Witam
Czy jest tutaj ktos kto zajmuje sie komercyjnym tworzeniem stron www?
Chodzi mi dokladnie o wycene napisania konkretnej strony internetowej, ktorej adres wolalbym podac na PW.
Zapraszam na PW
Ewentualnie prosze napisac w temacie a ja na PW podesle odnosnik
Z powodów osobistych i światopoglądowych odmawiam składania zeznań.
PILKA NOZNA DLA KIBOLI !!!

Podeslij.

tez mozesz przeslac - jesli chcesz wiecej opinii

i jeszcze takie pytanie techniczne.
czy jak zlecam komus wykonanie stron www to czy jest to na zasadzie ze ktos przygotowuje szate graficzna a ja robie reszte tzn opis itp czy ktos robi wszystko od deski do deski tzn zleceniobiorca sam opisuje firme, robi zdjecia itp
Z powodów osobistych i światopoglądowych odmawiam składania zeznań.
PILKA NOZNA DLA KIBOLI !!!

Podpinam się pod temat, potrzebuję stronę domenę już mam, najlepiej roniona w JOOMLA.
proszę o wycenę itd.

Też by mnie interesowało ile orientacyjnie kosztuje uruchomienie strony od podstaw i jakie potem są koszty utrzymania takiej strony?
Strona miałaby dotyczyć branży usługowej.

Na jedną stronę o "chomikach" polecam hosting www.linuxpl.com
Wychodzi 50 zł/rok. Tańsze też się znajdą, ale jeśli szukamy taniego hostingu to trzeba dobrze wybrać, bo są takie, które są zamulone, albo nie działają np. 2 dni w miesiącu.
Jak domena ma być opłacana przynajmniej 2 lata to polecam: www.dropped.pl
Ile kosztuje opracowanie strony na Joomla? Joomla jest darmowa. Ktoś może zrobić Ci skórkę (możesz też ściągnąć jakąś za friko) albo zainstalować Joomlę + dodatki. Sama instalacja i konfiguracja to banał, ale na pewno potrzeba trochę czasu, żeby to ogarnąć jeśli ktoś robi to pierwszy raz. Od Joomli moim zdaniem lepszy jest Wordpress, bo jest bardziej user-friendly.
Wszystko można komuś zlecić, pisanie tekstów również. Ja bym tutaj polecił ogłoszenie się na www.forum.optymalizacja.com. Jak napisze to odpowiednia osoba to można liczyć na kilka dodatkowych wizyt z Google. Koszty pisania tekstów marketingowych są śmieszne, ale może dlatego, że piszą je gimnazjaliści (co nie znaczy, że nie są kompetentni).
Z całym szacunkiem, ale tworzenie stron na CMS (Joomla, Wordpress, vBulletin) nie ma nic wspólnego z profesjonalizmem. Do tego wystarczy jeden gimnazjalista.![]()
Ostatnio edytowane przez Tuti ; 01-02-2012 o 14:28

W takim razie możesz zaadoptować taką stronę aby wystartować na www?

Za takie pieniądze, żeby Cię nie okradać nie mogę![]()
Tutaj instrukcja: http://www.pomoc.joomla.pl/content/view/434/51/
Tutaj przykładowe ogłoszenie za 5 zł: http://allegro.pl/instalacja-cms-wor...085729468.html
Jak dopłacisz gościowi ekstra 20 zł to pewnie będzie spełniał wszystkie Twoje zachcianki na tej Joomli![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki