Nie lubię takiego gadania "i tak odpadnie, i tak przegrają, i tak będzie wstyd". Dlatego zakładam ten tematRaz na kilka lat dzieje się coś takiego, że niemożliwe staje się faktem:
- Widzew - Broendby
- Wisła - Real Saragosa (albo Sociedad)
- Wisła z Uche i Kosowskim w PUEFA
- Groclin w PUEFA
- Lech w LE rok temu
- Gol Krzynówka z Portugalią na 2:2 na wyjeździe
- Wygrana z Twente i remis Fulham w ostatniej minucie
Dla takich wrażeń czasem warto się przemęczyć i oglądać te wszystkie porażki. A Ci Krakowiacy, kibice sukcesu, którzy mają kartę kibica a nie byli na meczu z Twente niech teraz plują sobie w brodęCo ja bym dał, żeby mieć kartę kibica i tam być
Pewnie zaraz się zacznie gadanie, że Wisła miała szczęście, a Fulham wyjątkowego pecha. Może i tak, ale jak polskie zespoły odpadają z Mongołami, Azerami i innymi to wtedy się nie mówili, że miały pecha, tylko, że nasza piłka zwyczajnie jest słaba. Wczoraj to Angielska piłka była za słaba dla polskiej i basta![]()
Oglądałem wczoraj mecz i również LiveSports i jak zobczyłem GOL obok Odense to myślałem że padnę pod stół.
Nie jestem kibicem ani Legii, ani Wisły, ale zawszę będę kibicował polskim zespołom w LE.
http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/data/method4/crank2012.html
poza tym popatrz na naszych, mamy juz prawie 6 punktowa przykladowo za sezon 07/08 mamy 1,666
i za rok nam to odpadnie i bedzie wzrost ostry, jak by utrzymali taka tendencje w samej lidze europy w next 3 latach to za 4 mozemy lekko miec team rozstawiony w last fazie do ligi mistrzow i drugi w 3 fazy wczesniej albo nawet mistrza bezposrednio bo nam odpadna 1,666 i 2,500 i bedzie pro
Dobra. To tylko marzenia, bo żebyśmy w końcu mieli Polską drużynę w 1/8 LE to Legia musi trafić na Wisłę (wiem, wiem-niemożliwe hehe)![]()

Jako kibic Legii, mimo wszystko cieszę się z awansu Wisły. To dobrze dla polskiego futbolu.
AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
AUDI A5 MTM (2009 - ....
Lewostronnym powolnojeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!

Ja również tak mam, chociaż przyznam, że nawet w lidze polskiej nie jestem zagorzałym fanem żadnej z drużyn. Na naszym podwórku lubię dobre mecze
Właśnie miałem szukać tego rankingu. Myślałem, że będzie większa różnica w porównaniu do poprzedniego sezonu, bo wtedy przecież tylko Lech grał na wiosnę i tylko on doszedł do ostatniej rundy kwalifikacji LE. Od którego miejsca zaliczymy "awans" w kwalifikacjach? 2013: http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/...crank2013.html
Z tą 3 rundą LE to z tego co czytałem w przyszłym sezonie zdobywca pucharu Polski będzie grał od drugiej, bo coś tam UEFA pozmieniała ;/
Legie też trzeba pochwalić. Mecze z Rapidem, który niemiłosiernie rozbił Śląsk momentami oglądało się jak mecze Barcelony. Przydałyby się dzisiaj 3 punkty
---------- Post added at 22:42 ---------- Previous post was at 16:46 ----------
No i wracamy do LegiiMoim zdaniem była zespołem o klasę lepszym (chociaż jestem po lidokainie i kilku puszkach), ale może to karma
Wczoraj niezasłużenie awansowała Wisłą, a dzisiaj niezasłużenie przegrała Legia. Miejmy nadzieję, że w fazie pucharowej jesteśmy z karmą na 0
W losowaniu na Wisłę przydałby się ktoś słabszy np. Belgowie, a na Legię nawet Man U. Te mocniejsze kluby często nie angażują się w 100%, a Legia w tym sezonie wyeliminowała już "duże" ekipy więc pewnie się nei przestraszy![]()
heh jako kibic Wisły też cieszę się z awansu Legiiheh Wisła nie zasłużenie awansowała..to tak jak man Utd nie zasłużenie wygrał lige mistrzów w sezonie 98/99 strzelając 2 bramki w doliczonym czasie gry...to jest futbol i tu cuda sie zdarzają
Legia jest o klasę lepszym zespołem tak? ciekawe co by było gdyby Wisła i Legia zamieniły sie grupami.. Twente lepsze od PSV..Fulham no coż Hapoel i Rapid do pięt im nie odrastają...ale jednak udało się
nikt nie dawął Wiśle cienia szansy i co? ZDZIWIENI!! Tuti zgadzam się z Tobą..Wiśle przydali by się Belgowie bo jest szansa powalczyć a legia jak ma zamiar odrazu odpaść niech gra z Man Utd lub City jeden i drugi mecz skonczy się sromotna porażka...no ale jak to mowia jak spadać to z wysokiego konia wiec powodzenia
![]()

Dobra, dobra - bo się nam pyskówka zrobi. Legia dzisiaj przegrała niesłusznie, bo była zespołem zdecydowanie lepszym. Wisła natomiast zasłużenie wygrała z Twente, co do słuszności awansu zdania są podzielone, ale.. gdy zdobędzie Puchar Europy to kto będzie, o tym pamiętał ;-)

I pomyśleć że rok temu o tej porze a nawet wcześniej...
Lech bił się z Juve, śnieżyca jakich mało, włosi biegają w skafandrach, a na boisku widać tylko czarnoskórych...
Rok później powtórka z emocji... tym razem na dwóch boiskach

Ja nie wchodząc w szczegóły cieszę się z awansu tylko jednej drużyny z Polski, szkoda mi anglików pycha ich zgubiła
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Szkoda tylko że Jaga tak szybko odpadła mogli nabić kilka punktów ale Plizga miał problemy ze wzrokiem![]()
siła drużyn w oparciu o ranking klubowy..
2. Manchester United 139,057
7. FC Porto 97,335
14. Atletico Madryt 77,637
17. Valencia CF 76,637
21. PSV Eindhoven 70,223
22. FC Schalke 04 69,803
24. Sporting Lizbona 69,335
30. SC Braga 60,335
32. Manchester City 57,057
33. Ajax Amsterdam 55,223
34. Olympiakos Pireus 55,140
38. FC Twente 50,223
39. Anderlecht Bruksela 48,360
46. Metalist Charków 44,259
48. Standard Club de Liege 43,360
51. Rubin Kazań 40,066
52. Besiktas Stambuł 40,015
58. AZ (Alkmaar) 34,223
59. Udinese Calcio 33,196
62. Athletic Bilbao 31,637
66. FC Salzburg 29,265
67. Lazio Rzym 29,196 z 66
71. Steaua Bukareszt 26,764
72. PAOK Saloniki 26,640
79. Łokomotiw Moskwa 24,566
81. Stoke City 24,057
87. Hannover 96 21,803
93. Tranbzonspor 20,015
123. Viktoria Pilzno 13,020
125. Wisła Kraków 12,833
144. Legia Warszawa 10,833
183. Club Brugge 7,360
pogrubione druzyny na które możemy trafić z czego Wisła nie może trafić na Twente a Legia na PSV...nie ma co patrzeć na mocne czy słabe zespoły Lech też wylosował niby taka sobie Brage a poźniej grali w finale..
i taka zagadka na koniec...zgadnijcie jakie 2 druzyny wywalczyły sobie awans mając jako jedyne na koncie po 3 porażki?![]()
Ostatnio edytowane przez poulsen ; 16-12-2011 o 01:05
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki