Jak DBH napisał- po za tym może być tak, że transportuje towar z Włoch niekoniecznie do Polski zabierając ten fracht Włochowi.
Wolny rynek wiadomo. Swojego czasu Unia przepychała ustawę, która w ograniczonej ilości zezwala na transport kabotażowy, ale w drogówce na bieżąco ostatnio nie jestem więc nie wiem jak to teraz wygląda.
Kiedyś fierglu.blog.interia.pl, dziś http://fiergloo.pl/

ustawa przepchnieta, kabotaz dozwolnony, ale sa tam jakies obwarowania i chyba nie wszystkie firmy ubezpieczeniowe w OCP miedzynarodowym odpowiadaja za szkody powstale przy kabotazu. EOT
Z powodów osobistych i światopoglądowych odmawiam składania zeznań.
PILKA NOZNA DLA KIBOLI !!!

Z tego co ja się orientuję to ten strajk spowodowany jest wysokimi cenami paliw zwyzkami w oplatach za autostrady i drogimi polisami ubezpieczeniowymi aut powyzej 3,5 tony.
Juz zaczyna brakowac paliwa na stacjach powoli artykolow spozywczych w sklepach brak poniewaz nie ma komu tego wozic.
Wlosi maja to do siebie ze jak blokuja to blokuja. Zaden tir nie pojedzie, dlatego Twoj brat tez ma stac tak jak wszyscy, do tego jest kierowca ze wschodu wiec kto kiedykolwiek jechal trukiem do wloch ten wie ze traktowany tam jest raczej jak wrog. (to samo maja "amerykanie " ktorzy jezdza po polsce np.)
Kiedys gdzies kros mnie zeszmacil na jakims forum jak napisalem ze jestem zawodowym kierowca i ze to bardzo ciezki kawalek chleba... Teraz widac ze bez TIr ów ie da rady zyć i te tiry to nie "samo zło" tylko zło konieczne![]()
Ostatnio edytowane przez Masa625 ; 26-01-2012 o 19:42
Również słyszałem coś o tym w radiu, ale nie mówili nic o blokowaniu ciężarówek, tylko właśnie że firmy transportowe strajkują i dlatego nie jeżdżą.
-Skąd masz topór?
-Królowa elfów mi dała!
-Czad... a topór skąd masz?
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki