G. R. A. B. A. R. Z. Sergio Marchionne
G. R. A. B. A. R. Z. Sergio Marchionne
Co chcesz wyjasnic tym wpisem? Sergio poznał raport i nagle doznał olśnienia? "mamy straty, nic nie wiedzialem, mamma mia! To koniecznie trzeba wstrzymać produkcje".
Wiadomo, strat nie ma ten, kto nic nie produkuje.
No wiec nic nie produkuje. Strat nie będzie więcej. Co za ulga. Naprawdę, dobry menager.
Sergio! Ragazzo! Amore mio! Dove si trova la bella Giulia?
Z interii, czytajcie uważnie: "Marchionne potwierdził, że trwają prace nad alfą giulia, średniej wielkości sedanem, który ma zastąpić model 159. Samochód ten będzie produkowany we Włoszech z przeznaczeniem na rynek globalny. Podobnie jak większy sedan tej marki, z napędem na tylne koła, który, jeżeli powstanie, zostanie oparty na konstrukcji maserati i będzie wytwarzany razem z pojazdami tej marki w Turynie. W trybie warunkowym mówił Sergio Marchionne również o przyszłym SUV-ie Alfy."
Zaczynacie rozumieć? jakże płynnie i bezkolizyjnie Sergio zmienia zdanie, przechodzi do nowych idei... Giulia miała miała najpierw debiutowac w 2012, potem w 2014, teraz przebąkuje się o 2015... Do niedawna Sergio twierdził, ze bedzie produkowana w USA, teraz, że w Włoszech...)
SUV własnie przeszedł w tryb warunkowy, a przeciez rok czy dwa lata temu już, już miał sie pojawiać, ostatnio w planach na przyszłe lata wyraźnie zaznaczano 2014... Teraz mamy "być może".
Alfa ma obecnie najgorszą sprzedaż od lat 60-tych. Do tego, niezależnie od kryzysu, doprowadziła polityka Sergio Marchionne. Jak może być inaczej, skoro marka oferuje tylko dwa modele, z których jeden niebawem będzie miał już pięć lat?
Potwierdza sie to, co pisałem daaawno teeemu, flekowany tutaj przez wielbicieli menedżera w sweterku: Sergio jest doskonały w modelach i markach masowych, tam radzi sobie znakomicie od lat. W segmentach aut "bardziej wymagających", mniej powszechnych, postrzeganych jako, sorry za słowo, ale rozumiecie kontekst: "niemal niszowe", rozpieprza wszystko, czego sie dotknie.
On po prostu nie wie co zrobić. Nie ma pojęcia. Jest takie powiedzenie: "jeśli nie wiesz, dokąd zmierzasz, dotrzesz donikąd".
Ja z tej wypowiedzi wyniosłem potwierdzenie informacji, że Giulia będzie FWD, a dopiero ewentualny większy model RWD.
@KRS agree ... niestety prawda to.
Cytując niezapomnianego Nutę ( niezapomniany Jacek Chmielnik ) : " będę jeździć dupą po nieheblowanej desce " ( nie nie Giulią )
Ja już zakończę swój udział w tym wątku. Chciałbym się mylić i odszczekać wszystko, co napisałem.
Czas pokaże.
Słaby ten twój tekst z interii, a ponadto jest tylko przeróbka tekstu z alfanews - http://www.alfanews.pl/2012/10/30/al...-do-2016-roku/
Czy wy ludzie nie macie co z wolnym czasem robić, tylko co kilka dni opluwać Marchionne i słabą koniunkturę na rynku motoryzacyjnym?
Czekamy na debiut 4C w przyszłym roku, a potem na następne modele, bo prędzej czy później powstaną.
Pozdr.,
L.
Poniewaz bardziej juz chyba zaczynam wierzyć w zielone ludki z kosmosu niz w to iż Giulia sie pojawi ( które podobno ludzie widzieli , w przeciwieństwie do Giulii ) , podobnie jak kolega KRS wymeldowuje sie z tego wątku.
Po co bić piane o jakiems niestniejącym concept carze
Giulia prędzej czy później się pojawi i na pewno wrócicie do wątku, żeby znowu ponarzekać![]()
Tak BTW, złomnik zapodał bardzo dobry tekst o rynku nowych samochodów, z którym w całości się zgadzam. Polecam gorąco: http://www.zlomnik.pl/index.php/2012...ch-samochodow/
Pozdrawiam,
L.