opis zaszyfrowanych informacji w stronie kontrolnej z AUDATEX przy wyliczeniu szkody dla wszystkich oszukanych
przy pozycjach z podana cena za części do wymiany jest cena przeważnie zaniżona bardzo mocno na pytanie czemu - odpowiedz jest taka - bo to zamienniki a g,... prawda bo to jest cena części nowej wg producenta lub dostawcy orginału pomniejszona o amortyzacje z kodu 22 i tego nie widać bo przy częściach nie jest podany uszczerbek wartosci tylko cena jaka porponują i to jest bandyctwo bo przy szkodach z OC nie ma mowy o potraceniach amortyzacyjnych
co do kodu lakierowania nie jestem pewnien w 100% bo bylem tak wk.... ze nie pamietam dokladnie czy to obnizka za lakierowanie czy za robocizne czy razem w każdym razie kod 22 odpowiada za czesci ktore sa przeznaczone do zakupu nie do naprawy
kazdy ma prawo otrzymac odszkodowaie w kwocie jaka nalezalo by poniesc aby odtworzyc stan rzeczy z przed wypadku !
tak samo jak kazda osoba ma prawo otrzymac / wynajmoac auto zastepcze do czasu naprawienia(wyplaty odszkodowanie przy szkodzie calkowitej) nie zaleznie czy jest on mu potrzebny czy tez nie !
nie dajmy sie oszukiwać
wyliczeni z pomniejszeniem o amortyzajce zawsze jest w tedy gdy chcemy otrzymac gotówke zamiast naprawiac w warsztacie - nie mamy obowiązku przedstawiania faktur na zakp czesci to jest nasza decyzja co zrobimy z pieniedzmi mozemy je rownie dobrze spalic !
jesli mamy naprawic pojazd mamy miec mozliwosc doprowadzic do stanu z przed ywpadku jesli nie to nasza spawa
ponizej strona z mojej kolizji
146" id="attachment44084" rel="Lightbox_762235" >
![]()

Wszystko to prawda. Kolo wjechał mi w tylny zderzak na parkingu. Dostałem kosztorys z PZU na 1050zł. Wysłałem go do ASO. Tam bez ogladania auta wystawili na 3400. Wysłałem go do PZU. No i co? I nic. Oni mogą wypłacić 1050. Mam iść do sądu po 2000zł. I stracić z pół roku czasu? Może ktoś ma ochotę i umiejetności żeby ich przycisnąć?
alfa 156 1.6 TS 2004
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki