to specyficzna praca
czesto pracuja tam ludzie, niestety, przypadkowi
bo pewna praca bo szybka emeryturka na koszt nasz
ale do tej pracy potrzeba cech charakteru
wielu cech
Alfa Romeo: stan świadomości.

Zgadza się kolego. Najgorsze jest to, że wielu dobrych kandydatów którzy startują do tej służby oblewa "MS" multiselect (dla niewtajemniczonych jest to test psychologiczny który określa i porównuje profil osobowościowy kandydata z idealnym, stworzonym przez psychologów profilem osobowościowym policjanta)
Problem polega na tym, że praca zespołowa i ogólnie kontakt z osobami które w tej służbie są z przypadku jest po prostu ciężki ( nie daj Bóg jeśli dodatkowo są to tzw. plecaki...a to zdarza się bardzo często) - trudno się dogadać a na kompani i w terenie robi się kiepska atmosfera.
Kolego możesz napisać coś więcej na temat owej szkółki? Z tego co wiem to aktualnie trwa ona ok.5,5 miesiaca ale jak to wygląda od środka? Tzn ćwiczenia, nauka no i egzaminy końcowe.
Jestem Szymon, mam 23 lata i jestem Alfaholikiem.
moja włoszka: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...an_matiuk.html
Ja właśnie wczoraj złożyłem papiery do Policji. w sumie najbardziej przekonuje mnie szybka emerytura po 15 latach, jeżeli oczywiście dostanę się w tym roku. Ktoś pisał, że pieniądze nie są duże . Mój kolega jest policjantem od 4 lat. Na święta dostał 1700 zł premii + 2400 podstawy+ 600 za instruktora. Myślę, że to jest bardzo nieźle... co do natężenia stresu pracy to wydaje mi się, że to też zależy od miejscowości... im większa tym więcej się dzieje moim zdaniem.

dżisas, i bedziemy mieli policjanta, którego jedyną motywacją jest szybka emeryturka z budżetu...
Nie obraź się kolego, ale taka wizja budzi w nas, obywatelach lęk.
Nie można bedzie na ciebie liczyć, jak na policjanta.
I to jest, niestety, plaga w Polsce. Mam nadzieje, ze rząd jednak szybko upora się z tym lobbingiem obrońćow nienależnych emeryturek po 15 latach pracy i sytuacja zacznie byc NORMALNA.
Alfa Romeo: stan świadomości.

To raczej nie jest wina emerytur, pensji tylko systemu zarządzania. W policji nie należy być efektywny, należy się nie wyróżniać. To jest problem. Idzie taki młody do policji, chce szybko awansować, tępi wszystkie wykroczenia i co ma w zamian? Problemy w pracy...
Policja powinna być dobrze opłacana, żeby na posady w tej branży była konkurencja i przechodzili tylko najlepsi z możliwych. Policja przede wszystkim powinna być skuteczna. A kiedy policjant nie wystawia mi mandatu jak jadę bez świateł to dla mnie równie dobrze mogłoby go nie być. Co to za przepisy, że policjant, który odrzuci 10 tys. łapówki dostanie w nagrodę maksymalnie 1 tys. zł?
Praca w policji powinna być zaszczytem.

No, ale 1000 zł i nic poza tym? Chociaż jakiś tytuł policjant miesiąca by się przydał, o awansach to już nie wspomnę.

A ja mam przed sobą właśnie ten straszny etap jakim jest Multiselect...

Jak masz do tego "duszę", nie boisz się się ciężkiej i niewdzięcznej roboty - to próbuj.
Dodam jako dodatkowy plus tej pracy - brak mandatów.
Mam znajomych w tej firmie, narzekają, marudzą, ale nie rezygnują, bo w tych trudnych czasach praca tam daje jednak jakąś stabilność. Poza tym, jak ma się szczęście to można się też "wybić". Ponadto Policja to nie tylko krawężniki i drogówka, a to te grupy budzą w większości nasze wątpliwości.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki