Zapuściłem ostatnio Alfę i podczas czyszczenia okazało się, że szamponem nie jestem w stanie zmyć sadzy z wydechu. Czy możecie polecić prosty i skuteczny sposób na doczyszczenie rurek?
Alfa Romeo 147 1.6 TS 105KM 2003 -> Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA 170KM 2011

Wata z pastą do polerowania Nevrdull. Od lat używam do czyszczenia chromu czy alu, i mogę spokojnie polecić.

Pasta Automax i miękka szmatka.. tani bo tylko 5zł za tubkę i dobry sposób! Ewentualnie Autosol który jest parę razy droższy.
autosol trochę ciężko dostać, ja polecam pastę sonax do chromu i aluminium![]()
Renault 25 2.2 1986r.- była
Renault 25 2.0 1991r.- była
AR 164 T.Spark aktualnie
ja w swoich robie sonaxem i oczywiscie profilaktyka czyli nivea![]()
ProMoto-Expert Sklep z częściami do aut 502709007 zapraszam
http://www.forum.alfaholicy.org/pozo...naukowego.html

Czy ja dobrze odczytuję, że wszystkie te środki są ścierne? Wydech ma niecałe pół roku, nie muszę go na razie polerować, chodzi o pozbycie się sadzy... Jakaś benzyna, rozcieńczalnik, coś innego może?
Alfa Romeo 147 1.6 TS 105KM 2003 -> Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA 170KM 2011
Ścierne to może nie, ale do polerowania tak. Przez pół roku może stracił już ten swój pierwotny blask. Ja ostatnio pastą, o której pisałem czyściłem scudetto w swojej 147 i dla mnie to przed czyszczeniem wyglądało dobrze, ale jako że miałem wszystko w częściach przy wymianie zderzaka to zabrałem się za doczyszczanie. Chwila roboty i wszystko wygląda lepiej.

Pasta automax jest to pasta polerska.. Jak jest bardzo powierzchnia zapuszczona albo matowa to tylko filc a jak delikatnie to i ręcznie można przepolerowaćdla porównania wklejam zdjęcie choć słabej jakości
![]()
tylko że po automaxie chrom/alu lekko ciemnieje...
Renault 25 2.2 1986r.- była
Renault 25 2.0 1991r.- była
AR 164 T.Spark aktualnie
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki