieniu, to z suvow z wygladu podoba mi sie tylko Evoq i Bmw X1... Choc pewnie wlasnie dlatego, ze sa malo suvowe
Aha i jeszcze Citroen C4 Aircross
Sent from my HTC ChaCha A810e using Tapatalk
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki