Koledzy wiecie jak wygląda sprawa zmiany obecnego współwłaściciel pojazdu na właściciela i dodanie nowego współwłaściciela?

1. idziesz do urzędu z kartą pojazdu i dowodem rej.
2. bierzesz umowę darowizny pojazdu gdzie obecny właściciel (darczyńca) obdarowuje współwłaściciela (jako obdarowanego), na blankiecie są rubryki, przekazuje na własność
3. wypełniasz zgloszenie zmian
dodanie kolejnego współwłaściciela analogicznie, potem masz wpis do karty pojazdu i chyba wyrabiają nowy dowód na nowego właściciela![]()

Uzupełniająć wypowiedz kolegi powyżej:
Nie chyba, tylko tak jest![]()
Dostaniesz najpierw taki dowód tymczasowy na okres 30 dni, a za 30 dni (czasem wcześniej) oddadzą Ci karte pojazdu i "twardy" dowód
Jeżeli sam chcesz wszystko załatwić to nie zapomnij o upoważnieniu od współwłaściciela![]()
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Distinctive 2001r.

Witam,
dokładnie tą sprawę załatwiałem 1,5 roku temu i nie dostawałem nowego dowodu tylko na miejscu pani w okienku wpisała mnie na ostatniej stronie dowodu jako współwłaściciela i w karcie pojazdu również tylko nie pamiętam w jakiej rubryczce. Na pewno też nie zabierali na dłużej karty pojazdu tylko wszystko było załatwione od ręki. I nie wiem jeszcze jak się miała sprawa w urzędzie skarbowym. Chyba tam też trzeba było się udać po wszystkim.
Szerokości życzę

dzięki koledzy właśnie o takie odpowiedzi mi chodziło
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki