830km w jedna strone mam do pracy-alfa sama przyjemność![]()
Do pracy mam ze 6 km po mieście, na szczęście w większości niedawno wyremontowanymi drogami (wcześniej było tragicznie). A na uczelnie 4 km. Ani to dużo, ani mało![]()
Zagłosuj na mnie w "Stypendium z wyboru" i pomóż mi w unikatowym swapie!
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
Alfa Romeo 145 (jeszcze) 1.4 TS 16V 2000r - Moja Funia
Łącznie 55 km (dom - przedszkole - firma żony - firma moja). Planuję do codziennej jazdy nabyć CC 900 (lub coś w tym typie), bo na benzynę wydajemy ok. 1500 zł/miesiąc, czyli trochę dużo, a Alfa zostanie autem weekendowo wakacyjnym. No, może raz w tygodniu się pojedzie do pracy żeby się nie zastała ;-)
Pozdrawiam
bikermarek
Alfa Romeo 155 1,8 Twin Spark 16V 1997: 13.05.2007 - 02.07.2011
Alfa Romeo 155 2,0 Twin Spark 16V 1995: 31.07.2011 - ?
Fiat Seicento 1,1 SPI 1999: 24.02.2012 - ?

Od ponad 3 lat dojeżdżam moją Bellą do pracy - 40 km w jedną stronę. Od jakiegoś czasu 2 razy w tygodniu zawożę synka do teściowej i wówczas trasa wydłuża się do 60 km w jedną stronę. Nie pytajcie, ile ropy do tej pory wychłeptał mój pięciocylindrowy smok, ale podpowiem, że jak go kupiłem miał na liczniku 139 tys. km, a dziś ma już ponad 223 tys. km ... i ciągle rośnie. Średnie spalanie z ostatnich 2 lat to 7,5 l/100 km [motostat.pl] - było by mniej, ale wówczas nie dotarł bym na czas do pracy.
Pozdrawiam,

witam ja mam do pracy 6 km przez miasto w jedną stronę. zimą jażdże alfą ale latem już rowerkiem. jak kupiłem alfe to zacząłem sprawdzać ile pali według komputera pokładowego i pokazywał 8,5-9,5,naznaczę że silnik 2.0 jts więc nie jest źle ale zajeżdżając pod dystrybutor (dystrybutor jak stara cyganka prawdę ci powie) wychodziło 11. może nie jest duża różnica ale człowiek zawsze paczy na pierwszą cyfrę przed przecinkiem no i było prawie 8.pozdrawiam.

19 km przez pola i wsie, 3 do 5x w tygodniu. Ok 10-20 min na dojazd zależnie od pory dnia i roku. A jeszcze równolegle mi autostradę budująŚrednio dwa tankowania do pełna w miesiącu.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki