WItam ! niedawno kupilem auto sprowadzone z niemiec bez oplat koles je sprowadzil ale umowe mam wypisana bezposrednio z niemcem w dniu zakupu w polsc ( cwaniacy tak robia zeby nie ponosic kosztow ) no ale to nie istotnechcialem sie zapytac w jakim terminie musze porobic te oplaty ? auta aktualnie nie uzywam wiec nie spieszy mi sie z tym.. ale czy nie scignie mnie jakis urzad ?
generalnie moge ta umowe wypisac na inna date bo nie mam wpisanej jeszcze.. Prosze o szybka odpowiedz
![]()

opłacic w urzedzie celnym musisz w ciągu 14 dni od daty przyprowadzenia pojazdu do polski. czyli data kupna na umowie sie liczy ale morzesz około tygodnia przypalic głupa ze kupiona była w dniu ????. a przywieziony do polski został po dwóch tygodniach. lub poprostu jak bendziesz rejestrował to napisz sobie nową umowe.
no bo ten koles co mi ja sprzedawal w polsce mowil zebym narazie nie wpisywal daty na umowie wiec jesli jej tam nie mam to moge wpisac np. 15 luty i nie bedzie problemu ze byla kupiona w np. grudniu ?bo przyznam ze zadnych oplat jeszcze nie zrobilem bo smigam drugim puki co..

kiedys sie dowiadywalem,sa firmy ktore zrobia wszystko za ciebie,im placisz tylko 150-200zl plus wszystkie oplaty,pozniej kupilem juz zarejestrowana w pl,ale gdybym kupil ta z niemiec to samemu bym sie nie fatygowal,Wazna tez jest kwota na umowie,musi byc jak najnizsza ale taka aby sie nie doczepili
tutaj masz nr tel z poznania koles ale wszystko ci wyjasni,naprawde spoko 504503303
a orientuje sie ktos ile kosztuja tablice indywidualne?
Tablice indywidualne kosztują w granicach czy tez dokładnie 1000zł. Nie ma róznicy i;le literek tam będzie
Tablice indywidualne mogą być wydane na wniosek właściciela pojazdu, zamiast tablic zwyczajnych (za dopłatą). Właściciel sam ustala treść wyróżnika pojazdu. Indywidualny wyróżnik pojazdu nie może zawierać treści obraźliwych lub niezgodnych z zasadami współżycia społecznego. Tablice indywidualne są wydawane tylko dla samochodów i motocykli. Numer składa się z litery i cyfry oznaczających województwo oraz wyróżnika pojazdu w postaci 3, 4 lub 5 liter, z czego maksymalnie 2 ostatnie mogą być zastąpione cyframi.
Ale Rozrabia
156 1.8 TS SW 2000r LPG Stag
Blue cosmo
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki