Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy 12345678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 72
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Hyde Park - Rozmowy na każdy temat, nie kwalifikujące się do pozostałych działów - motoryzacja, elektronika, GSM, humor, gry wideo, polityka, wczasy za granicą, rozrywka, hobby.
    Użytkownik Dwusuwowiec Avatar proh
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    156 V6
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    2 d 23 h 39 m

Domyślnie

Nie przesadzajmy z tymi mandatami, bo są one za niskie. Wczoraj jechałem drogą na której bardzo dobrze znam rozkład sygnalizacji. Dojechałem do skrzyżowania tak, że idealnie przede mną zapaliło się zielone, a w tym momencie przed nosem przeleciał mi jeszcze przez skrzyżowanie samochód. Gdybym minimalnie nie zwolnił i jechał choćby 10 km/h więcej to nie miałbym połowy samochodu (na szczęście jechałem i tak sam, więc może mi by się nic nie stało).

2. # ADS
    Akwizytorka
    Mieszka w
    Milano

Użytkownik Rowerzysta Avatar baster
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 156 I 1.8 TS
    Czas spędzony na forum
    4 d 9 h 14 m

Domyślnie

Cytat Napisał proh Zobacz post
    Nie przesadzajmy z tymi mandatami, bo są one za niskie. Wczoraj jechałem drogą na której bardzo dobrze znam rozkład sygnalizacji. Dojechałem do skrzyżowania tak, że idealnie przede mną zapaliło się zielone, a w tym momencie przed nosem przeleciał mi jeszcze przez skrzyżowanie samochód. Gdybym minimalnie nie zwolnił i jechał choćby 10 km/h więcej to nie miałbym połowy samochodu (na szczęście jechałem i tak sam, więc może mi by się nic nie stało).
    Na głupotę żaden mandat nie pomoże.

Użytkownik Romeo Pokaż na mapie Avatar Tuti
    Mieszka w
    SZA/KSU itp :P
    Auto
    Prawie S600 :D Kiedyś 145
    Czas spędzony na forum
    32 d 20 h 9 m

Domyślnie

Cytat Napisał sebott Zobacz post
    I tak to działa w tym kraju - każdy mandat traktowany jest jako złodziejstwo ze strony państwa. Najlepiej jakby za łamanie prawa lizaki rozdawali i klepali po plecach - swój chłop, o 50km/h prędkość przekroczył, a bezczelne państwo chce go za to ukarać. Istny skandal...
    Sebott chyba się pomyliłem co do Ciebie w sensie, że jednak chyba wiesz na co głosujesz, a nie jesteś ogłupiony przez TV. I masz rację w tym co napisałeś, że normalne, świadome społeczeństwo powinno płacić madanty i poczuwać się do winy.

Z drugiej strony ja nie czuje odrazy do szukania dziur w prawie, żeby uchylić się od kolejnych opłat, bo wg. mnie jest ich zbyt dużo. Jakby nasze społeczeństwo byłoby naprawdę bogate wtedy byśmy kapowali na siebie jak Szwajcarzy. A tymczasem każdy udziela każdemu rad jak oszukać system.

Mandaty by były za niskie jakby nikt z nas nie żałował tych 100, 300, albo 500 zł. Tymczasem telewizja przytacza nam przykłady Szwecji, Danii i innych republik kochanego socjalizmu. Niech oni pomyślą co by było jakby każdy po naszych drogach publicznych jeździł max 140 km/h (czyli zgodnie z przepisami). Wtedy każdy z nas jeździłby samochodami z silnikami 1.1 i najwięcej traciłoby państwo, bo spalanie paliwa drastycznie by spadło

Użytkownik Rowerzysta Avatar baster
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 156 I 1.8 TS
    Czas spędzony na forum
    4 d 9 h 14 m

Domyślnie

Cytat Napisał Tuti Zobacz post
    Z drugiej strony ja nie czuje odrazy do szukania dziur w prawie, żeby uchylić się od kolejnych opłat, bo wg. mnie jest ich zbyt dużo. Jakby nasze społeczeństwo byłoby naprawdę bogate wtedy byśmy kapowali na siebie jak Szwajcarzy. A tymczasem każdy udziela każdemu rad jak oszukać system.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar nietyx
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    AR 147 1,6 TS & Fiat Ducato
    Czas spędzony na forum
    4 d 20 h N/A

