Witam,Nadszedł czas na rozliczenie się no i tego roku mam zamiar sam to zrobić,programów w necie trochę jest.Tylko powiem wam jakoś nie mam zaufania do tego ;D Możecie jakiś polecić który pomoże rozliczyć pit 37 bądź pit 11??taki sprawdzony,którego sami używacie ??

11 daje ci pracodawca to co ty tam chcesz liczyć ?
chyba że to ty jesteś pracodawca to inna sprawa
nic ci jednak nie polecę bo korzystam z własnej wiedzy i rozliczam sam bez żadnych programów
( jak do tej pory bez problemów )

Masz jeszcze czas to pobierz kilka i przetestuj,który Ci tam najbardziej pasuje.Wg.mnie najlepsza jest wersja NG.Licz sie z tym,że kazdy program ma zapisaną jakąś tam fundacje,na którą przekazuje 1% podatku,jak chcesz te 1% dać gdzie indziej,to trzeba pokombinować.
Polecam program PITy 2011 od IPS:
http://www.ips-infor.com.pl/index.php?ml=1&mg=3
Rozliczyłem się przy pomocy Pit Format 2011 chyba będzie wszytko ok.Na końcu można odznaczyć opcje przekazania 1% podatku bądź wpisać instytucje którą sami wybierzemy.
Ja korzystam z programu e-deklaracje (oficjalnego MF), bo składam deklaracje przez internet, co wymusza uzycie tego programu, albo kalkulator+interaktywny PDF... w sumie w tym roku chyba tak zrobię, bo miałem tylko 1 źródło dochodów...
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki