Mało jest takich tematów na "naszym" kochanym forum, a jak się pojawiają, to równie szybko znikają...
Napiszę prosto z mostu: Program Partnerski Lyoness. Nie jest to nowość, dlatego zanim błyśniesz - uszanuj innych i to, że jesteśmy w dziale Hyde Park
Kumpel zawracał mi tym doope wiele miesięcy temu. Pogoniłem go tak, że nie widzieliśmy się z pół roku.
Z racji wykonywanego zawodu śledzę takie systemy/portale i co ciekawe moją uwagę przykuła oferta ORLEN'u.
Jeśli zbierasz punkty VITAY na stacjach Orlen czytaj dalej. Jeśli w Twojej mieścinie nie ma stacji Orlen lub Bliska - możesz darować sobie dalsze czytanie
Jak wiadomo - za każdy litr paliwa można otrzymać 6 pkt. VITAY. Czyli aby otrzymać rabat na paliwo w kwocie ~50zł trzeba tych punktów uzbierać...? No właśnie ok 9900 pkt.
Czyli musimy wydać jakieś 9100zł (5,50 liczę za litr paliwa), żeby dostać nagrodę wartości ok 50zł.... Jednym słowem LIPA! Są różne nagrody, ale wartość średnia przeważnie wychodzi 10000pkt <=> 50zł (wartości ceny brutto!).
Do czego zmierzam?
Lyoness dumnie chwali się, że daje 1% zwrotu. Dla przeciętniaka 1% nigdy nie przebije oferty "hot doga, paliwa za 50zł, czy darmowej parasolki"....
Jeśli policzymy to wszystko raz jeszcze, wyjdzie, że po wydaniu 9100zł w tym wyśmiewanym przez sceptyków programie dostaniemy 91zł zwrotu jeśli nie będziemy bawić się w te opisane na stronie piramidy oraz kolejne 0,5% (45,50zł), które przekażemy na konto zakupowe lub wypłacimy w gotówce.
BA! Tankując Vervę dostajemy zarówno zwrot 1% + 0,5% jak również punktujemy w programie VITAY.
Dla kogo to jest i komu opłaca się w to wchodzić? Według mnie:
- dla kogoś, kto tankuje w miesiącu paliwa za co najmniej 1000zł;
- dla kogoś, kto zna najlepiej min 3 osoby podobnie tankujące - z polecenia będzie prowizja (2 poziomy);
- dla przedstawiciela handlowego mającego wielu kolegów - wręcz idealne!
Idea programu jest wiadoma - rzucili ochłapy w postaci prowizji, a ludzie mają ich rozreklamować za darmochę.
Haczyk? Jest! Trzeba zrobić pierwszy zakup za min 1300z, a najmniejsze karty Orlenu są po 750zł, czyli de facto trzeba zrobić przedpłatę na paliwo za 1500zł.
Całą tą kwotę będziemy mieli do wytankowania (faktury można brać normalnie podczas płacenia kartą na dowolne dane firmy lub paragon jeśli nie chcemy faktury - na wszystkich stacjach Orlen oraz Bliska).
A TERAZ FAKTY:
Zarejestrowałem się na początku listopada - bardziej z litości dla kolegi
Zarejestrowałem znajomego, który ma firmę i woli dać pracownikowi kartę niż kasę i brać faktury zbiorcze. Wysłałem również linka drugiemu znajomemu, który kupił sobie "paliwo".
Wczoraj loguję się do panelu, a tam 112,50 zł (po miesiącu i tygodniu).
Zamówiłem bon na paliwo za 1000zł, za które zapłaciłem 887,50zł. Ale to nie koniec. VAT odbiję od 1000, czyli mam ok 300zł oszczędności, tylko przy 2 poleconych, bo z nich też jakieś % wpadają.
Zagmatwali to za bardzo na stronie koncentrując się na zakupach i pierdołach o mega pieniądzach za 10, czy 20 lat.
Polecam popatrzeć na to pod kątem paliwa, ale tak jak pisałem - trzeba tankować za jakąś 4-cyfrową sumę i zebrać kilka poleceń.
Nie są to rzecz jasna kokosy, ale nawet jak raz pół roku zatankuję sobie dodatkowy bak paliwa - na pewno się nie obrażę
Zarejestrować można się tylko z polecenia i trzeba zrobić od razu zakupy za 1500zł. Sprawdziłem na własnej nieufnej skórze i działa. Karty Orlena dochodzą w 48h kurierem. Jak ktoś będzie miał ochotę na link referencyjny - pisać na PW (do rejestracji trzeba podać prawdziwy email, adres pocztowy, imię nazwisko, telefon komórkowy, który będzie służył do przypominania np. pinu do transakcji - resztę działasz już sam).
Dla mnie jak póki co Bomba! Dlatego polecam i zapraszam do dyskusji...
PS. Z góry uprzedzam, że program ogółem nie zrobił na mnie wrażenia i poleciłem go tylko pod kątem zakupu paliwa - jeśli ktoś ma dostęp do floty (niekoniecznie właściciel), lub jest VAT'owcem na pewno zwróci uwagę na kilka ciekawych kwestii.

a na jakich stacjach trzeba tankować??
czy to trzeba tankować tylko ON czy PB też??
Ja mam w "domu" 5 aut osobowych + ciężarówkę... i wielu znajomych w branży transportowej, więc może bym skorzystał..
Dowolne paliwo, czyli ON/Pb/LPG
Są to karty Orlen TANK BANK, czyli tankowanie na Orlenach oraz Bliska.
Karty są bezimienne, czyli można je pożyczyć, czy tam wymienić za gotówkę wedle uznania.
Osłony pod silnik AR 147/156/GT/GTA/Crosswagon
http://www.forum.alfaholicy.org/czes...tml#post814896
Dobre zastrzeżenie
Korzystając z praw Hyde Parku chciałem tylko przestrzec hurraoptymistów, że jest to rodzaj... piramidy finansowej, tylko z takimi modyfikacjami, że jest legalna - bo twardy o tym wspominał (mega pieniądze itp), ale nie napisał tego wprost, więc rzeczywiście zastanówcie się, czy spełniacie podobne warunki jak twardy i czy początkowa inwestycja 1500 zł wam się NA PEWNO zwróci....
... bo początkowa inwestycja jest też z tego co wiem związana z "hubami", czyli liczbą osób, które można podłączyć pod sobą - zwiększając tą inwestycję dopiero możecie podłączać kolejne osoby powyżej tych pięciu - max chyba można zainwestować nawet powyżej 10 tys.
Właśnie dlatego to jest piramida, że najwięcej zarabiają Ci na szczycie, a nasze zyski zależą od naszych "fundamentów" (osób które zaprosimy).
Czyli podsumowując, jak ktoś nie umie sobie realnie policzyć korzyści jak twardy, to mimo wszystko odradzam, bo 1 osoba z mojej rodziny dała się w to wciągnąć i wtopiła te 1500 zł (chyba nie w pełni do wykorzystania) i właśnie gadała jak nakręcona (jak stary sekciarz) o tej wielkiej kasie.
na szczęście skutecznie ją z tego wyleczyłem![]()
dakoolk --> niepotrzebne zamieszanie wprowadzasz - racji nie masz, bo zapewne nie przetestowałeś na własnej skórze, a poczytałeś opinie tłumu sceptyków, które znajdziesz w każdej branży - nawet jak forum AR zmieniało silnik to była wrzawa - to normalne zjawisko, że się boimy nowości
1500zł to przykład zakupu 2 kart tank bank, na których mamy do wykorzystania 2x 750zł na paliwo.
A zatem nie "inwestujesz" w program ani złotówki, tylko przedpłacasz sobie karty paliwowe.
Równie dobrze można sobie kupić bony do Cerrefoura, Almy, Saturna itd. Ja nie mam tych sklepów w pobliżu, więc korzystam tylko z Orlen.
Dalej nic nie kupujemy! Żadnych pozycji itp. Szkoda czasu, którego potrzeba by sporo, aby spełnić warunki wypłacenia większej gotówki (tam niech "grają" sobie osoby co lubią piramidy).
W ustawieniach trzeba przestawić z 1% ma 1-2% (tego nie znajdziesz w poradniku, bo właśnie ten drugi % to piramida i można z tego nie korzystać).
Osoba z rodziny połknęła pewnie haczyk zarobienia łatwych pieniędzy i kupiła tzw. "pozycje", ale nie ma to nic wspólnego z kartami paliwowymi, o czym napisałem w pierwszym poście.
PS. Dla "sekciarzy" jest opcja "zarobisz 2000zł" jak nagromadzisz pozycjeMnie zadowoli rocznie 1080zł. To więcej jak 0zł.
Ostatnio edytowane przez twardy ; 13-12-2011 o 12:25

Dla mnie wszystko fajnie ale nie mam kogo podlaczyc z takim zuzyciem paliwa. Ja na lpg wydaje miesiecznie 1000-1500zl. Ale nie znam nikogo innego co by tyle wydawal. Ale ja bym chetnie stowke miesiecznie zaoszczedzil.
Byla nawet nagonka na karty biznestank w porozumieniu z klubem seata ale jakos po krotkiej fali karty przestaly docierac...
Wydając 1500 masz co miesiąc 22,50zł zwrotu, a to też > 0zł
Ale aż się prosi, żeby jakiegoś przedstawiciela handlowego zachęcić.
Wlasnie wbrew pozorom zbyt wielu opinii sceptykow w internecie (wbrew pozorom) nie ma. Analizowalem materialy marketingowe i zalozenia calego systemu w tym nagrania i prezentacje ze szkolen (sa m.in. na chomikach) i wyszlo mi ze to nie ma prawa dzialac.
A z pozycjami to masz racje myslalem o nich, ale myslalem ze sa obowiazkowe, a celem mojego postu bylo dodatkowe ostrzezenie uzytkownikow co sam na poczatku zrobiles a potem (z moja pomoca) uszczegolowiles
I o to mi chodzilo
A dla tych ktorzy duzo jezdza i tankuja i moga skorzystac bez wchodzenia "do sekty"to sie przyda i byc moze nie dadza sie wciagnac w cos czego by nie chcieli, a byc moze dalio by sie nabrac, bo czasem bysmy sami nie podejrzewali jak dajemy sie na codzien manipulowac przez handlowca sieci komorkowej, ladna pania na promocji w markecie, albo prawdziwa sekte
Sent from my HTC ChaCha A810e using Tapatalk
Przedstawiciel Lyonessa próbował wciągnąć moja firmę do tego biznesu ,opowiadając jak to zwiekszę obroty w firmie . Ze wzgledu na ilość potencjalnych klientów ( na razie w skali kraju znikomą) oraz zagmatwany i nieczytelny system odpuściłem sobie temat .
AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
AUDI A5 MTM (2009 - ....
Lewostronnym powolnojeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!
Dokładnie - wolałem nie sugerować, żeby nie wyszło sekciarsko.
Przyznać się, kto ma w portfelu kartę VITAY?
Kalkulacja jest prosta: kartą przedpłaconą ponad 3-krotnie szybciej uzbieramy 50zł, które wymienimy albo na kolejny zakup, albo odbierzemy w gotówce. KONIEC Z HOT DOGAMI I BRELOCZKAMI
rafter - zależy jaki biznes. Gdybym miał sklep internetowy, to bez zastanowienia wszedłbym w to, a mała liczba handlowców to dla nich (handlowców) atut, bo z 1,9 mln uczestników są duże szanse statystyczne na jakikolwiek dodatkowy ruch.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki