Witam. Panowie mam takie pytanie czy już ktoś testował dual sim na telefonie z Androidem ? Posiadam dwie karty sim a nie widzi mi się latanie z dwoma telefonami. Wystarczy że mam jeden trochę dużyZamierzam właśnie coś takiego sobie kupić ale chciałem zaczerpnąć trochę informacji od Was na ten temat. Pozdrawiam
Moja Alfa pochłania fortunę na ubezpieczenie, serwis i paliwo. Ale kiedy ją prowadzę, czuję się, jakbym miał milion dolarów i uśmiech na mej twarzy trwa cały dzień! [...]

ja mam od 3 miesięcy aparat firmy Gigabyte Gsmart G1345
http://www.gigabytecm.com/Poland/gbc...ure.aspx?pid=8
lata to na Android 2.3 (Gingerbread)
Pozytywnie mnie zaskoczył, działa to wszystko płynnie, na obu kartach, GPS łapie bardzo szybko, ogólnie mogę Ci ten telefonik polecić jezeli nie przeraża Cie codzienne ładowanie baterii (z tego co widze to taki czas czuwania jest standardem nawet w nowszych i bardziej wydajnych smartfonach jak Samsung GS+.
Jezeli masz jakies pytania to pisz - postaram sie Ci pomóc bo troche dualsimów potestowałem.

Jeśli chodzi o te karty do wycinanych dual-simów, to znajomym nie działało na różnych HTC.

Prawdziwy dual sim to dwie aktywne karty sim na raz, żaden adapter na wycinanki Ci tego nie da.
Ja posiadam już telefon i jest nim Sony Ericsson Arc S, i chciłbym w nim mieć dwie karty... kiedyś testowałem coś takiego http://allegro.pl/uniwersalny-adapte...989284480.html i niestety nie zdało to egzaminu. Może Wy macie coś podobnego i sprawdzonego?
Moja Alfa pochłania fortunę na ubezpieczenie, serwis i paliwo. Ale kiedy ją prowadzę, czuję się, jakbym miał milion dolarów i uśmiech na mej twarzy trwa cały dzień! [...]

Jak cos jest do wszystkiego to jest do niczegoPolecam dedykowane modele na 2 karty- 2 aktywne karty. Samsung takie robi.
Mały offtop-też mam Arca S i przy dużej ilości rozmów i maili dziennie niestety bateria nie radzi sobie dobrze- tzn. na standardowych ustawieniach. Każde logowanie do stacji bazowej zżera dużo baterii- tak samo jak słaby zasięg. Polecam wyłączyć obracanie ekranu, Bravia Engine i sieć 3g oraz usunąć kilka programów ( po zrobieniu roota).
Pzdr

Na tym telefonie nie będziesz miał Dual Sim.
No ja staram się oszczędzać baterie, czyli wył wszystkie niezbędne programy GPS, bluetootha czy WIFI. Pilnując tego nie jest źle. Bateria trzyma mi od 2-3 dni.
Na początku trochę jego wielkość przeszkadzała, ale teraz jak najbardziej mi odpowiada
Pozdro i dzięki za odpowiedzi

Mam Xperię Neo (prawie to samo co Arc tylko mniejszy wyświetlacz) i potrafię wytrzymać z nią 4-6 dni w zależności od użytkowania. Bravia Engine włączony, 3G również. Jednak, gdy miałem włączony transfer danych to raz miałem problem z wytrzymaniem baterii od rana do wieczora![]()

w moim przypadku żaden adapter dual sim sie nie sprawdził: gubienie zasięgu, zawieszanie, szybko padająca bateria.
Miałem 3 telefony dualsimowe:
myPhone 9015 VERSEpro - badziew, od nowości w naprawach, chińskie menu, ogólnie ciezko sie tego używa, na plus mocna bateria i w miare solidna obudowa
samsungB7722 DUOZ - dobry telefonik, teraz używa go moja żona, ma 3G, dobrą baterię (trzymala do 4 dni), przejrzyste, czytelne menu, nie zawiesza sie, jest solidnie wykonany ale nie jest smartfonemG1345 - oprócz słabej baterii i wyświetlacza dotykowego, który przestaje działać przy odrobinie wilgotności to dobry smartfon oparty na Androidzie
obecnie Gigabyte Gsmart
dwa ostatnie moge szczerze polecić
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki