Witam serdecznie, Panowie w tym temacie jestem totalnie zielony , a jak wiadomo kazdy sprzedawca bedzie zachwalal wlasny towar wiec pytam tu.
Poszukuje czegos taniego tylko na trasy, bedzie uzywane 1-2 razy w miesiacu wiec sila rzeczy poszukuje czegos tanigo wiec president raczej odpada![]()
Wiem ze radia Uniden sa ponoc rewelacyjne (mimo iz brak im homologacji)
Ale co sadzicie o alanie 199 lub 109?
Chcialbym kupic cos z antena (pewnie badziewna i tak bedzie na "bagajerku" nie na dachu) do 250zl. Pozniej i tak bedzie antena mocowana na stale poniewaz samochod czasem przekracza 200km/h a z antena na magnes bym sie tego nie odwazyl zrobic.
Za wszystkie rady bede wdzieczny

Nie siedzę w temacie od roku ale... nie wiem kolego czy jest sens pakować się w tanie radia a zwłaszcza anteny.
Ja swojego czasu użytkowałem Presidenta Harego II z antenką Missouri i byłem bardzo zadowolony
Niestety za całość zapłaciłem 900 zł a za rok sprzedałem za 400
Jeśli potrzebujesz taniego dobrego radia to Unidena można brać, ale polecam zainwestować w dobrą antenę.
Radio i antenę masz na długie lata, a ten zakup to jednorazowy wydatek.
Im lepsze radio i antena tym wcześniej usłyszysz, że misiaki stoją i zdążysz wyhamować z tych 200 km/h![]()
Tylko z tym trzeba uważać, ponieważ teraz na allegro pojawiło się bardzo dużo podróbek tego radia i niestety nie jest już tak dobre. Z tanich radyjek to m-tech legend plus jakaś zwykła antenka (Little Will) a najlepiej ml-145 skoro na klapę. Najlepiej jakbyś kupił sobie nawet krótką antenkę (typu president florida) i trzymał ją na dachu bo na tylnej klapie to kiepsko, przerabiałem już ten temat.
Ogólnie z tanimi radyjkami jest tak, że po dłuższej jeździe zacznie Cię wkur*** bo albo kogoś nie usłyszysz, albo będzie piszczeć, skrzeczeć. Sprzedałem swoje zwykłe radyjko i kupiłem Stabo 3003xm z antenką blow 70 cm, którą trzymam na dachu i powiem Ci że to bardzo przyzwoity zestaw. Dobra modulacja i zasięg.

Zestaw Uniden Pro 520XL + Antena 80 cm koszt takiego zestawu około 350-400 zł i to jest najlepszy zestaw użytkuje go 3 lat i wszystkie inne radia ma pod sobą
bądz tańsza wersja z uniden Pro 510
Zgadza się, 3 lata temu też bym kupił Unidena 520XL, ale teraz naprawdę ciężko kupić oryginalnego unidena. Bardzo dużo podróbek zwłaszcza na allegro i niestety nie da się ich rozróżnić na oko.
A poza tym jeśli trafimy na "służbistę" podczas kontroli możemy mieć nieprzyjemności z powodu braku homologacji - ale to akurat najmniej prawdopodobne.

Ja polecam Yosan 120 i Sirio 100. Na prawde dobry zestaw jak czytałem fora CB to sporo osób go poleca.

Yosan/Lafayette to chyba teraz jedyne radia nie produkowane w czajna.
Yosan PRO-120/Lafayette ATENA + antena Sirio AS100 to będzie bardzo dobry zestaw.
Co do Unidenów 520 to pomijając, że sprzedaż nowych jest nielegalna w Polsce, te które są sprzedawane to jakiś prywatny import jest i jest to chińszczyzna sprzedawana na kilogramy. Jakość tego nijak się ma do radii sprzedawanych kiedyś, więc jak ktoś koniecznie będzie chciał mieć Unidena to pozostają używki.
ja posiadam unidena 510 - proste bardzo dobre radyjko, w połączeniu z przyzwoitą antenką naprawde daje rade. JA kupiłem ponad dwa lata temu wiec nie wiem jak teraz wyglada sprzedaż. A co do homologacji jeszcze nikt mi sie nie przyczepił. ale w razie czego wyłaczyc radio i tyle![]()
Alfa to nie samochód ..... Alfa to styl życia.
Z tym że Uniden 510 nie ma rf gaina, który przydaje się w mieście.O Yosanie/Lafayette też słyszałem pozytywne opinie, jedyną wadą jest ten dwustopniowy potencjometr do regulacji rf gaina, który nie wytrzymuje próby czasu.
Wejdź na stronę audiopioneer.pl i kupuj Unidena 520XL. Do wyrwania z anteną i przesyłką za 280zł. Sam tam kupiłem z anteną hustler ic-100. Podobno antena dziad ale nieraz łapie z 9km![]()
Pozdrawiam![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki