Witam!!
Mam problem ze swoim laptopem. Zauważyłem że pojawiają się na nim tak jakby różowe piksele (najbardziej widoczne są na białym tle ale jak się przyjrzeć to na tapecie pulpitu też je widać). Konkretnie to te piksele widoczne są tylko przy tekstach nie widziałem ich jeszcze na wolnym białym polu. Poza tym widać je przy wszystkich ikonach i eksploratorze Windows. Na zdjęciach, filmach i niektórych stronach tych pikseli nie widać. Gdy poruszę monitorem to zmieniają położenie, czasem nawet zgasną ale zaraz znowu się pojawiają. Zwykle korzystam z zewnętrznego monitora podłączonego pod VGA dlatego tego nie widziałem - ostatnio matrycy w laptopie używałem gdzieś pół roku temu i tego problemu nie było. Co to może być??
Zdjęcia zrobione komórką - na print screen nie było tego widać, jak wydrukowałem to był normalny ekran.
![]()
Posprawdzaj wszystkie połączenia dochodzące do matrycy, bo wygląda to ewidentnie na słaby styk.
był Opel Vectra 1.8 CD + gaz
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
http://chomikuj.pl/danus77

Są dwie możliwości. Albo tasiemka, albo sama matryca. Czy matryca to sprawdź którymś z tych programów: http://www.benchmarkhq.ru/english.html?/be_monitor.html
Na print screenie wiadome, że nic nie będzie, bo to wina sprzętu, nie oprogramowania.
Jeśli to tasiemka to powinieneś się spokojnie w 50zł zmieścić.
mi ostatnio pojawil sie niebieski pasek i zobaczylem ze jak dociskam to znika i tak "naprawialem" ze teraz mam 4 paski![]()
gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P

tasma jest ok
wina matrycy niestety
ale ogolnie to to d*py dal acer bo zle zrobili zawiasy i sie zablokowaly i wylamaly mi obudowe i kiedys za mocno przycisnalem i matryca strzelila :| i wymienilem na uzywke w ktorej po kilku miesiach zrobil sie pasek sprawdzilem i matryca jest z 2004 czyli duzo starsza niz moj laptop
ale ostatnio jak przegladalem allegro to duzo 3-4 letnich laptopow roznych firm ma porozwalone zawiasy
gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P

fujitsu-siemens esprimo ma to samo i do tego touchpad odmawia posługi dość szybko. Ale ja cwana menda jestem - myszę podpiąłem i otwieram go delikatnie...Mam nawet czekającą na niezbite dowody teorię że to spisek żydo-masoński ale prawda jest jednak bardziej brutalna - sprzęty tego typu są po prostu nie trwałe i parametry idą za szybko do przodu. Jak załatwiłem trywialnie pierwszego acera to najtaniej było go po prostu wyj###ć i kupić nowego (HDD mi zostało - to jest na plus) - Kumpel ma sklep i serwis komputerowy i bije kase na ciemnocie ludzi przy awariach chodź najczęściej jak przychodzi doń kobita że laptop padł to jej wciska nowego. Szkoda wydatków ale niestety taka prawda...
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców. Pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi, naprawdę... aż czasami trudno ich wyprzedzić...
teraz wszystko co robia jest tak wyliczone zeby przetrwalo okres gwarancyjny [z reguly 2 lata]
a potem niech konsument kupi nowy sprzet
a duzo rzeczy jest tak robionych zeby nie dalo sie tego naprawic
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki