Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Hyde Park - Rozmowy na każdy temat, nie kwalifikujące się do pozostałych działów - motoryzacja, elektronika, GSM, humor, gry wideo, polityka, wczasy za granicą, rozrywka, hobby.
    Użytkownik Rowerzysta Avatar krzyslikejazz
    Mieszka w
    Jasło
    Auto
    Poszukiwanie
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    2 d 11 h 12 m

Domyślnie Mz Trophy 250 renowacja i ''problem'' z rejestracją.

Witam.
    Lata temu dostałem od wujka taki sprzęt.
    Powoli się już brałem za niego, zostało pomalowanych kilka elementów, ale teraz mam plan zrobić igłę z tej maszyny, tylko czy da się ją zarejestrować (została wyrejestrowana bardzo dawno temu). Dokumentów brak.
    Załączone obrazy Załączone obrazy Mz Trophy 250 renowacja i ''problem'' z rejestracją.-mz.jpg  

2. # ADS
    Akwizytorka
    Mieszka w
    Milano

Użytkownik Embrion Avatar Torino
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Auto
    156 1.9 JTD
    Czas spędzony na forum
    1 d 8 h 51 m

Domyślnie

Wszystko się da, jednak najprostsza metoda to zakup motocykla/ramy z papierami i przekładka Szkoda,że nie napisałeś zanim sprzątałem warsztat, miałem trochę silnikowych gratów to trophy.

Aha i nie załamuj się i nie poddawaj, to naprawdę wdzięczne sprzęty,ktore zasługują na ratunek, nawet nie chodzi tu o walory jezdne,ale historie. Sam robiłem renowację czeskiej Jawy, a dostałem ją w kartonach
    Ostatnio edytowane przez Torino ; 06-01-2012 o 13:00

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Gryf
    Auto
    Alfa Romeo 166
    Czas spędzony na forum
    2 d 11 h 25 m

Domyślnie

Problem z rejestracją to Pan pikuś A już po najniższej lini oporu jeśli masz starą tabliczkę rejestracyjną.

Polecam forum http://forum.mz-klub.pl/ w dziale zabytkowe znajdziesz porady, odpowiedzi chyba na wszystkie nurtujące cię pytania. Są też sposoby ( legalne) na rejestrację motura bez dokumentów.

Pozdrawiam

PS też moturze na Tropiku
    Ostatnio edytowane przez Gryf ; 06-01-2012 o 13:07

Użytkownik Alfa i Omega Avatar rooshyo
    Mieszka w
    NBR - Niebezpiecznie Blisko Rosji;)
    Auto
    stodoła w dizlu
    Czas spędzony na forum
    6 d 10 h 45 m

Domyślnie

Ja mam WFM z 1960 roku, w 1998 roku rozebrałem ją na elementy i popakowałem do skrzyń i od tego czasu też czeka aż się za nią zabiorę
    -Skąd masz topór?
    -Królowa elfów mi dała!
    -Czad... a topór skąd masz?

Użytkownik Romeo Avatar SCHNNAZZI
    Mieszka w
    Biłgoraj
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.6 T.S+ LPG 1998r Azzurro Archille
    Czas spędzony na forum
    23 d 7 h 53 m

Domyślnie

WFM piękna maszyna. Tak jak Jawa 250 lub SHL 06. WSKi trochę obyte mimo że dawno już ich nie produkują. Ale taką Jawką nie pogardziłbym
    Fiat Uno - Ducati 750 Super Sport - Alfa Romeo 156
    Mam chorobę zwaną ITALIA

Użytkownik Dwusuwowiec Pokaż na mapie Avatar zwoli
    Mieszka w
    Kępno
    Auto
    alfa romeo 156 1,6 16v, 1998r
    Czas spędzony na forum
    6 d 10 h 59 m

Domyślnie

WSK jaka kolego;p? obyta mówisz;p hmmm może trójka bądź zwykły kobuz ;D ale ja mam garbuskę w oryginalnym stanie od 1973r.posiadam nawet książkę serwisową,instrukcje obsługi Jest w trakcie renowacji ;D postanowiłem dać jej nowy lakier,usprawnić elektrykę,wypolerować silnik.Aaa Garbuska to model m21 w2 dokładnie.Różni się tym od innych iż ma garbaty bak całkowicie zabudowany łańcuch oraz prostą kierownice i takie były produkowane tylko rok tak słyszałem później do produkcji weszły również garbuski ale już z inna kierownica inną obudową łańcucha i kilkoma zmianami;D następnie wsk kobuz którą każdy zna ;D można uznać że moja to w pewnym sensie prototyp,tak to rozumuje w każdym razie pierwszy model wsk z o poj.175.A najlepsze jest to,że ma przejechane 3475km;D mogę jutro wrzucić zdjęcia już po malowanych elementów jak to kogoś interesi

PS. Jak ktoś by posiadła części do "czwórki" pisać na pw
    Ostatnio edytowane przez zwoli ; 07-01-2012 o 01:02

Użytkownik Rowerzysta Avatar krzyslikejazz
    Mieszka w
    Jasło
    Auto
    Poszukiwanie
    Czas spędzony na forum
    2 d 11 h 12 m

Domyślnie

Dzięki za informacje. Dobrze wiedzieć, że da się ją zarejestrować.

Użytkownik Romeo Avatar SCHNNAZZI
    Mieszka w
    Biłgoraj
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.6 T.S+ LPG 1998r Azzurro Archille
    Czas spędzony na forum
    23 d 7 h 53 m

Domyślnie

Cytat Napisał zwoli Zobacz post
    WSK jaka kolego;p? obyta mówisz;p hmmm może trójka bądź zwykły kobuz ;D ale ja mam garbuskę w oryginalnym stanie od 1973r.posiadam nawet książkę serwisową,instrukcje obsługi Jest w trakcie renowacji ;D postanowiłem dać jej nowy lakier,usprawnić elektrykę,wypolerować silnik.Aaa Garbuska to model m21 w2 dokładnie.Różni się tym od innych iż ma garbaty bak całkowicie zabudowany łańcuch oraz prostą kierownice i takie były produkowane tylko rok tak słyszałem później do produkcji weszły również garbuski ale już z inna kierownica inną obudową łańcucha i kilkoma zmianami;D następnie wsk kobuz którą każdy zna ;D można uznać że moja to w pewnym sensie prototyp,tak to rozumuje w każdym razie pierwszy model wsk z o poj.175.A najlepsze jest to,że ma przejechane 3475km;D mogę jutro wrzucić zdjęcia już po malowanych elementów jak to kogoś interesi

PS. Jak ktoś by posiadła części do "czwórki" pisać na pw
    Wrzuć tutaj fotki chętnie zobaczę. Wiem WSeK jest kilkanaście modeli. Ty masz jak widze rarytas. Tak chodziło mi o zwykłą trójczynę. Sam takową miałem ale sprzedałem heh.
    Fiat Uno - Ducati 750 Super Sport - Alfa Romeo 156
    Mam chorobę zwaną ITALIA

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)