Witajcie koledzy od jakiegoś czasu zastanawiam się nad służbą w polskiej Policji. Chciałbym poznać Wasze zdanie na ten temat, co o tym myślicie, może ktoś z Was pracuje w Policji? Jeśłi tak to jak to wygląda od wewnątrz.
Jestem Szymon, mam 23 lata i jestem Alfaholikiem.
moja włoszka: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...an_matiuk.html

Kiedyś próbowałem się tam dostać ale niestety oblałem psychotesty i tym sposobem trafiłem do wojska. Taka mała anegdota![]()
Jestem Szymon, mam 23 lata i jestem Alfaholikiem.
moja włoszka: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...an_matiuk.html

:
Stanowisko służbowe - Uposażenie brutto
1. Komendant Główny Policji - 15.088
2. Zastępca Komendanta Głównego Policji - 13.820
3. Komendant wojewódzki Policji - 8.863
4. Komendant powiatowy (miejski, rejonowy) Policji - 7.366
5. Komendant komisariatu Policji (do 60 etatów) - 5.114
6. Kierownik rewiru - 4.073
7. Dzielnicowy - 3.225
8. 8 Policjant - 2.547
9. 9 Kursant - 1.564 Ale to odrazu na El Comendante
---------- Post added at 20:48 ---------- Previous post was at 20:45 ----------
Ja to mialbym lipe-psychicznych nie biora,![]()

Do tego te wszystkie mieszkaniówki, dojazdówki, 13-tki, w miarę szybka emeryturka, kiedy weźmiesz sobie 4 razy tacierzyńskie to jeszcze mniej się narobisz.
Jak jesteś ambitny i uczciwy to do policji nie idź. Tam nie chodzi o pilnowanie porządku tylko na trzymanie się w środku statystyk starszych kolegów. Jesteś ambitny - bura u kolegów, jesteś leniwy - bura u komendanta. Wyższego awansu za zasługi też nie dostaniesz. Tutaj trzeba być obrotnym jak łódzcy komendanci, którzy nad morzem (gdzie mieszkałem) bywają u tych samych ludzi co ludzie podejrzani o zabójstwo Papały. Teraz Łodziaki dobierają się do rządu
Ale nie znam osoby, który początkowo by sobie tej pracy nie chwalił. Cały czas coś się dzieje, jesteś mobilny. Starsi policjanci za to narzekają na papierki i, że młodzi to debile, którym wszystko trzeba tłumaczyć.
Wszystkie informacje pochodzą od znajomych policjantów.
Ostatnio edytowane przez Tuti ; 28-01-2012 o 21:09

Kiedyś też o tym myślałem, ostatecznie nawet nie spróbowałem, sprawnościowy to pikuś, najgorszy jest psycholog, czy to zdasz to tak naprawdę zależy od jego humoru, bo są takie pytania że nie dasz rady odpowiedzieć poprawnie, jest tylko odpowiedź zła i gorsza- są to serie niby nie powiązanych pytań, ale wykrywają czy oszukujesz, bo chcesz się jak najlepiej pokazać.
Czy lubisz dzieci??????????
Czy mógłbyś pracować jako nauczyciel????????????
I jeszcze były takie 3 pod ten temat jakie mój ziom dostał, dlatego nie radze kantować
Próbować warto, praca pewna co jak na dzisiejsze czasy dużo znaczy, kupa bonusów do wypłaty
A czy ktoś z Was poza bonusami zastanowił się nad złymi stronami tej pracy?
Jeśli pójście na policjanta ma zapewnić przyjemne, dostatnie i bezstresowe życie oraz szybką emeryturę, to raczej nie ten adres. Poza tym nie dziwmy się, że ta instytucja ma coraz mniejszy autorytet, skoro ludzie idą tam w wyżej wymienionych celach.
Mam wielu znajomych w tej "firmie" i niestety o większości z nich nic dobrego powiedzieć nie mogę. Kilku już zrezygnowało (i teraz pracują między innymi w ochronie) bo na komendzie jednak coś trzeba było prezentować a mit lekkiego chleba prysnął dość szybko. Oczywiście można być ustawionym, jak w każdej instytucji i czerpać z tego korzyści ale to domena nielicznych i nic w tym dobrego nie widzę. Moim zdaniem wybór pracy tylko ze względu na profity to nie jest dobry pomysł. Szybko wychodzą inne sprawy, okazuje się, że to nie tak różowo i jeśli ktoś nie lubi tego co robi, to szybko się mu znudzi lub co gorsze będzie to dla niego utrapieniem. W rodzinie mam osobę, która była najpierw przez 2 lata nauczycielem bez przekonania a teraz się odnalazła w Policji i bardzo dobrze tam funkcjonuje
---------- Post added at 21:44 ---------- Previous post was at 21:42 ----------
A rzeczywiście nie zauważyłem bo mi cytat od góry w edycji obcięło. Nie zmienia to faktu, że po odliczeniu potrąceń wiele im nie pozostaje...
Ostatnio edytowane przez Belfer ; 28-01-2012 o 21:47
Nie ma zbyt szybkich aut.... są zbyt wolni kierowcy.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki