• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Levante....
545.jpg
546.jpg
547.jpg

widziałem tę Masę dziś w Poznaniu.... daje radę:)
są fajne porszawki, rollse, w tym kabrio
alfa romeo pokazuje mito i giuliette, po lifcie:) podobno lift dotyczny przodu, nic nie zauważyłem nowego, z tyłu za to nazwa modelu nie jest centralnie ale z prawej.
Giulii nie ma, żenada i kompromitacja.
Na tych targach dziś (znaczy patrząc na zegar, juz wczoraj) była europejska premiera nowej Elantry oraz polska premiera Merola E. Im się chciało, Alfa myśli, że samo się będzie sprzedawało. :((

- - - Updated - - -

Stoisko alfa ma targach w Poznaniu to źenada i pisze to z przykrością. Dwa modele mito i giulietta (faktycznie po lifcie). Zero zainteresowania przez zwiedzających i zero przez obsługę stoiska. .

no własnie, takie same mam wrażenia.

Może lepiej pokazać auta ktòre w PL są niszowe w sprzedaży? Fiat pokazał to co chciał. I tak narzekają Ci, których niestać :)

Napisane z komóreczki!

skoro była Julka po lifcie i mito po lifcie, czemu nie było Julii?
mają za mało aut wyprodukowanych czy co??
I takie jajca mają budować zaufanie do marki i budzić chęć zakupu Julii?
Co w niej nie gra, zapyta potencjalny kupiec, że model prezentowany jest w czerwcu, a w marcu nie ma jeszcze na tyle dużo aut aby opędzić targi?
I, powie ten kupiec, ja wolę bezpieczne rozwiązania, aut tej klasy jest wiele, po co czekać nie wiadomo na co i ryzykować, że coś tam, na ostatnią chwile, łatają, bo im nie wyszło?

Sergio Marchionne, baran jesteś. I tyle.

Ostatnia edycja:
Żart czy nie ... tak by mogła wyglądać następczyni mojej 6.

Przecież widać, że to mocno nieudolna fotoszopka :P Co nie wyklucza, że giulia SW powstanie. Patrząc na sprzedaż poprzednich modeli w wersji SW raczej z tego nie zrezygnują.

Panowie z Fiata na MotorShow mówili, że Giulia ma kosztować od 140 tys i rzekomo w salonach powinna być w czerwcu

Patrząc na sprzedaż poprzednich modeli w wersji SW raczej z tego nie zrezygnują.
Przy tak wąskiej gamie modelowej AR byłoby nie rozsądnym nie poszerzenie oferty w prosty sposób tj. wprowadzenie SW. Zapowiedzi nie słychać...

Przy tak wąskiej gamie modelowej AR byłoby nie rozsądnym nie poszerzenie oferty w prosty sposób tj. wprowadzenie SW. Zapowiedzi nie słychać...
Fiat mówił o wersji SW na 2017 r. jak będzie popyt na auto.

Napisane z komóreczki!

No dobra, to jest auto dla internetowych geeków co za nowym srajfonem mogą stać tydzień w kolejce. Tablet na kółkach po prostu :)

To brzmi mniej więcej tak jak na początku XXw. "specjaliści" twierdzili, że nie ma lepszego pojazdu osobistej lokomocji niż koń, a samochód to przejściowy kaprys bogatych playboyów....

Info sprzed 10 godzin mówi, że jest już 232 tys. zamówień od chwili premiery, która miała miejsce wczoraj. Ile preorderów jest na Giulię? Tesla zaczęła robić rewolucję w chyba najtrudniejszym rynku z możliwych, na tyle dużą, że giganci typu GM i Nissan czy Toyota, nie mogą tego dłużej ignorować i sami reagują (vide, Volt, Leaf czy Mirai). I trochę jest zastanawiające, że gdzie cała konkurencja Giulii ma przynajmniej hybrydy w ofercie, w FCA poza 500E ani widu ani słychu w temacie alternatywnych źródeł zasilania.

Ostatnia edycja:
Jaka cała? Poza Toyotą jest raczej słabo. Jak patrzyłem na hybrydy PSA, to jest jakiś śmiech na sali. Chciałem zamiast drugiej Julki może w hybrydę pójść, ale nic ciekawego na rynku nie ma tak naprawdę.

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka

A od kiedy PSA czy Toyota ma coś na pułapie bmw 3, audi a4 czy mercedesa C klasy? Pisałem o konkurencji Giulii. Tu technologicznie BMW jako marka wychodzi najlepiej, przy czym też dostaniesz hybrydy od Audi i Merola.

Fiat mówił o wersji SW na 2017 r. jak będzie popyt na auto.

Napisane z komóreczki!

Nie wiem kto Ci to mówił ale nie miał zielonego pojęcia o przemyśle motoryzacyjnym...
Jeśli SW miało by wejść w 2017 to już dawno by mieli wersje testowe na ich potrzeby.
Takich aut jak na razie nie ma i nic się o tym nie mówi w firmach, które dostarczają elementy karoserii do Giulii. Przypomnę tylko, że o błotnikach, klapach bagażnika itp było już wiadomo prawie 1,5 roku przed wejściem Giulii do sprzedaży a prawie 10 m-cy przed premierą.
Dla przykładu niektóre, typowe elementy w pierwszych 156 SW miały daty produkcji z początku 1999 roku a, jak wiemy pojawiła się ona dopiero w 2000.

- - - Updated - - -

Było nawet w tym temacie.

Jak projekt przejdzie to będzie można 3.2 ściągać ;).

Projekt powinien przejść na 90%, bo "ónia" się rzuca. Podobnie było z recyklingiem. Ale AR już ma ustaloną politykę cenową na nasz kraj, który i tak nie jest ich target'em...
Busso są na tyle tanie za zachodzie, że ta akcyza jakoś mnie nie przerażała do tej pory. Poza tym nie jest tajemnicą, że urzędzy celne obniżały wartości aut z dużą pojemnością.

Ostatnia edycja:
To brzmi mniej więcej tak jak na początku XXw. "specjaliści" twierdzili, że nie ma lepszego pojazdu osobistej lokomocji niż koń, a samochód to przejściowy kaprys bogatych playboyów....

Info sprzed 10 godzin mówi, że jest już 232 tys. zamówień od chwili premiery, która miała miejsce wczoraj. Ile preorderów jest na Giulię?

Naprawdę uważasz że oba auta celują w tą samą grupę docelową, skoro porównujesz liczbę zamówień? Przecież te grupy są na przeciwnych biegunach.
Ci co chcą kupić Giulię coś tam orientują się w motoryzacji, a przynajmniej zdają sobie sprawę że to ma napęd na tył itp. W Teslę celują elektroniczne geeki.

Tesla zaczęła robić rewolucję w chyba najtrudniejszym rynku z możliwych, na tyle dużą, że giganci typu GM i Nissan czy Toyota, nie mogą tego dłużej ignorować i sami reagują (vide, Volt, Leaf czy Mirai). I trochę jest zastanawiające, że gdzie cała konkurencja Giulii ma przynajmniej hybrydy w ofercie, w FCA poza 500E ani widu ani słychu w temacie alternatywnych źródeł zasilania.

A może polityka FCA nie jest głupia. Przecież hybrydy to sytuacja przejściowa w drodze do aut elektrycznych. Zamiast tych wynalazków oferują małe i oszczędne silniczki, co ma sens moim zdaniem.

Amortyzatory
Powrót