Nawiązując trochę do poprzedniego tematu, jakie foteliki dla dziecka moglibyście polecić?
Moja córeczka osiągnęła właśnie 9kg i chcę kupić CYBEX PALLAS 2 FIX.
Czy ktoś miał do czynienia?

A ile miesięcy ma twoja córeczka?
Moja osiągnęła 9 kg już w piątym miesiącu i podjęliśmy decyzję o kupnie fotelika, niestety sprzedający odwiódł nas od myśli sadzania w foteliku ze względu na wiek dziecka.
Waga to nie wszystko, dziecko musi mieć 9 miesięcy aby móc siedzieć w foteliku. Nasz wybór padł na Recaro Young Sport http://www.recaro-polska.pl/foteliki-dzieciece/9-36kg
No i niestety stoi i czeka
Córka waży już 10 kg i jeździ jeszcze w nosidełku. Z punktu widzenia specjalistów pozycja tyłem do kierunku jazdy w nosidełku czy też w foteliku jest najbardziej bezpieczna, więc jeśli jest taka możliwość to trzeba przeciągać ile się da![]()

Witam, mój syn ukończył wiek 9 miesięcy już latem tego roku, ale dopiero, gdy ewidentnie wyrósł (nie mieścił się) z nosidełka, zacząłem go wozić w foteliku. Jako, że na bezpieczeństwie dziecka nie zamierzam oszczędzać, wybór padł na Recaro Young Sport 2.0 w kolorze SAND (mam beżową tapicerkę w mojej AR156). Fotelik kupiłem na allegro za 749 zł (dziś można dostać ciut taniej - http://allegro.pl/recaro-82758).
Najważniejsze, że montaż jest banalnie prosty, a i dzieciak póki co bardzo lubi w nim podróżować.
Pozdrawiam,

Moja ma 7 miesięcy, a do nosidełka już jest ewidentnie za mała.

Kolego, wiele osób mówi że ich dziecko ma ciasno i trzeba juz wozić w foteliku. No ale niestety bobas w tym wieku ma jeszcze za słabe mięśnie karku i nawet podczas trochę mocniejszego hamowania może zostać kaleką. poczytaj trochę w necie opinii ekspertów i sam zdecyduj czy chcesz narażać swoją pociechę. Nas to przekonało a w szczególności żonę która mi suszyła głowę że córci jest ciasno i juz trzeba do fotelika. Córcia ma ciasno, ale o dziwo przestała protestować i jakoś wytrzymamy jeszcze miesiąc. Ale niestety mam znajomych którzy przechodzą na fotelik za wcześnie a nawet słabo napinają pasy, aby dziecku było wygodnie. Wygoda albo bezpieczeństwo, wybierzesz co uznasz za stosowne![]()

Bezpieczeństwo ale nie kosztem potencjalnie skrzywienia kręgosłupa. Najlepiej spytam o opinię lekarza.

A dlaczego chcesz dopasować fotelik pod konkretne auto ?

tak, chcę fotelik do mojej 166
2.4 JTDM (175KM) 2004
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki