UWAGA!!! WAZNE!!! Kupilem sprzet m-techa legenda II i antene sirio as100 z podstawa 14cm, pojechalem na strojenie i ogolnie kaszana mega, 98% to szumy, nie do wytrzymania.
TOTALNA MASAKRA ale pozniej pojezdzilem po specjalistycznych sklepach z CB i CO ZASKAKUJACE :
Oklazalo sie ze ogolnie fiaty i alfy maja w sobie straszne szumy (uklady elektryczne)
I jest problem z dobieraniem radia.
Moja dygresja : jesli wasz znajomy ma ten sam model ten sam silnik (to tez ma wplyw) to jesl ichcecie kupowac w necie to lepiej kupcie to co ma on.
Jesli chcecie cos innego to podjedzcie do sklepu i zaplaccie te 10-20 zl ale potestujcie pare.
U mnie np legend II , president harry III, teddy ogolnie chyba wszystkie polegly, alany to samo a : LAFAYETTE ATENA idealnie, wiec ostrzegam, moze to tylko przypadlosc gtv ale lepiej miec to na wzgledzie

Mówiłem od razu żeby wybrać coś z pary Yosan/Lafayette. Są to w miarę nowe konstrukcje, mają bardzo dobre filtry i sprawdzą się szczególnie w autach z dieslem.
Radio ma działać i spełniać swoją rolę, więc polecanie jakiegoś najtańszego chińskiego szitu z marketu to zawracanie głowy![]()

Mam u siebie zamontowanego UNIDEN pro 520XL i nie narzekam na szumy.Jest poprostu super.Może sprubój zamontować jakiś filtr?
W filtry bawic sie nie bede, poprostu ostrzegam zeby nie kupowac w necie tylko podjechac gdzies podpiac bo mozecie miec takie jaja jak ja. Unideny stare byly rewelacyjne z tego co kazdy ich wlasciciel sie wypowiada. I pewnie nie kazda alfa bedzi emiala taki problem. Ten post nie byl tylko po zeby jakos odwdzieczy sie wam za pomoc, zeby tezmogl innym dac do myslenia przy wyborze zeby nie musiel isie wpakowac w G.![]()
Jeszcze raz dzieki Panowie za pomoc i ze wam sie chcialo tyle postow tu walnac
Piter,fakt miales racje chyle czola, aczkolwiek juz wiem ze co samochod moze pasowac inne radio dlatego proponuje podlaczanie w sklepie bo nic za to nie policza jesli u nich kupujemy a zaoszczedzi to wielu problemow
a zasilanie masz z aku czy z zapalniczki ?? jezeli z zapalniczki to podepnij bezposrednio z aku i wyreguluj sqeczem
pozdrawiam rafał
---------- Post added at 18:54 ---------- Previous post was at 18:53 ----------
a zasilanie masz z aku czy z zapalniczki ?? jezeli z zapalniczki to podepnij bezposrednio z aku i wyreguluj sqeczem
pozdrawiam rafał
[IMG][/IMG]Lubia chlyb ze tustym
![]()
Nie przesadzaj z ta zaszumiona instalacja w AR
Miałem 3 radyjka Jakiegos Alana, TTI, Yosan 120 PRO i z zadnym nie bylo problemu
Przed zakupem proponuje zajrzeć http://www.cb-forum.pl dolozyc troszke kaski i kupic Yosan 120Pro + antenke Sirio ML-145 Przestrzegam jednak przed tymi antenkami na allegro bo bardzo duzo podrob jest . Na w/w forum jest Pan o nicku Hasan Łódź napisz do niego a na pewno dostaniesz ori w dobrej cenie
[IMG][/IMG]Lubia chlyb ze tustym
![]()
Zanim zaczniecie walczyć z zakłóceniami znajdźcie skąd wchodzą do radia przez antenę czy źródło zasilania. Dopiero po określeniu pochodzenia tych zakłóceń można cokolwiek z nimi robić.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki