Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 33
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Hyde Park - Rozmowy na każdy temat, nie kwalifikujące się do pozostałych działów - motoryzacja, elektronika, GSM, humor, gry wideo, polityka, wczasy za granicą, rozrywka, hobby.
    ViP Romeo
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 75 2.0 TS 148KM, 1988r, Talbot Matra Rancho, 125p '71, 126p '85 Łada 2103
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    30 d 3 h 43 m

Domyślnie

Cytat Napisał nietyx Zobacz post
    http://www.youtube.com/watch?v=elKxgsrJFhw no właśnie jakość wykonania odnośnie baterii widać różnicę pracy baterii przez AMOLED ponieważ przy dosyć ponadprzeciętnej średniej ilości rozmów oraz wieczornym buszowaniu po Internecie itp bateria wytrzymuje spokojnie 2 dni

tyle że android wiele aplikacji udostępnia za darmo nie każe płacić za wszystko

zero problemu miałem z synchronizacją maili, przeglądarka opera działa bez zarzutu i tu jest właśnie przewaga androida na apple to że masz niezależność mozesz sobie wybrać Dolphina, Operę, Mozille czy co tam dokładnie sobie upodobasz masz tą niezależność

Dla mnie dominacją apple się kończy mogę to porównać do VW Passata kiedyś wypuścili coś dobrego i robią tylko kosmetyczne poprawki do dziś, w ogóle nie idąc znacząco do przodu. Ktoś może zapytać po co ulepszać coś dobrego? A no po to że po czasie w końcu coś się nudzi a konkurencja w tym samym czasie robi olbrzymie postępy szczególnie w dziedzinie elektroniki. Pierwsze iPhony wyróżniały się tym owalnym kształtem i taką nowością dziś po bodajże 4 kolejnych generacjach czym różni się najnowszy od pierwszego? Kanciastym kształtem i mniejszym ekranem (no może wydaje mi się) czyli typowy Passat. Dlatego prawi 3 tys za nowego iphona za te możliwości co oferuje jest dla mnie gruuuuubą przesadą i ogromnym przepłacaniem

to po kolei jakos plastki sgsII mnie nie przekonuje skrzypi i jest badziewny w dotyku. tel nie rzucam wiec to jakos mnie nie dotyczy, ale ok jest to wazne plusy i minusy 156 tez jest ladna aprzy NCAP sie ciutek polamala

Ja na iphone mam moze 7 platnych aplikacji. zreszta za cos co dla mnie pracuje place i juz. ktos sie narobil zasluzyl na kase jezeli mi to potrzbne. platnych palikacji w appstore jest 35%

co do maili. Jakos thunderbird nei chce wspolpracowac u mnie. Co do przegladarek. nie toleruje flasha ktorego uwazam za podstawoewe gowno dla osob ktoren i potrafia zrobic czegos dzialajacego szybko, a chca tylk latwo.
    Osobiscie na iphone mam safari ktore dziala mi duzo szybciej niz kazda inna przegladarka na kazdy telefonie, to czemu mam nei brac najlepszego rozwiazania? z tego czego korzystam w sieci to dziala najszybicej a jak cosmocnego potrzeba to np mercury jest spoko Osobiscie dla mnie zestaw pt o ja co ta aplikacja nie moze w zestawieniu z cecha (ale robi to 3h dluzej) nie ma sensu. cenie swoj czas lubie dzialajace rozwiazania

co do dominacji, nie wiem. Ekran jest taki sam caly czas wynika to z wymogow oblsugi jedna reka. nie wiem czy jest passatem. ma siri ktore jest bardzo fajne jako gadzet. ma kupe fajnych aplikacji w sklepie ktore fajnie naprawde dzialaja. poprostu odpowiedni androidowe wypadaja slabo. ps na moim iphone 3g agry birds chodzi szybciej niz na sgsI mimoze ze dziela je 2 lata ewolucji.

A sam android. jest naprawde spoko porpstu mnie nie urzeka. nie ma tego czegos i nie jest dla mnie intuicyjny sprawa jakosci hardware samsunga to osobna sprawa
    ProMoto-Expert Sklep z częściami do aut 502709007 zapraszam

http://www.forum.alfaholicy.org/pozo...naukowego.html

2. # ADS
    Akwizytorka
    Mieszka w
    Milano

Użytkownik Romeo Avatar metan
    Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI
    Czas spędzony na forum
    8 d 7 m

Domyślnie

Produkty Apple w pewnym sensie są produktami "zamkniętymi" -im mniej można do nich dołożyć tym lepiej. Taka była filozofia Jobsa a jego chęć kontroli tak duża że uważał że nawet okno nie powinno się otwierać bo użytkownik może coś spieprzyć. Drugą obsesją był design za co jednak trzeba sporo zapłacić.
    Z drugiej strony przestrzegałbym przed tanimi tabletami za parę stówek -dostałem takie coś i uważam że to g..wno, dobre może jako bajer na komunię itp.
    Ostatnio w tvn turbo był jakiś asus ze stacją dokującą robiącą za klawiaturę - może to jakiś pomysł w rozważaniach tablet/netbook/itp

ViP Romeo
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 75 2.0 TS 148KM, 1988r, Talbot Matra Rancho, 125p '71, 126p '85 Łada 2103
    Czas spędzony na forum
    30 d 3 h 43 m

Domyślnie

to jest wlasnie transformer
    ProMoto-Expert Sklep z częściami do aut 502709007 zapraszam

http://www.forum.alfaholicy.org/pozo...naukowego.html

Użytkownik Romeo Pokaż na mapie Avatar dakoolk
    Mieszka w
    WPR
    Auto
    Solo Alfa 156 SW 1.8 TS (CF3) Nero Fuoco 2001 :D
    Czas spędzony na forum
    9 d 4 h 59 m

Domyślnie

Cytat Napisał amigas Zobacz post
    to po kolei jakos plastki sgsII mnie nie przekonuje skrzypi i jest badziewny w dotyku. tel nie rzucam wiec to jakos mnie nie dotyczy, ale ok jest to wazne plusy i minusy 156 tez jest ladna aprzy NCAP sie ciutek polamala

Ja na iphone mam moze 7 platnych aplikacji. zreszta za cos co dla mnie pracuje place i juz. ktos sie narobil zasluzyl na kase jezeli mi to potrzbne. platnych palikacji w appstore jest 35%

co do maili. Jakos thunderbird nei chce wspolpracowac u mnie. Co do przegladarek. nie toleruje flasha ktorego uwazam za podstawoewe gowno dla osob ktoren i potrafia zrobic czegos dzialajacego szybko, a chca tylk latwo.
    Osobiscie na iphone mam safari ktore dziala mi duzo szybciej niz kazda inna przegladarka na kazdy telefonie, to czemu mam nei brac najlepszego rozwiazania? z tego czego korzystam w sieci to dziala najszybicej a jak cosmocnego potrzeba to np mercury jest spoko Osobiscie dla mnie zestaw pt o ja co ta aplikacja nie moze w zestawieniu z cecha (ale robi to 3h dluzej) nie ma sensu. cenie swoj czas lubie dzialajace rozwiazania

co do dominacji, nie wiem. Ekran jest taki sam caly czas wynika to z wymogow oblsugi jedna reka. nie wiem czy jest passatem. ma siri ktore jest bardzo fajne jako gadzet. ma kupe fajnych aplikacji w sklepie ktore fajnie naprawde dzialaja. poprostu odpowiedni androidowe wypadaja slabo. ps na moim iphone 3g agry birds chodzi szybciej niz na sgsI mimoze ze dziela je 2 lata ewolucji.

A sam android. jest naprawde spoko porpstu mnie nie urzeka. nie ma tego czegos i nie jest dla mnie intuicyjny sprawa jakosci hardware samsunga to osobna sprawa
    Hehe, no to sam sobie tym samym odpowiedziałeś na moje pytania Potrzebujesz iPada 2 (albo iPada3). Zabawne, bo ja mam dokładnie takie same odczucia z "obcowania" z iPhonem siostry, co Ty z Androidem. Też jakoś mi się wydawało zawsze, że AppStore jest zasyfiony, system ma dziwne braki (na początku MMSy, potem "tethering", nie mówiąc o funkcjach routera Wi-Fi (nie miał do niedawna multitaskingu, choć teraz chyba (bo nie wiem na pewno), ma najlepszy na rynku multitasking - o ile w każdej aplikacji działa co najmniej "zamrożenie"... choć mi się w Androidzie podoba (i czasem przeszkadza) to, że aplikacje w multitaskingu mogą współdzielić usługi bazowe - np. GPS, czy serwer dźwięku - mogę np. jechać samochodem, korzystać z GPS do nawigowania (i zapisu trasy na MyTracks), słuchać muzyki przez A2DP (Bluetooth stereo - no może do niedawna, bo mi się popsuło radio, konkretnie BT ) i słuchać nawigacji z muzyką w tle Zabawa zaczyna się, jak czasem zadzwoni telefon i system zgłupieje - wtedy rozmówca słyszy i muzykę i wskazówki nawigacji i mnie (chyba, że jadę za szybko dla odbioru sygnału GSM, co mi się zdarzało )...

Tak w sumie długo szukałem porównania tych dwóch platform do marek samochodów... i w sumie ciężko i z oporami, ale Apple porównałbym do Audi (weź odróżnij na 1 rzut oka A4-kę od A6-ki, albo A6 od A8-ki - zależnie od generacji , w standardzie w gołej wersji dostajesz kiepski silnik (iPhone 1G), zero wyposażenia, które musisz (drogo) dokupić, design taki, że albo kochasz, albo nienawidzisz... ale jak już wybulisz konkretną kasę za najmocniejszą wersję (iPhone 4S), to masz "wszystko").

A Android (szczególnie w Samsungu), można chyba porównać do Hyundaia/Kii - za mniejszą kwotę dostajesz dużo, ale masz zazwyczaj ograniczoną moc, nie masz jakiejś najnowocześniejszej technologii (Siri i systemy "inteligentnego wszystkiego" w Audi), masz pewne wpadki (np. zawieszające się radio w Ceed'ach), mały wybór silników, oprócz topowych modeli (Galaxy S2 jak Hyundai Genesis Coupe), a nawet jak kupisz "tap madl", to i tak ciągle narzekasz (prowadzenie Genesisa i bugi w systemie SGS). No i Samsung (tak mi powiedział nawet znajomy Koreańczyk) nigdy albo prawie nigdy nie aktualizuje swoich urządzeń, tylko wypuszcza nowy model - wypasiony ale z brakami - potwierdziło się w przypadku mojego Samsunga G810, żony Pixona, Mojego Samsunga Wave, Samsunga Galaxy S (brak ICSa mimo wystarczających bebechów) no i chyba SGS2 (ale nie wiem, co mu tam dolega, bo miałem go w ręce tylko przez jakieś 2-3 minuty )

Aha - a odnośnie wypowiedzi kolegi metana o tanich tabletach, to tak jak napisałem wyżej - wszystko się zdewaluuje w tym roku i będzie wysyp tanich i naprawdę mocnych tabletów (przykład Asusa eeePad Memo 370T z mojego wcześniejszego posta) - będzie po prostu tak samo jak z netbookami.
    Moja mam kupiła na początku boomu netbookowego HP Mini 110 z biednym 1-rdzeniowym Atomem, który muli nawet w Windowsie, za ok. 1500 zł. Potem jakieś pół roku później, ja za jakieś 1600 zł kupiłem Asusa eeePC 1201N z Atomem 330 (2 rdzenie, grafika nVidia ION), gdzie pełna wersja Windowsa 7 działa bardzo płynnie - to samo z filmami HD przez HDMI, tylko, że bateria starcza mi na ko. 3 godziny... A teraz można kupić fajne netbooki, które mają to samo co mój, tylko na niżej-prądowych procesorach AMD, dzięki czemu bateria starcza na 6-7 godzin a kosztują w super-promocjach ok. 1100-1200 zł....
    Ostatnio edytowane przez dakoolk ; 11-01-2012 o 13:19

ʇɧɹqoq Romeo Pokaż na mapie Avatar bobryt
    Mieszka w
    Gorzów Wielkopolski
    Auto
    AR 155 2.0
    Czas spędzony na forum
    9 d 37 m

Domyślnie

Kupiłem przejciówkę do iPada dzięki której można podłaczyć pod USB klawiature czy inne urządzenie, lecz pen drive nie działa, wyskakuje "te urządzenie pobiera zbut wiele mocy". podobno jest jakiś programik w apple store który rozkiminia ten problem. spotkał sie może ktoś z nim?

"17 Novitec 4x98 sprzedam!!! + opony

Mieszka w
    WPR
    Auto
    Czas spędzony na forum
    9 d 4 h 59 m

Domyślnie

Cytat Napisał bobryt Zobacz post
    Kupiłem przejciówkę do iPada dzięki której można podłaczyć pod USB klawiature czy inne urządzenie, lecz pen drive nie działa, wyskakuje "te urządzenie pobiera zbut wiele mocy". podobno jest jakiś programik w apple store który rozkiminia ten problem. spotkał sie może ktoś z nim?
    Z pobieznego rzutu okiem na makowe fora, wyglada na to ze jedynym sposobem jest downgrade firmware do wersji sprzed 4.2.1, kiedy to Apple zdecydowalo zmniejszyc maksymalny pobor mocy przez urzadzenia USB do 20mA z 100 mA !!!! Albo mozesz tez uzyc HUBa USB z dodatkowym zasilaniem
    I tu wracamy niestety do glownego watku
    Apple na wszystkie mozliwe sposoby ogranicza uzywanie urzadzen "do wspolpracy z ktorymi urzadzenia Apple nie zostaly zaprojektowane"... A ostatnio czytalem recenzje taniego (ale mocnego!) Chinskiego tableta z Androidem, ktory bez podlaczania dodatkowego zasilania pociagnal dysk chyba 320 gb
    Ale to oczywiscie z przymruzeniem oka bo Android i iOS to w zasadzie dwa swiaty co juz wczesniej stwierdzilismy

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk

ʇɧɹqoq Romeo Pokaż na mapie Avatar bobryt
    Mieszka w
    Gorzów Wielkopolski
    Auto
    AR 155 2.0
    Czas spędzony na forum
    9 d 37 m

Domyślnie

hmmm, ale w sumie można by oglądać filmy z kardy SD np. 8GB, nie?

Wysłane z firmowego PC za pomocą myszki i klawiatury

"17 Novitec 4x98 sprzedam!!! + opony

Użytkownik Romeo Pokaż na mapie Avatar Pietia
    Mieszka w
    Ze wsi za odrą, pod Opolem xD
    Auto
    Mia Bella AR 147 1,6TS 01r.
    Czas spędzony na forum
    40 d 11 h 30 m
    Wpisów
    4

Domyślnie

Myślałem przez chwilę, że z krzesła spadnę xD

(by OT nie było)
    A może zamiast ipada, tabletu z Windowsem7 lub androidem warto było by się zainteresować PlayBookeim?

Mieszka w
    WPR
    Auto
    Czas spędzony na forum
    9 d 4 h 59 m

Domyślnie

hmmm, ale w sumie można by oglądać filmy z kardy SD np. 8GB, nie?

Hehe, no tak, Bill Gates też kiedyś mówił, że 640 KB każdemu wystarczy, a teraz Apple mówi, że 20 mA też ma każdemu wystarczyć. Bo do wymiany plików z iPadem powinno się wykorzystywać albo MobileMe (TM), albo od biedy Time Capsule (TM) podłączone do Air Portu Extreme (TM), a filmy oglądać na Apple TV (TM), który również czerpać je powinien z Time Capsule (TM) podłączonego do Air Portu Extreme (TM). A iPada używać ewentualnie jako pilota i program telewizyjny ...

------
    Wysłane z setupu takiego jak bobryt
    -----

Cytat Napisał Pietia Zobacz post
    (by OT nie było)
    A może zamiast ipada, tabletu z Windowsem7 lub androidem warto było by się zainteresować PlayBookeim?
    Którego sprzedaż trochę rozkręciła się jak okazało się, że jest na nim możliwość uruchamiana aplikacji Androida... a potem jeszcze bardziej po ścięciu ceny o 300-400 dolarów, skąd blisko mu już do drogi, którą przeszedł HP TouchPad (który skończył na szalonej wyprzedaży na ebayu - w 20 minut poszło ok. 8 tys. sztuk - niestety mi się nie udało )

Użytkownik Romeo Pokaż na mapie Avatar Pietia
    Mieszka w
    Ze wsi za odrą, pod Opolem xD
    Auto
    Mia Bella AR 147 1,6TS 01r.
    Czas spędzony na forum
    40 d 11 h 30 m
    Wpisów
    4

Domyślnie

To, że RIM postępuje w taki a nie inny sposób nie oznacza, że produkt jest zły. Ogólnie nie wiadomo skąd bierze się niechęć do produktów RIMu. Bo szwagier, wujka, brata mojej babci takiego miał i wiecznie się psuł... Wydaje się to jakieś znajome

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)