Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Hyde Park - Rozmowy na każdy temat, nie kwalifikujące się do pozostałych działów - motoryzacja, elektronika, GSM, humor, gry wideo, polityka, wczasy za granicą, rozrywka, hobby.
-
Użytkownik
Pirat drogowy
Ważność prawa jazdy.
Panowie 31.01 kończy mi się ważność prawa jazdy. Niestety nie uda mi się wszystkich formalności załatwic przed tą datą, czy w razie kontroli bez ważnych badań lekarskich jestem traktowany jako osoba bez uprawnień czy bez dokumentu?
Z góry dzieki za informację

Toyota is the brain, Aston Martin is the face, Cadillac is the stomach...Alfa Romeo is the soul.
J.Clarkson
-
25-01-2012 17:43 # ADS
Akwizytorka
-
Miss Alfaholicy 2011
Alfa i Omega
no chyba raczej tak bo nie masz nawet przeprowadzonych badan i zezwolenia od lekarza uprawnionego. Z badaniami w rece jeszcze byc sie wyłgał, ja prawko przedluzalam w grudniu bo tez mialam do stycznia 2012 i nawet zdazylam, tylko lekarka suka i dala tylko na 2 lata :/
bija22 i Alfa156 V6 są powody do mruczenia
...i do płaczu

-

Napisał
FerraEnzo
Panowie 31.01 kończy mi się ważność prawa
jazdy. Niestety nie uda mi się wszystkich formalności załatwic przed tą datą, czy w razie kontroli bez ważnych badań lekarskich jestem traktowany jako osoba bez uprawnień czy bez dokumentu?
Z góry dzieki za informację

Zatrzymają Ci dokument a jeśli policjant będzie upierdliwy to może dać mandat za brak uprawnień do kierowania pojazdami mechanicznymi (500 zł). Otrzymasz go dopiero po uzupełnieniu badań.
Nie ma zbyt szybkich aut.... są zbyt wolni kierowcy.
-
Użytkownik
Pirat drogowy
Aha...tylko badania bede miał już na dniach. A sprawa wygląda tak, że sikedzw w Krakowie a zameldowany jestem gdzie indziej i tam tez mam wydział komunikacji. To zrobię sobie ksero badań i póki nie otrzymam dokumentu będe jezdził z badaniami.
W razie W punkty są jakieś bo mam już 12 i żebym w ogóle sie nie pożeganał z uprawnieniami...
Ostatnio edytowane przez FerraEnzo ; 25-01-2012 o 18:14

Toyota is the brain, Aston Martin is the face, Cadillac is the stomach...Alfa Romeo is the soul.
J.Clarkson
-
-
Użytkownik
Embrion

Napisał
FerraEnzo
Aha...tylko badania bede miał już na dniach. A sprawa wygląda tak, że sikedzw w Krakowie a zameldowany jestem gdzie indziej i tam tez mam wydział komunikacji. To zrobię sobie ksero badań i póki nie otrzymam dokumentu będe jezdził z badaniami.
W razie W punkty są jakieś bo mam już 12 i żebym w ogóle sie nie pożeganał z uprawnieniami...
W tym rzecz, że z tym ksero tak nie możesz sobie pomykać, gdyż do chwili wydania nowego prawka z wpisanymi badaniami będziesz cały czas traktowany jako osoba z brakiem dokumentu do kierowania co skutkuje mandatem 50 zł, bez punktów karnych.
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)