Zeby tak chociaz zobaczyc taka maszyne na drodze :twisted: Ehhh.... :wink:Ja tez mysle ze takie porownanie jest bez sensu :? F430 moze sobie kupic kazdy kogo stac, a 8C tylko kilkaset osob :wink: Pochwalic sie posiadaniem F430 to napewno szpan, ale chwalic sie 8C w garazu to jest cos 8)Napisał bobryt
Il cuore ha sempre ragione.
Senza cuore saremmo solo macchina...

YouTube - Alfa Romeo 8c Competizione Promo Video
Ten filmik promo to moim zdaniem kwintesencja marki Alfa Romeo, cała jej historia, styl, niepowtarzalność, subtelność, dyskretna sportowa elegancja, po prostu wyjątkowość. Włączam sobie prawie codziennie ten filmik i cieszę się przy okazji że mam Alfę![]()

Czy ktoś wie czemu ten filmik promo usunięto z youtuba? Szukałem po całej sieci i znalazłem go m.in. na google.video ale jakość trochę gosza a przeciez filmik jest genialny i miałem go w ulubionych :/
Alfa Romeo 8C competizione promo video

W czwartek miałem niewątpliwą przyjemność jechać chwilę obok 8C. Piękny samochód ale jest małe ale.... w lusterko patrzę i myślę sobie ładne czerwone MiTo. Kiedy był bliżej coś przestało mi pasować. Kiedy ujrzałem tylni błotnik - bingo to 8C !! Pełne zaskoczenie bo przy 500 szt. ciężko o takie auto na ulicy. A te mieszane odczucie..... hmmm jest mały, niepozorny, ginie w tłumie innych samochodów, podsumowując tak może wyglądać MiTo po lifcie. Za te pieniądze chyba bym nie kupił (jakbym miał) w końcu samochód musi się wyróżniać, a 8C tego nie robi. Obawiam się że trzeba by objaśniać niezainteresowanym motoryzacją że to "topowa" Alfa a nie pospolite wozidełko.
Widział ktoś na żywo na ulicy? Jakie wrażenia?
156 3.0 V6
Ja nie widziałem ale to jest sportowy wóz więc nie będzie miał gabarytu Autosana żeby się wyróżniać.

Widziałem 8 c w maju tego roku we Włoszech dokładnie w Tarvisio. Biały kolor na austryjackich numerach. I powiem że moje odczucia były zupełnie inne niż twoje. Piękny samochód. Jak go zobaczyłem to aż dostałem gęsiej skórki.

Nie no piękny to on jest, nic Alfie nie umniejszam, ale niepozorne takie...... właśnie jakieś takie... no nic o gustach się nie dyskutuje. Od super auta wymagam czegoś takiego co ma lambo, aston, ferrari, a nawet lotus elise, od razu bez wątpliwości objawiają swoją obecność, swoje ego. Już brera jest bardziej wyrazista jak dla mnie. Dodam jeszcze że jestem fanem Alfy Romeo a nie "fetyszystą" marki (w dobrym słowa znaczeniu) i stąd może moje odczucie.
156 3.0 V6
przejedź się nim.... zmienisz zdanie))))
Hee
Alfy mają być niepozorne bo zawsze takie były.
SZ, RZ, Giulia GTA, Spider 1-sza seria, to piękne auta ale wszystkie nieduże i nie robiące wokół siebie tyle szumu co Lambo, Aston - choć DB7 też nieduże jak stanie przy nawoczesnych 'zwykłych' autach. Alfa ma mieć piękno ukryte w sobie, ma być jak gorąca 30 letnia kobieta ( czy będzie zadbana to już nasza w tym głowa ) a nie jak 20 letnia rozwrzeszczana nastolatka.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki