Nie przesadzajmy z tymi mandatami, bo są one za niskie. Wczoraj jechałem drogą na której bardzo dobrze znam rozkład sygnalizacji. Dojechałem do skrzyżowania tak, że idealnie przede mną zapaliło się zielone, a w tym momencie przed nosem przeleciał mi jeszcze przez skrzyżowanie samochód. Gdybym minimalnie nie zwolnił i jechał choćby 10 km/h więcej to nie miałbym połowy samochodu (na szczęście jechałem i tak sam, więc może mi by się nic nie stało).

Sebott chyba się pomyliłem co do Ciebiew sensie, że jednak chyba wiesz na co głosujesz, a nie jesteś ogłupiony przez TV. I masz rację w tym co napisałeś, że normalne, świadome społeczeństwo powinno płacić madanty i poczuwać się do winy.
Z drugiej strony ja nie czuje odrazy do szukania dziur w prawie, żeby uchylić się od kolejnych opłat, bo wg. mnie jest ich zbyt dużo. Jakby nasze społeczeństwo byłoby naprawdę bogate wtedy byśmy kapowali na siebie jak Szwajcarzy. A tymczasem każdy udziela każdemu rad jak oszukać system.
Mandaty by były za niskie jakby nikt z nas nie żałował tych 100, 300, albo 500 zł. Tymczasem telewizja przytacza nam przykłady Szwecji, Danii i innych republik kochanego socjalizmu. Niech oni pomyślą co by było jakby każdy po naszych drogach publicznych jeździł max 140 km/h (czyli zgodnie z przepisami). Wtedy każdy z nas jeździłby samochodami z silnikami 1.1 i najwięcej traciłoby państwo, bo spalanie paliwa drastycznie by spadło![]()
odświeżę trochę temat, otrzymałem zdjęcie od straży gminnej tyle że mam wątpliwość co do jego przyjęcia ponieważ część twarzy zasłania nawigacja i czy jest sens udać się do nich oraz zgłosić że twarz jest częściowo nie do rozpoznania i nie jestem w stanie wskazać sprawcy?

Nigdy nie ma sensu się do nich udawać. Nawet jak SM jest za rogiem. Tylko wymiana pism. No chyba że masz gadane jak adwokat i nie dasz sobie nic wmówić.
Jeśli chcesz zapłacić za niewskazanie to napisz że nie rozpoznajesz i tyle.
Zapłacić już mogę tyle że jeżeli wskażę tą "3 opcje" to wówczas odrazu mi wymierzają grzywnę do zapłacenia czy sprawa trafia i tak do sądu?

Jeśli oni są skłonni wystawić mandat za niewskazanie, a Ty go przyjmiesz to obejdzie się bez sądu.
Belfer, podałeś jeden z przykładów jak na siłę i bezprawnie Straż Miejska egzekwuje kasę za wykroczenia, co by się nie narobić i do Sądu nie nabiegać, bo tak postępować to by się chyba nawet obawiali przedstawiciele prawa na saharze
nietyx - na Tobie spoczywa obowiązek wskazania, kto kierował Twoim samochodem, więc skoro twarz jest nieczytelna, to dlaczego tym samochodem nie mógł kierować Twój kuzyn Zenek Jebenek zamieszkały w Tokio przy ul. Wiśniowej 20 - (nadmienię aby dane osoby i adres się zgadzał) Ty w ten sposób z obowiązku się wywiązałeś i koniec kropka i nie słuchaj bajek i zastraszeń, że i tak zapłacisz, że musisz zapłacić bo go teraz w Polsce nie ma itd.itp.
Ostatnio edytowane przez mirek68 ; 15-03-2012 o 19:26
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki