Ciekaw jestem jaka jest opinia forumowiczow w kwestii osobnikow ktorzy pod pozorem bycia milosnikiem Alfy Romeo,zamieszczaja na swoich stronach wszelkiego rodzaju reklamy,badz linki do stron,z ktorych czerpia korzysci materialne.Klub,to klub ale wprowadzanie dzialalnosci gospodarczej przeczy niejako istocie dzialania forum.Wedlug mnie az razi to po oczach.Moderatorzy nie dostrzegaja tego ??? Jak chocby przyklad slynnego tuningu a la Kelban.Co ciekawe forumowicz ktory wywlukl cala sprawe na swiatlo dzienne,blyskawicznie zostal usuniety.Czyzby cenzura,za wypowiedzi niezgodne z linia partyjna,zamyka sie czlowiekowi usta ???
Przeciez co niektorzy wrecz jawnie napedzaja sobie koniunkture i wstawiaja sobie darmowe reklamy.W zwiazku z czym postuluje do kierownictwa,czy tez moderatorow tegoz forum oto aby poprostu pobierali oplaty za reklamy umieszczane na profilach.Wedlug mnie to sprawiedliwa forma,a i pozwoli na utrzymanie serwerow.
---------- Post added at 10:23 ---------- Previous post was at 10:18 ----------
OCZYSCIC KLUB Z KOMERCJI...![]()

W takim razie do czego sluza dzialy-bazar,ulugi itp. Przeciec to to jest najzwyklejszy agresywny marketing
osób prowadzących tego typu usługi jest sporo więc i sporo tematów do podwieszenia żeby cokolwiek znaleźć... a tak znajdujesz tylko posta
Poza tym większość osób promujących się w ten sposób ma natłuczone sporo postów. Np. kolega Pablo [sorry że biorę Cię za przykład] siedzi dokładnie w temacie olei i całej reszty dodatków do nich. Przez setki już chyba stron odpowiada/podpowiada niezmordowanie na te same pytania "kupiłem właśnie 156 1.9 jtd i mam 230k przebiegu...jaki olej?" rozjaśniając wszelkie wątpliwości. Także moim zdaniem tego typu działalność jest na duży + i jest moim zdaniem wręcz potrzebna

Pomoc niema w podtekscie uzyskania korzysci materialnej

Trochę się czepiasz, wracajać do Pawła, żebym nie napisał w tamtym temacie pytania jaki olej będzie najlepszy do mojej to zapewne bym nie trafił do jego warsztatu- co jak dla mnie oznaczało by że bym przeklął Alfę, no bo w mojej okolicy to debile nawet oleju wymienić nie umieją w V6, nie mówie już o naprawach, bo miałem do wymiany uszczelniacz na skrzyni- malutki wyciek, tydzień przestała na parkingu u majstra się wk.....łem tylko i pojechałem do Pawła gdzie mi w 2 dni wszystko zrobili.
Ale wiem o co ci chodzi, bo niektórzy z reklamami są troszkę nachalni, ja bym tylko dał jakieś zasady co do autoreklamy forumowiczów
Chciałem tylko zauważyć, że jeśli jest jakiś oficjalny baner lub reklama na forum to nigdy poprzez "prywatę" lub układy. Forum i jego użytkownicy profitują za sprawą wielu firm oficjalnie reklamowanych a SPAMY i nachalne reklamy są usuwane w miarę możliwości.
Nie ma zbyt szybkich aut.... są zbyt wolni kierowcy.
Ja też nie mam nic przeciwko reklamom w syganturach, bo jakby nie to to np. nigdy nie wiedziałbym, że twardy oferuje osłony, być może nie dowiedziałbym się, że Tomek z Krakowa ściąga 159-ki (i serwisuje Alfy, jakby mi kiedyś akurat tam "zagrymasiła")... to tylko przykłady...
W bazarze niektórych z tych rzeczy bym nie szukał, a tak to jak będę kiedyś kupował 159kę, to wiem pod jaki adres zajrzeć (bo w bazarze w danym momencie mogłyby nie być wstawione)...
Poza tym, nie wiem jak to sie ma "przeciętnie", ale wydaje mi się, że forumowicze mogą od innych kolegów dostać towary i usługi po lepszych cenach, a jeżeli dzięki reklamie na forum coś zarobią, to powinni w razie "pilnej forumowej potrzeby" w pierwszej kolejności (ale dobrowolnie!) zrzucić się np. na serwer (co i tak wiem, że robią). Tyle ode mnie w temacie
![]()

Podobna strategia do MC Donalda,Happy Meal i te sprawy.Wychowujemy sobie przyszla klientele.

del.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki