Strona 1 z 7 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 63
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Hyde Park - Rozmowy na każdy temat, nie kwalifikujące się do pozostałych działów - motoryzacja, elektronika, GSM, humor, gry wideo, polityka, wczasy za granicą, rozrywka, hobby.
    adasco
    Gość

Domyślnie O parkowaniu

kliknij tu
    taka stronke znalazlem. Co sadzicie o akcji?

Ja jestem w rozterce - bo z jednej strony nie lubie miec obijanego wozu, z drugiej staram sie myslec o INNYCH, nie koncentrujac sie tylko na czubku wlasnego kinola. I jak tak popatrzylem na te foty, to nawet z okna moge strzelic co najmniej 4 podobne....

2. # ADS
    Akwizytorka

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Skandahl
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 164 Q4
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    1 h 47 m

Domyślnie

Dobra strona. Może się rozreklamuje. Jak jakiś cymbał zobaczy swoje auto na tej stronce to może się zastanowi i albo nauczy się parkować albo po prostu zacznie to robić. Nie raz nie miałem jak zaparkować bo jakiś kretyn potrzebował dwa albo nawet i cztery miejsca żeby zaparkować. Już o miejscach dla inwalidów nie wspomnę
    AF 164 A 3.0 V6 12v 192 KM
    AF 164 Q4 3.0 V6 24v 231 KM
    AF 166 2.5 V6 24v 190 KM

obserwator737
    Gość

Domyślnie

wklejam post mojego autorstwa z innego forum :

dość często na różnych portalach widzę ostatnio galerie ze zdjęciami nadsyłanymi przez internautów przedstawiającymi samochody których kierowcy nie potrafią parkować

tylko czy oby na pewno nie potrafią ??

ponieważ żyję w kraju w którym poszanowanie cudzej własności w zasadzie nie istnieje to parkuję na skos zajmując dwa miejsca - nie dlatego że nie potrafię inaczej tylko dlatego że nie mam ochoty mieć poobijanego samochodu...

ktoś ma poobijane auto i ma w d...e czy uszkodzi auto obok otwierając swoje drzwi - OK , ja mam głęboko że zajmuję dwa miejsca swoim niepoobijanym i nawoskowanym samochodem

i od razu wyjaśniam - zakupy robię w godzinach kiedy przynajmniej pół parkingu jest puste i nigdy nie parkuję na tej bliższej do wejścia połowie...

Redaktor Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    to nie lekarstwo psychoterapeutyczne, przynajmniej wg mnie
    Czas spędzony na forum
    18 d 18 h 7 m

Domyślnie

Zgadzam się z observatorem- to nie wynika z braku umiejętności- tylko, że albo nam sie nie chce, albo mamy w d*** cały świat-MY jesteśmy bogiem. Ja tam się staram parkowac normalnie- i na szczescie rzadko musze parkowac byle jak do innych samochodow ktore sa zaparkowane byle jak- bo sklepów i ichnych parkingów unikam. Zwlaszcza jak jest szał zakupów- i nie dlatego że parking, tylko dlatego, że przez to przekonanie co napisałem wyżej w takie dni jeździ się koszmarnie. I póki tego myślenia co na początku napisałem nie zmienimy dopóty będziemy też ginąc na drogach w rekordowych ilościach.

Swoja droga takie strony gó*** dadzą- system kar i odholowywanie. W przeciwnym razie będziemy mieli to co mamy.
    Kiedyś fierglu.blog.interia.pl, dziś http://fiergloo.pl/

M@T
    M@T jest nieaktywny
    Użytkownik Alfa i Omega Avatar M@T
    Mieszka w
    Wieliczka
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9JTDm
    Czas spędzony na forum
    20 h 24 m

Domyślnie

Najczęściej przez takich jak Ty brakuję miejsca do parkowania w dużych miastach. Ludzie nie takimi samochodami jezdżą i mają troche więcej zaufania do rodaków, nie zajmując 2, a niekiedy 3 miejsc parkingowych. Jedyne usprawiedliwienie to to, że jest dużo miejsca do parkowania.

obserwator737
    Gość

Domyślnie

nie przez takich jak ja... chyba jasno napisałem gdzie i kiedy tak parkuję , widać to też na foto

ja nie mam zaufania do rodaków , wręcz przeciwnie - wierzę że p...olną drzwiami przy każdej okazji

interesuje mnie w tym wypadku czubek mojego nosa (czyli niepoobijany samochód) - nie moja wina że nie ma w PL poszanowania dla czyjejś własności...

jak kiedyś będę sprzedawał samochód to ktoś podziękuje za brak obić parkingowych - czyli robię to nie tylko dla siebie

obserwator737
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał fiergloo

Swoja droga takie strony gó*** dadzą- system kar i odholowywanie. W przeciwnym razie będziemy mieli to co mamy.
    spoko spoko , ja ze swojej strony poproszę o karanie za pieprznięcie drzwiami jak za kolizję drogową - tak dla równowagi

Redaktor Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    to nie lekarstwo psychoterapeutyczne, przynajmniej wg mnie
    Czas spędzony na forum
    18 d 18 h 7 m

Domyślnie

Cytat Napisał obserwator737
    spoko spoko , ja ze swojej strony poproszę o karanie za pieprznięcie drzwiami jak za kolizję drogową - tak dla równowagi
    Spoko spoko- ja proponuje poszerzenie miejsc parkingowych kosztem ich ilości-bo czasem jak Ci pasy wytyczą w które masz sie zmieścic to nie ma jak wyjśc.
    Kiedyś fierglu.blog.interia.pl, dziś http://fiergloo.pl/

Użytkownik Romeo
    Czas spędzony na forum
    N/A

Domyślnie

Cytat Napisał obserwator737
    ponieważ żyję w kraju w którym poszanowanie cudzej własności w zasadzie nie istnieje to parkuję na skos zajmując dwa miejsca - nie dlatego że nie potrafię inaczej tylko dlatego że nie mam ochoty mieć poobijanego samochodu...

ktoś ma poobijane auto i ma w d...e czy uszkodzi auto obok otwierając swoje drzwi - OK , ja mam głęboko że zajmuję dwa miejsca swoim niepoobijanym i nawoskowanym samochodem

i od razu wyjaśniam - zakupy robię w godzinach kiedy przynajmniej pół parkingu jest puste i nigdy nie parkuję na tej bliższej do wejścia połowie...
    Nic dodać nic ująć , postępuję dokładnie tak samo . I z tego powodu nie mam wyrzutów sumienia.

adasco
    Gość

Domyślnie

a ja parkuje tak TYLKO wtedy, gdy widze wokol mnostwo miejsc parkingowych. Gdy nie ma sie gdzie wcisnac, to juz tylko z poczucia zwyklej ludzkiej przyzwoitosci i kultury parkuje tak, by ktos inny jeszcze sie zmiescil - o ile widze taka mozliwosc. Popieram natomiast system kar za parkowanie po ukosie, na liniach czy w inny idiotyczny i utrudniajacy zycie innym sposob. A Obicia - niestety czasem sie zdarza. Sa kraje, gdzie pakuje sie na styk i jakos nikogo to nie burzy. A i nas to czeka, bo miasto raczej nie kwapi sie do tworzenia nowych miejsc parkingowych.
    Market, to market. Mozna stawac dowolnie, miejsc w brod. Ale zaprakuj czlowieku w centrum na ulicy....

Strona 1 z 7 1234567 OstatniOstatni

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Tagi użytkowników

brak tagów :(

Zakładki

Uprawnienia