Witam.
Lata temu dostałem od wujka taki sprzęt.
Powoli się już brałem za niego, zostało pomalowanych kilka elementów, ale teraz mam plan zrobić igłę z tej maszyny, tylko czy da się ją zarejestrować (została wyrejestrowana bardzo dawno temu). Dokumentów brak.

Wszystko się da, jednak najprostsza metoda to zakup motocykla/ramy z papierami i przekładkaSzkoda,że nie napisałeś zanim sprzątałem warsztat, miałem trochę silnikowych gratów to trophy.
Aha i nie załamuj się i nie poddawaj, to naprawdę wdzięczne sprzęty,ktore zasługują na ratunek, nawet nie chodzi tu o walory jezdne,ale historie. Sam robiłem renowację czeskiej Jawy, a dostałem ją w kartonach![]()
Ostatnio edytowane przez Torino ; 06-01-2012 o 13:00

Problem z rejestracją to Pan pikuśA już po najniższej lini oporu jeśli masz starą tabliczkę rejestracyjną.
Polecam forum http://forum.mz-klub.pl/ w dziale zabytkowe znajdziesz porady, odpowiedzi chyba na wszystkie nurtujące cię pytania. Są też sposoby ( legalne) na rejestrację motura bez dokumentów.
Pozdrawiam
PS też moturze na Tropiku![]()
Ostatnio edytowane przez Gryf ; 06-01-2012 o 13:07
Ja mam WFM z 1960 roku, w 1998 roku rozebrałem ją na elementy i popakowałem do skrzyń i od tego czasu też czeka aż się za nią zabiorę![]()
-Skąd masz topór?
-Królowa elfów mi dała!
-Czad... a topór skąd masz?

WFM piękna maszyna. Tak jak Jawa 250 lub SHL 06. WSKi trochę obyte mimo że dawno już ich nie produkują. Ale taką Jawką nie pogardziłbym![]()
Fiat Uno - Ducati 750 Super Sport - Alfa Romeo 156
Mam chorobę zwaną ITALIA
WSK jaka kolego;p? obyta mówisz;p hmmm może trójka bądź zwykły kobuz ;D ale ja mam garbuskę w oryginalnym stanie od 1973r.posiadam nawet książkę serwisową,instrukcje obsługiJest w trakcie renowacji ;D postanowiłem dać jej nowy lakier,usprawnić elektrykę,wypolerować silnik.Aaa Garbuska to model m21 w2 dokładnie.Różni się tym od innych iż ma garbaty bak
całkowicie zabudowany łańcuch oraz prostą kierownice i takie były produkowane tylko rok tak słyszałem później do produkcji weszły również garbuski ale już z inna kierownica inną obudową łańcucha i kilkoma zmianami;D następnie wsk kobuz którą każdy zna ;D można uznać że moja to w pewnym sensie prototyp,tak to rozumuje w każdym razie pierwszy model wsk z o poj.175.A najlepsze jest to,że ma przejechane 3475km;D mogę jutro wrzucić zdjęcia już po malowanych elementów jak to kogoś interesi
PS. Jak ktoś by posiadła części do "czwórki" pisać na pw![]()
Ostatnio edytowane przez zwoli ; 07-01-2012 o 01:02
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki