Strona 23 z 25 PierwszyPierwszy ... 13141516171819202122232425 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 245
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Hyde Park - Rozmowy na każdy temat, nie kwalifikujące się do pozostałych działów - motoryzacja, elektronika, GSM, humor, gry wideo, polityka, wczasy za granicą, rozrywka, hobby.
    Użytkownik Alfa i Omega Avatar feecle
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    166 2.5V6 Sportronic ECU ME2.1
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    14 d 9 h N/A

Domyślnie

Cytat Napisał KRS Zobacz post
    Nie mam czasu na czytanie ideologicznych dupereli, sorry. I nie rozumiem o co chodzi.
    Znajdź czas to może wreszcie zrozumiesz.

2. # ADS
    Akwizytorka
    Mieszka w
    Milano

Użytkownik Romeo Pokaż na mapie Avatar Pietia
    Mieszka w
    Ze wsi za odrą, pod Opolem xD
    Auto
    Mia Bella AR 147 1,6TS 01r.
    Czas spędzony na forum
    40 d 11 h 30 m
    Wpisów
    4

Domyślnie

Są artyści, którzy umieszczając swoją muzykę na YT zarabiają dzięki temu, że ciemna masa (inaczej lud) wchodzi na YT i ich sobie ogląda i słucha. YT płaci artystom dzięki temu, że przy okazji wyświetlają się reklamy na stronie z nagraniem... Niestety kasa omija koncerny muzyczne i to je boli dla tego powstał coś takiego jak ACTA...

Niestety ACTA dotknie nie tylko ludzi ściągających nielegalnie treści z internetu ale także osoby, których budżet domowy sprawia iż w aptekach są przymuszeni do wykupienia tańszych zamienników leków. Albo osoby które potrzebują środka transportu dzięki któremu zapewniają dach nad głową oraz żywność dla swojej rodziny a nie stać ich na zakup oryginalnych części do swoich pojazdów.

KRS:

za darmo, od zawsze, służy za podstawę większości internetu, strona Hołdysa też na tym leci, ale on pewnie o tym nawet nie wie

na tym kole gospodyń wiejskich zorganizowanym przez Donalda ktoś powiedział prawdę, że jakby mentalność "artystów" i ich producentów/alfonsów dominowała w środowisku twórców oprogramowania, to dzisiaj internet by nie istniał

ale gdzie tam milionom linii kodu napisanego za darmo przez entuzjastów do najnowszego hitu Dody...
    Zgadzam się tym!

Użytkownik Romeo Pokaż na mapie Avatar Tuti
    Mieszka w
    SZA/KSU itp :P
    Auto
    Prawie S600 :D Kiedyś 145
    Czas spędzony na forum
    32 d 20 h 9 m

Domyślnie

Przecież jemu i tak nic nie wytłumaczycie Apache to idealny przykład, tak samo jak wszystkie serwery webowe i systemy operacyjne.

Ciekaw jestem czy ktoś z tych całych zwolenników ACTA wpłacił choć raz w życiu darowiznę twórcom darmowego oprogramowania, a przecież każdy go używa nawet na desktopie - przeglądarki www itd.

Jeśli się rozchodzi o darmową kulturę to jest coś takiego: http://www.jamendo.com/pl/
    Jak chce się to wykorzystywać w np. lokalu gastronomicznym to wystarczy zapłacić kilkadziesiąt euro na 2 miesiące i puszczać do woli różne kanały gatunkowe. W praktyce wyglądało to jednak tak, że inspektorzy ZAiKS-u i tak wystawiali te całe mandaty Można się z nimi sądzić, ale komu by się chciało? Dlatego ja odpuściłem i nie wpłaciłem 15 euro na artystów.

Dać koncernom dane osobowe - będą robić jak ZAiKS.

Mieszka w
    Auto
    Czas spędzony na forum
    32 d 20 h 9 m

Domyślnie

By żyło się lepiej

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Junior
    Mieszka w
    Stanowice k. Rybnika
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 KM
    Czas spędzony na forum
    5 d 3 h 4 m

Użytkownik Romeo Avatar BURATINO
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm SW TI Q4
    Czas spędzony na forum
    20 d 10 h 48 m

Domyślnie

Pewnie otrzymali za takie pisemko,cala gore prezentow.www.youtube.com/watch?v=hrs-MPsHvR4

---------- Post added at 09:04 ---------- Previous post was at 09:02 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=_phai...=related:cool:

---------- Post added at 09:14 ---------- Previous post was at 09:04 ----------

http://www.youtube.com/watch?feature...vCQUCj4I:cool:

---------- Post added at 09:27 ---------- Previous post was at 09:14 ----------

Nie jest tak tragicznie z ta cala ACTA...tu idzie tak naprawde ooooo,Jeansy
    http://www.youtube.com/watch?v=pSOLC...feature=relmfu

Mieszka w
    Auto
    Czas spędzony na forum
    32 d 20 h 9 m

Domyślnie

My to porunaki jesteśmy, powinniśmy co dzień chodzić uśmiechnięci jak Michałkiewicz i rozpadające się słuchaczki

Użytkownik Romeo Avatar BURATINO
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm SW TI Q4
    Czas spędzony na forum
    20 d 10 h 48 m

KRS
    KRS jest nieaktywny
    Użytkownik Alfa i Omega
    Auto
    159 TBi
    Czas spędzony na forum
    2 d 16 h 37 m

Domyślnie

Cytat Napisał Tuti Zobacz post
    Przecież jemu i tak nic nie wytłumaczycie Apache to idealny przykład, tak samo jak wszystkie serwery webowe i systemy operacyjne.

Ciekaw jestem czy ktoś z tych całych zwolenników ACTA wpłacił choć raz w życiu darowiznę twórcom darmowego oprogramowania, a przecież każdy go używa nawet na desktopie - przeglądarki www itd.

Jeśli się rozchodzi o darmową kulturę to jest coś takiego: http://www.jamendo.com/pl/
    Jak chce się to wykorzystywać w np. lokalu gastronomicznym to wystarczy zapłacić kilkadziesiąt euro na 2 miesiące i puszczać do woli różne kanały gatunkowe. W praktyce wyglądało to jednak tak, że inspektorzy ZAiKS-u i tak wystawiali te całe mandaty Można się z nimi sądzić, ale komu by się chciało? Dlatego ja odpuściłem i nie wpłaciłem 15 euro na artystów.

Dać koncernom dane osobowe - będą robić jak ZAiKS.
    czy ty zartujesz? w wiekszosci ludzie sami rozdają swoje dane, namiary, zdjęcia, stan majątkowy itd... Facebooki, nasze klasy, inne fora, byle leszcz może każdego rozklepać na czynniki pierwsze. Korzystają z tego złodzieje, urzędy skarbowe, policja, koncerny, firmy reklamowe i sto innych podmiotów. Panuje moda na powszechne obnażanie się)
    Ale płacz, jak ktos chce coś uregulować w necie. Przychodzi do mnie gość, stara sie o pracę. W 20 minut wszystko o nim wiem, a specjalnie nie szukam nawet. Jak na talerzu. Danymi potem wszyscy handlują, począwszy własnie od koncernów, poprzez providerów netu itd.

Bedzie referendum, proooosze bardzo. W zyciu, nie ma zadnych szans, aby osiągnięto wymagalne minimum uczestnictwa. Ludziom siedzącym w necie wydaje sie, ze są oni całym swiatem, nieomal reprezentantami społeczenstwa, ktorzy walczą o wolność.

Pusty smiech.
    Alfa Romeo: stan świadomości.

Użytkownik Romeo Pokaż na mapie Avatar Pietia
    Mieszka w
    Ze wsi za odrą, pod Opolem xD
    Auto
    Mia Bella AR 147 1,6TS 01r.
    Czas spędzony na forum
    40 d 11 h 30 m
    Wpisów
    4

Domyślnie

Cytat Napisał KRS Zobacz post
    czy ty zartujesz? w wiekszosci ludzie sami rozdają swoje dane, namiary, zdjęcia, stan majątkowy itd... Facebooki, nasze klasy, inne fora, byle leszcz może każdego rozklepać na czynniki pierwsze. Korzystają z tego złodzieje, urzędy skarbowe, policja, koncerny, firmy reklamowe i sto innych podmiotów. Panuje moda na powszechne obnażanie się)
    Ale płacz, jak ktos chce coś uregulować w necie. Przychodzi do mnie gość, stara sie o pracę. W 20 minut wszystko o nim wiem, a specjalnie nie szukam nawet. Jak na talerzu. Danymi potem wszyscy handlują, począwszy własnie od koncernów, poprzez providerów netu itd.

Bedzie referendum, proooosze bardzo. W zyciu, nie ma zadnych szans, aby osiągnięto wymagalne minimum uczestnictwa. Ludziom siedzącym w necie wydaje sie, ze są oni całym swiatem, nieomal reprezentantami społeczenstwa, ktorzy walczą o wolność.

Pusty smiech.
    Nie zmienia to faktu, że ACTA jest czymś złym i na pewno poza wielkimi koncernami nikomu nie pomoże

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)