Zobacz na tą stronę, jeszcze przez chyba 3-4 dni można codziennie kupić naprawdę fajne i wartościowe aplikcje za 35 groszy!
Ja w tej promocji kupiłem już (niektóre aplikacje się powtarzają więc jeszcze masz szanse je zakupić):
- Air Sync (do synchronizacji muzyki z kompa przez Wi-Fi, choć to raczej przydaje się do telefonów)
- ezPDFReader - to może Ci się przydać na tablecie;
- Fruit Ninja (świetna gierka, a na tablecie to już będzie miodzio)
- Flight control (też fajna gierka, dość wciągająca);
- Chrome Marks, do synchronizacji zakładek z Chrome w komputerze;
- MX Moto (też świetna gierka o "elastycznym motocrossie" - na komputery też była, grałem w nią godzinami);
- Reckless Racing (jak nazwa wskazuje, dobra grafika);
- Sound Hound (do rozpoznawania kawałków które lecą np. w radiu);
- Paper Camera (do robienia zdjęć z ciekawymi efektami na żywo).
Oprócz tego polecam jeszcze TVN Player - bezpłatny z reklamami (krótkimi, jest specjalna wersja dla tabletów - możesz np. pooglądać wiele archwalnych sezonów TVN Turbo, wyszukiwanie działa też w opisach odcinków - możesz np. oglądać te o Alfach) oraz Tapatalk - rewelacja (!!!) do przeglądania forum - ma trochę więcej opcji niż nasze forum w wersji na kompa - w domu już prawie nie używam kompa do przeglądania forum, tylko właśnie tapatalka - więcej poczytaj w tym wątku: Styl forum dla telefonów
Z innych programów polecam też aDownloader, dzięki któremu można ściągać Torrenty bezpośrednio do Tableta i MX Video Player wraz z tą wersją kodeka do niego do odtwarzania wszystkich formatów filmów (Divx, MKV itp) z napisami!
Aha i jeszcze TuneIn Radio... jeszcze coś mi się pewnie przypomni
Ogólnie jak "zamawiasz" coś w markecie z komputera i tablet jest w zasięgu Wi-Fi, to sam "wie" o tym, żeby wybrane aplikacje sobie ściągnąć, co jest wygodną opcją, ale w telefonie potrafi zeżreć pakiet, jak zamówisz sobie coś np. z roboty, a jesteś tylko w zasięgu 3G
Ogólnie tablet to fajna zabawka, ale mi na razie szkoda kasy po takich cenach 9a szybko będą spadać - przykładem może być taki deal (niestety ebay padł i mi się nie udało), albo dzisiejsza oferta iBOODa (niezła, ale ciągle nie na mój budżet i bez HDMI), zresztą teraz wchodzi Android 4.0 i dzieki temu, żę ma otwarty kod źródłowy, będzie dużo tanich (i mocnych, ze względu na wymagania systemu) sprzętów
A co do twojego Lenovo, to musisz sprecyzować, czy masz wersję A1, czy K1 ?
Choć w sumie niezależnie od tego to GPS masz i powinien działać w Google Maps i nawigacji Goole, ale potrzebuje dostępu do sieci, więc musiałbyś mieć mobilny router, albo telefon z taką funkcją, żeby używać go w samochodzie. Natomiast z nawigacji działających bez dostępu do Internetu, ja polecam Sygic - licencje trochę kosztują (50euro za 40 krajów Europy (w tym oczywiście Polska), ale program ma wszystkie potrzebne opcje w tym od razu bazę fotoradarów i mapy ściągasz wygodnie bezpośrednio do urządzenia przez Wi-Fi i program Sygic Downloader, który instaluje się razem z nawigacją.
Oczywiście możesz też ściągnąć z Marketu wersję bezpłatną 7-dniową, albo poszukać wersji, która "dłużej pozostaje w okresie próbnym"![]()
Ostatnio edytowane przez dakoolk ; 15-12-2011 o 09:48
no wlasnie ja postanowilam kupic Tabletke bo jest wieksza od komorki, a smartfona jeszcze nie mam, i mniejsza od laptoka ktorego tez ie mam i nie chce
takie podstawy jak aplikacje do multimediow juz mam, wlasnie MX player, jest fajny bo wszystko otwiera w porownaniu do tych zainstalowanych
poza tym gadzety do zdjec i kilka gier dla mojego tatka
a tablecik mam Lenovo thinkpad, nie jakis zlom za 600 zetapowiem ze smiga super, ma bardzo dobre paramatry i mimo ze to tylko tablet to naprawde wart jest tej ceny
a z podstawowych rzeczy to ma:
2 kamery
HDMI
USB i micro USB
slot kart SD w normalnym wymiarze za co chwala
2-rdzeniowy procek
i inne bajery w tym wzmacniany ekran ble ble ble![]()
bija22 i Alfa156 V6 są powody do mruczenia
...i do płaczu
Ahaaaa.... masz tego bad boyaPrzepraszam jakoś nie odróżniłem IdeaPada od Thinkpada
No to nie ma się co dziwić, że jesteś z niego zadowolona, bo właśnie najgorsze ponoć co można zrobić, jak nie jest się przekonanym do tabletu, to kupić jakiś chłam, an którym wszystko się będzie cięło![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki