Jak wiadomo w świecie filmowym nietylko ludzie są aktorami. Często wustepowały tez piękne auta. Przykład najd€ższy w dziejach pościg w filmie Bullit. Jednak nie o innnych autach tu bedzie mowa tylko i wyłącznie AlfaRomeo.
Piszcie tu prosze tytuły i jaki model Alfy występuje w danym filmie.
-Ja na początek daje James Bond i Alfa GTV6. Piekny pościg (jednak niepamiętam tytułu filmu dodajcie jeśli pamiętacieops: )
-Pierwsza (moim zdaniem najlepsza) część Ojca chrzestnego
- Wiele pi`eknych Alf było w Makaroniarskim serialu OŚMIORNICA były tam kolejno (zmieniały sie z latami) pilicyjne i nietylko Giulia typ105 Giulietta typ116 następnie era 75 i modelu 33 a na koniec były 155. Auta często brały udział w pościgach np uciekająca Alfa 164 i goniąca ją 75 (naprawde polecam fajny serial może ktos pamiętam kiedyś leciał w TVP ale to dawooo temy było)
Ja oczywiście wpiszę "Absolwenta" z piękną Alfą Duetto![]()
AR 155 1.7 TS '95 & AR 156 SW 1.9 16v JTD '03

kiedys lecial film na tvn........kobra oddzial specjalny to byl niemiecki film o policjantach i ci policjanci często gonily alfy...![]()
jest: '06 AR 159 1.9 JTDm 16v Progression, Nero Oceano
były: '04 AR 147 1.6 TS Distinctive, Nero Metallico
'98 AR 156 1.9 JTD Progression, Grigio Chiaro metalic

W trzech kolorach . Nie wiem której części białej , czerwonej czy niebieskiej. Film zaczyna się od lądowania 164 na drzewie. Nawet na końcu filmu były jakieś napisy, że alfa 164 nie jest bardziej niebezpieczniejsza od innych samochodów.
Pamiętam też stary czarnobiały polski film w którym aktor grający między innymi w ,,Janosiku,, ( ten mały z wąsem i długimi włosami z bandy janosika ) jeżdził białą Giulią.
Nie znam niestety tytułu.
W jednym odcinku Borewicza 07 zgłoś się. Była czarna alfa giulia sprint Gt na włoskich blachach
odcinek pod tytułem ,,Dlaczego Pan zabił moją mamę,,
Taki sam wózek był w filmie ,,Przepraszam czy tu biją ,, Drobne cwaniaczki podający się za cinkciarzy okradają włocha, tutaj autko złote.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki