Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Hyde Park - Rozmowy na każdy temat, nie kwalifikujące się do pozostałych działów - motoryzacja, elektronika, GSM, humor, gry wideo, polityka, wczasy za granicą, rozrywka, hobby.
    Użytkownik Alfa i Omega
    Auto
    147 1.6 TS
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    6 d 1 h 14 m

Domyślnie wyliczenie szkody - opis jak nas tną na naprawie pojazdow z OC

opis zaszyfrowanych informacji w stronie kontrolnej z AUDATEX przy wyliczeniu szkody dla wszystkich oszukanych

przy pozycjach z podana cena za części do wymiany jest cena przeważnie zaniżona bardzo mocno na pytanie czemu - odpowiedz jest taka - bo to zamienniki a g,... prawda bo to jest cena części nowej wg producenta lub dostawcy orginału pomniejszona o amortyzacje z kodu 22 i tego nie widać bo przy częściach nie jest podany uszczerbek wartosci tylko cena jaka porponują i to jest bandyctwo bo przy szkodach z OC nie ma mowy o potraceniach amortyzacyjnych
    co do kodu lakierowania nie jestem pewnien w 100% bo bylem tak wk.... ze nie pamietam dokladnie czy to obnizka za lakierowanie czy za robocizne czy razem w każdym razie kod 22 odpowiada za czesci ktore sa przeznaczone do zakupu nie do naprawy

kazdy ma prawo otrzymac odszkodowaie w kwocie jaka nalezalo by poniesc aby odtworzyc stan rzeczy z przed wypadku !
    tak samo jak kazda osoba ma prawo otrzymac / wynajmoac auto zastepcze do czasu naprawienia(wyplaty odszkodowanie przy szkodzie calkowitej) nie zaleznie czy jest on mu potrzebny czy tez nie !

nie dajmy sie oszukiwać

wyliczeni z pomniejszeniem o amortyzajce zawsze jest w tedy gdy chcemy otrzymac gotówke zamiast naprawiac w warsztacie - nie mamy obowiązku przedstawiania faktur na zakp czesci to jest nasza decyzja co zrobimy z pieniedzmi mozemy je rownie dobrze spalic !
    jesli mamy naprawic pojazd mamy miec mozliwosc doprowadzic do stanu z przed ywpadku jesli nie to nasza spawa
    ponizej strona z mojej kolizji

wyliczenie szkody - opis jak nas tną na naprawie pojazdow z OC-kalk.jpg146" id="attachment44084" rel="Lightbox_762235" >wyliczenie szkody - opis jak nas tną na naprawie pojazdow z OC-kalk_2.jpg

2. # ADS
    Akwizytorka

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Cieszyn
    Auto
    Alfa 156 1.6 TS 2004
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    2 d 23 h 20 m

Domyślnie

Cytat Napisał szajbus0 Zobacz post
    opis zaszyfrowanych informacji w stronie kontrolnej z AUDATEX przy wyliczeniu szkody dla wszystkich oszukanych

przy pozycjach z podana cena za części do wymiany jest cena przeważnie zaniżona bardzo mocno na pytanie czemu - odpowiedz jest taka - bo to zamienniki a g,... prawda bo to jest cena części nowej wg producenta lub dostawcy orginału pomniejszona o amortyzacje z kodu 22 i tego nie widać bo przy częściach nie jest podany uszczerbek wartosci tylko cena jaka porponują i to jest bandyctwo bo przy szkodach z OC nie ma mowy o potraceniach amortyzacyjnych
    co do kodu lakierowania nie jestem pewnien w 100% bo bylem tak wk.... ze nie pamietam dokladnie czy to obnizka za lakierowanie czy za robocizne czy razem w każdym razie kod 22 odpowiada za czesci ktore sa przeznaczone do zakupu nie do naprawy

kazdy ma prawo otrzymac odszkodowaie w kwocie jaka nalezalo by poniesc aby odtworzyc stan rzeczy z przed wypadku !
    tak samo jak kazda osoba ma prawo otrzymac / wynajmoac auto zastepcze do czasu naprawienia(wyplaty odszkodowanie przy szkodzie calkowitej) nie zaleznie czy jest on mu potrzebny czy tez nie !

nie dajmy sie oszukiwać

wyliczeni z pomniejszeniem o amortyzajce zawsze jest w tedy gdy chcemy otrzymac gotówke zamiast naprawiac w warsztacie - nie mamy obowiązku przedstawiania faktur na zakp czesci to jest nasza decyzja co zrobimy z pieniedzmi mozemy je rownie dobrze spalic !
    jesli mamy naprawic pojazd mamy miec mozliwosc doprowadzic do stanu z przed ywpadku jesli nie to nasza spawa
    ponizej strona z mojej kolizji

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	KALK.jpg
Wyświetleń:	67
Rozmiar:	65.7 KB
ID:	44083146" id="attachment44084" rel="Lightbox_762927" >Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	kalk+2.jpg
Wyświetleń:	13
Rozmiar:	18.7 KB
ID:	44084
    Wszystko to prawda. Kolo wjechał mi w tylny zderzak na parkingu. Dostałem kosztorys z PZU na 1050zł. Wysłałem go do ASO. Tam bez ogladania auta wystawili na 3400. Wysłałem go do PZU. No i co? I nic. Oni mogą wypłacić 1050. Mam iść do sądu po 2000zł. I stracić z pół roku czasu? Może ktoś ma ochotę i umiejetności żeby ich przycisnąć?
    alfa 156 1.6 TS 2004

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)