Domyślnie

odświeżę trochę temat, otrzymałem zdjęcie od straży gminnej tyle że mam wątpliwość co do jego przyjęcia ponieważ część twarzy zasłania nawigacja i czy jest sens udać się do nich oraz zgłosić że twarz jest częściowo nie do rozpoznania i nie jestem w stanie wskazać sprawcy?
    Załączone obrazy Załączone obrazy Mandat-ccf20120315_00000.jpg  

Użytkownik Romeo Avatar cuoreventi
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa 156 2.0 JTS MY02 i_____ Alfa 147 JTD 16v 150cv MY05
    Czas spędzony na forum
    42 d 9 h 24 m

Domyślnie

Nigdy nie ma sensu się do nich udawać. Nawet jak SM jest za rogiem. Tylko wymiana pism. No chyba że masz gadane jak adwokat i nie dasz sobie nic wmówić.
    Jeśli chcesz zapłacić za niewskazanie to napisz że nie rozpoznajesz i tyle.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar nietyx
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    AR 147 1,6 TS & Fiat Ducato
    Czas spędzony na forum
    4 d 20 h N/A

Domyślnie

Zapłacić już mogę tyle że jeżeli wskażę tą "3 opcje" to wówczas odrazu mi wymierzają grzywnę do zapłacenia czy sprawa trafia i tak do sądu?

Użytkownik Romeo Avatar cuoreventi
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa 156 2.0 JTS MY02 i_____ Alfa 147 JTD 16v 150cv MY05
    Czas spędzony na forum
    42 d 9 h 24 m

Domyślnie

Jeśli oni są skłonni wystawić mandat za niewskazanie, a Ty go przyjmiesz to obejdzie się bez sądu.

Moderator Romeo Pokaż na mapie Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    156 SW 1,9 05' i 2.5 V6 00'
    Czas spędzony na forum
    25 d 3 h 15 m

Domyślnie

Cytat Napisał nietyx Zobacz post
    Zapłacić już mogę tyle że jeżeli wskażę tą "3 opcje" to wówczas odrazu mi wymierzają grzywnę do zapłacenia czy sprawa trafia i tak do sądu?
    Piszesz im, że wówczas auto pożyczyłeś a osoba, której pożyczyłeś jest od wczoraj w USA... Poddaj się karze w zamian za tą osobę i poproś o niższą kwotę z zakresu. Zazwyczaj przyznają niższy mandat a punkty Cię omijają.
    Nie ma zbyt szybkich aut.... są zbyt wolni kierowcy.

Użytkownik Embrion Avatar mirek68
    Mieszka w
    wyspa Wolin
    Auto
    147 JTD 140 KM x 2
    Czas spędzony na forum
    4 d 21 h 28 m

Domyślnie

Cytat Napisał Belfer Zobacz post
    Piszesz im, że wówczas auto pożyczyłeś a osoba, której pożyczyłeś jest od wczoraj w USA... Poddaj się karze w zamian za tą osobę i poproś o niższą kwotę z zakresu. Zazwyczaj przyznają niższy mandat a punkty Cię omijają.
    Belfer, podałeś jeden z przykładów jak na siłę i bezprawnie Straż Miejska egzekwuje kasę za wykroczenia, co by się nie narobić i do Sądu nie nabiegać, bo tak postępować to by się chyba nawet obawiali przedstawiciele prawa na saharze

nietyx - na Tobie spoczywa obowiązek wskazania, kto kierował Twoim samochodem, więc skoro twarz jest nieczytelna, to dlaczego tym samochodem nie mógł kierować Twój kuzyn Zenek Jebenek zamieszkały w Tokio przy ul. Wiśniowej 20 - (nadmienię aby dane osoby i adres się zgadzał) Ty w ten sposób z obowiązku się wywiązałeś i koniec kropka i nie słuchaj bajek i zastraszeń, że i tak zapłacisz, że musisz zapłacić bo go teraz w Polsce nie ma itd.itp.
    Ostatnio edytowane przez mirek68 ; 15-03-2012 o 19:26

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)