Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Inne modele, historyczne i prototypy - Rozmowy o rzadziej spotykanych modelach (np. Alfa Romeo 8C), modelach historycznych, które można zobaczyć w muzeach czy modelach koncepcyjnych (np. Alfa Romeo 2uettottanta, Pandion, TZ3, Kamal). W tym dziale przedstawiane są także Photoshopowe twory prezentujące modele przyszłości (np. Alfa Romeo 169).
Użytkownik Romeo

Napisał
Tuti 
Mnie najbardziej cieszy to, że coś się dzieje z obecną ofertą.
No właśnie! Już nie mogę się doczekać Genewy, chociaż z drugiej strony, trochę się boję, jak te koncepty będą wyglądać - ale najważniejsze, że jednak trwają prace nad nowymi modelami.
Użytkownik Pirat drogowy

Napisał
Pingwin 
Poddali się dyktatowi unifikacji stylistycznej.
Nadeszły marne lata dla
AR w sensie stylistycznej. Okres 1994-2005 odchodzi w zapomnienie.
No i tu Masz akurat absolutna racje Kolego
Nie idzie to wszystko ku dobremu. Aczkolwiek Gulietta jest według mnie piękna...ale to nie o niej temat
Użytkownik Rowerzysta

mnie cieszy to że kilka pracowni dostało po jednej wersji nadwoziowej - będzie współzawodnictwo , oby wyszło im z tego piękne coupe hehe , cieszy mnie też że
stylistyczny gniot jakim było 159 (o czym pisałem od samej jego premiery
) tak szybko
kończy swój żywot (wraz z klonami mam nadzieję)
-
Redaktor Romeo

Napisał
Emenems 
A tak na poważnie to "mumin" w limuzynie raczej by nie p
asował. Tutaj trzeba czegoś bardziej stonowanego i elegantszego. Wydaje mi się że
Giulia będzie miała bardziej klasyczne reflektory, bardziej poziome
Pionowe też mogą być

Byle by to wszystko do siebie pasowało i stanowiło agresywną całość, jeśli mówimy o limuzynie sportowej.
No i oczywiście żeby z agresją szły też osiągi.
ViP Romeo

Trzeba dodać że jest to limuzyna made in USA, a Amerykańce mają niewiele wspólnego z wysmakowanym Designem.
Posiadacze samochodów marki Alfa Romeo kierują się przy zakupie raczej emocjami, niż zdrowym rozsądkiem. Wierni przez wiele lat tej marce, poczuwają się do pewnego rodzaju wspólnoty, określają siebie jako "Alfisti"
Ostatnio edytowane przez Tuti ; 30-03-2010 o 17:52
Każdy kibic... sory, każdy KIBOL to bandyta - ZAMKNĄĆ stadiony
Każdy internauta... sory, każdy LICEALISTA to idiota - ZAMKNĄĆ internet
Kto steruje wszystkimi grupami?

A dlaczego 159 była Brerą, a Mito już nie?
Miejmy nadzieje, że wymyślą coś innego...
Każdy kibic... sory, każdy KIBOL to bandyta - ZAMKNĄĆ stadiony
Każdy internauta... sory, każdy LICEALISTA to idiota - ZAMKNĄĆ internet
Kto steruje wszystkimi grupami?

ViP Romeo

159 i Brera to dzieło Giugiaro Italdesign. Mito i Giulietta to dzieło Centro Stile Alfa. Dlatego taka różnica. Giugiaro trochę inaczej widział Alfy.
Posiadacze samochodów marki Alfa Romeo kierują się przy zakupie raczej emocjami, niż zdrowym rozsądkiem. Wierni przez wiele lat tej marce, poczuwają się do pewnego rodzaju wspólnoty, określają siebie jako "Alfisti"
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)