Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Aaaa, czyli nie emocje tylko rozsądek ? taka Alfo-Skoda - bezowa bo brudu nie widać ;-)
(nie no, jasne że trzeba się dobrze we wnętrzu czuć, dobrze że [notranslate]Alfa[/notranslate] daje trochę wyboru tutaj)./
Co do obrotomierza "każda współczesna turbobenzyna" - to raczej pejoratywne określenie. Poważnie, miałem nadzieję że to diesel :-/
Wali mnie gdzie jest czerwone pole a cieszy mnie prowadzenie tego auta. Jest bardzo żwawe, lekkie a sprawia wrażenie jeszcze lżejszego i jest piękne.
Skoro jest takim paździerzem, jak ciągle postulujesz, to jak wytłumaczysz zachwyt dziennikarzy testujących wszystko, co pojawia się na rynku. Przecież mają porównanie...
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Tym bardziej, że czerwone pole nie oznacza tutaj odcięcia. Jeśli dobrze pamiętam, odcięcie przynajmniej w wersji 200 KM jest w okolicach 6300 RPM.Wali mnie gdzie jest czerwone pole a cieszy mnie prowadzenie tego auta. Jest bardzo żwawe, lekkie a sprawia wrażenie jeszcze lżejszego i jest piękne.
Tym bardziej, że czerwone pole nie oznacza tutaj odcięcia. Jeśli dobrze pamiętam, odcięcie przynajmniej w wersji 200 KM jest w okolicach 6300 RPM.
Wali mnie gdzie jest czerwone pole a cieszy mnie prowadzenie tego auta. Jest bardzo żwawe, lekkie a sprawia wrażenie jeszcze lżejszego i jest piękne.
Skoro jest takim paździerzem, jak ciągle postulujesz, to jak wytłumaczysz zachwyt dziennikarzy testujących wszystko, co pojawia się na rynku. Przecież mają porównanie...
beżowy....fuj fuj fujczarny, czerwony, a daleko daleko nic
))
A jak niby mam czyjś zachwyt tłumaczyć ? są statystyki ich ilu z nich ją kupiło ? - znaczy wydało swoje własne pieniążki i przeznaczy/ło czas na całą Alfaromeowatość poboczną (poza designem i prowadzeniem) .
I co tak osobiście odbierasz ten ograniczony zakres obrotów nie rozumiem, nie Ty ją konstruowałeś, nie Ty dałeś założenia - ze ma być turbo itd. Ty ją tylko kupiłeś (tzn wypożyczasz) . Po co takie prymitywne słownictwo ?
Ciężko to ustalić bo na "luzie" jest blokada obrotów a podczas jazdy też odcinki nie będzie bo skrzynia wcześniej zmieni bieg.
- obroty mogłyby się kończyć tysia później
- brzemienie 200 konnej benzyny mogłoby być bardziej rasowe przy obrotach 3000+ (wydaje mi się że moje bida mito brzmi lepiej)
- nie możność wyłączenia kontroli trakcji i start stop (na stałe)
- a cała otoczka Alfy w Polsce to zupełna Padaka, moim zdaniem to głównie wina FCA Polska.
- widocznie nie ma takiej potrzeby. Mi wyjący silnik jak jakis japończyk akurat nie pasuje
- brzmienie z czasem się polepsza ale faktycznie za mało sportowo jest
- to jest niewybaczalny błąd niestety
- Polska niestety nie jest priorytetem dla włochów i to niestety widać :/
Veloce brzmi fajnie przy redukcji, natomiast po lepsze wrażenia trzeba się udać do QV lub maserati
To napisz, że jesteś zmęczony , czy że są osoby które preferują charakterystykę turbo nad wolnossącą. A nie właśnie dorzucasz cegiełkę do obrazu Alfisti współczesnego.
Co do tej istotności - oczywiście że zalety Giulii mogą przeważać, przecież to zrozumiałe, sam w te buty kilka razy wchodziłem, i rozumiem to ze pociągają. Zmęczenie tą otoczką przychodzi później.
Ale gdy widać jak niewiele brakuje do ideału, to można utyskiwać. Tzn niewiele , nie niewiele - skoro od lat to samo, to chyba jednak wiele.
Albo zamonotwac lepszy wydech...
Veloce brzmi fajnie przy redukcji, natomiast po lepsze wrażenia trzeba się udać do QV lub maserati
O to może być ciężko w trakcie gwarancji...
Ja w poprzedniej Giulietcie montowałem Supersprinta na gwarancji (w ASO) i nie mieli przeciwwskazań.