Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 37
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Inne modele, historyczne i prototypy - Rozmowy o rzadziej spotykanych modelach (np. Alfa Romeo 8C), modelach historycznych, które można zobaczyć w muzeach czy modelach koncepcyjnych (np. Alfa Romeo 2uettottanta, Pandion, TZ3, Kamal). W tym dziale przedstawiane są także Photoshopowe twory prezentujące modele przyszłości (np. Alfa Romeo 169).
    ViP Romeo Avatar Emenems
    Mieszka w
    Turek
    Auto
    Renault Scenic II 1.9 dCI 120KM
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    4 h 54 m

Domyślnie

Rozumiem i mam na tyle odwagi żeby Ci częściowo przyznać rację. Tylko z Alfą jest ten problem, że nie jest "masówką" i nie jest też do końca "premium". Marka stoi w rozkroku. Krok w stronę premium to modele pokroju Maseratti. Bardzo niszowe i bardzo Drogie. Krok w stronę masówki to modele tańsze i ogólnodostępne. Uważam że na chwilę obecną nie da się ustawić Alfy koło Maseratti (bo to miejsce już zajmuje Maseratti). Piętro niżej też już nie da się zejść (robić coś w stylu Audi), bo renoma marki jako auta włoskiego i wybitnie awaryjnego zniszczy te wszystkie starania. Na masówce "niestety" da się sporo zarobić, zwłaszcza w niższych segmentach (właśnie MiTo i Giulietta). Czyli małe samochody z "jajem" które podobają się kobietom.
    Czyli jak dla mnie teraz wybór między "masówką" a "sport premium" jest równorzędny z Być a Nie być dla marki.
    A ja już Wolę żeby Alfa robiła "masówki" niż nie istniała wogóle (Ewentualnie żeby sprzedali VW ).
    Może trzeba przeczekać około 10-20 lat z Alfą Masówką, która się odbuduje i znów zacznie robić "Swoje" ?
    Ostatnio edytowane przez Emenems ; 16-02-2010 o 11:19
    Posiadacze samochodów marki Alfa Romeo kierują się przy zakupie raczej emocjami, niż zdrowym rozsądkiem. Wierni przez wiele lat tej marce, poczuwają się do pewnego rodzaju wspólnoty, określają siebie jako "Alfisti"

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Rocky147
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    147 JTD 8V 115 km
    Czas spędzony na forum
    1 d 4 h 15 m

Domyślnie

Cytat Napisał Emenems Zobacz post
    Rozumiem i mam na tyle odwagi żeby Ci częściowo przyznać rację.
    Też bym chciał, aby Alfa w swojej klasie oferowała orygnalność i wyznaczała trendy mody, więc nie dziwię się koledze Pingwinowi, że reaguje na to wszystko tak a nie inaczej.... Ale niestety dawne lata mineły i puki co raczej "to se ne wrati". Ale jedno co nie minie nigdy i nic tego Alfie nie odbierze to jej legenda ... I tu zwracam się w strone kolegi EMENEMS...też przyznając mu racje.
    Jeżeli Alfa jako masówka staneła by na nogi, zaczęła przynosić zyski, to trzeba mieć wtedy nadzieje na to, że jej historia zatoczy koło i przyszli menagerowie i konstruktorzy ponownie zaczną budować legende
    A jeżeli się to nie uda, albo gdy marka zostanie wchłonięta przez inne koncerny, mam zamiar porzucić to co materialne (... ), wstąpić do zakonu Kamedułów, i zamast motoryzacji, czas poświęcać modlitwie......
    Ostatnio edytowane przez Rocky147 ; 16-02-2010 o 12:54

Pingwin
    Gość

Domyślnie

No to wypracowaliśmy w pocie czoła jakieś wspólne stanowisko

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Sparco123
    Mieszka w
    k-staw
    Auto
    AR156 2,4JTD '99
    Czas spędzony na forum
    10 h 48 m

Domyślnie

Jak to będzie następca 159 to oficjalnie przesiądę się na Hondę
    "Alfa Romeo to wozy dla koneserów, nie pozerów - nie możesz się nazywać miłośnikiem motoryzacji dopóki nie kupisz Alfy"-James May

Użytkownik Embrion Avatar alfaromeo166
    Mieszka w
    Trzebnica
    Auto
    Alfa Romeo 166 (za 1 rok )
    Czas spędzony na forum
    2 h 5 m

Domyślnie

Wogule brak dynamizmu mi sie niezbyt podoba.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar tommi
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    147 TI jtd 16v...moja była
    Czas spędzony na forum
    5 h 11 m

Domyślnie

Heh..to się uśmiałem z tych Kamedułów i ich zakonu
    Ostatnie lata to czas tandety, populizmu i maksymalnego konsumpcjonizmu, gówno które dotarło do Starego kontynentu zza oceanu .
    Stąd objawia się to także w motoryzacji, kasa kasa i kasa...ale także po to by przetrwać (alfa)
    Historia jak i moda toczy koło i na pewno doczekamy się powrotu do prawdziwej motoryzacji.
    - ...jakoś smutno w garażu bez Alfy
    - Honda Civic-A grupowa rajdówka & rajdowy klasyk Subaru Impreza MY00
    "Life is racing, everything else is just waiting" - Steve McQueen

Moderator Romeo Avatar bikermarek
    Mieszka w
    Kampinos
    Auto
    Alfa Romeo 155 2,0 Twin Spark 16V 1995
    Czas spędzony na forum
    11 d 9 h 11 m

Domyślnie

Ogromne różnice w stylistyce nadwozia:

Załączone adresy Załączone adresy

Fotosik.pl Darmowy Hosting na Fotki Zdjęcia i Obrazki - Zdjęcia i albumy
    http://www.fotosik.pl

Pozdrawiam
    bikermarek

Alfa Romeo 155 1,8 Twin Spark 16V 1997 - była (13.05.2007 - 02.07.2011)
    Alfa Romeo 155 2,0 Twin Spark 16V 1995 - jest (31.07.2011 - ?)
    sigpic154_7.gif

Użytkownik Romeo Avatar dakoolk
    Mieszka w
    WPR
    Auto
    AR 156 SW 1.8 TS Nero Fuoco 2001 :D, Mercedes W124 200TE (sprzedam!)
    Czas spędzony na forum
    7 d 6 h 26 m

Domyślnie

Cytat Napisał Emenems Zobacz post
    Rozumiem i mam na tyle odwagi żeby Ci częściowo przyznać rację. Tylko z Alfą jest ten problem, że nie jest "masówką" i nie jest też do końca "premium". Marka stoi w rozkroku. Krok w stronę premium to modele pokroju Maseratti. Bardzo niszowe i bardzo Drogie. Krok w stronę masówki to modele tańsze i ogólnodostępne. Uważam że na chwilę obecną nie da się ustawić Alfy koło Maseratti (bo to miejsce już zajmuje Maseratti). Piętro niżej też już nie da się zejść (robić coś w stylu Audi), bo renoma marki jako auta włoskiego i wybitnie awaryjnego zniszczy te wszystkie starania. Na masówce "niestety" da się sporo zarobić, zwłaszcza w niższych segmentach (właśnie MiTo i Giulietta). Czyli małe samochody z "jajem" które podobają się kobietom.
    Czyli jak dla mnie teraz wybór między "masówką" a "sport premium" jest równorzędny z Być a Nie być dla marki.
    A ja już Wolę żeby Alfa robiła "masówki" niż nie istniała wogóle (Ewentualnie żeby sprzedali VW ).
    Może trzeba przeczekać około 10-20 lat z Alfą Masówką, która się odbuduje i znów zacznie robić "Swoje" ?
    Ale Alfa właśnie jest w klasie premium (razem z Audi/Mercedes/BMW/Volvo itp.) natomiast Maserati moim zdaniem jest w klasie luxury/supersamochodów (obok Bentleya, RR itp. z jednej strony oraz Ferrari, Lambo, Astona z drugiej strony)
    No bo na pewno nie można jej postawić w jednym rzędzie z Oplem, VW, czy Pugiem Nawet w pewnym niemiecko-polskim piśmie (tym numerze, która powinna mieć większość z nas) napisali, że nowa Astra aspiruje do klasy wyrafinowanych samochodów (albo samochodowej arystokracji - jakoś tak), co BMW, czy Alfa Romeo A co do Giulii, to chyba jakiś szkic na razie - w sumie to nie mam zdania

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Sparco123
    Mieszka w
    k-staw
    Auto
    AR156 2,4JTD '99
    Czas spędzony na forum
    10 h 48 m

Domyślnie

Te zdjęcia niepokojąco przypominają toyotę avensis
    "Alfa Romeo to wozy dla koneserów, nie pozerów - nie możesz się nazywać miłośnikiem motoryzacji dopóki nie kupisz Alfy"-James May

ViP Romeo Avatar Emenems
    Mieszka w
    Turek
    Auto
    Renault Scenic II 1.9 dCI 120KM
    Czas spędzony na forum
    4 h 54 m

Domyślnie

Nie musisz się niepokojąco niepokoić bo to tylko wizja jakiegoś maniaka które nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, a tym bardziej z przyszłością.
    Posiadacze samochodów marki Alfa Romeo kierują się przy zakupie raczej emocjami, niż zdrowym rozsądkiem. Wierni przez wiele lat tej marce, poczuwają się do pewnego rodzaju wspólnoty, określają siebie jako "Alfisti"

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

następca alfy 159

alfa 159 następca

giulia sportwagon

Tagi dla tego tematu

Zakładki

Uprawnienia