L'ha disegnata il vento (narysowana wiatrem) - tak była wówczas opisywana
W czerwcu tego roku - dzień po 102 urodzinach Alfy - przypada 50 rocznica prezentacji Giulii, która miała miejsce na torze Monza.
Bez Niej nie byłoby Alfy, jaka chcemy znać i pamiętać... i dlatego myslę, że warto już teraz przypomnieć to wydarzenie.
Zwracam się jednocześnie z prośbą do Alfaholików, którzy posiadają taki model - może zechcą w tym miejscu stworzyć urodzinową galerię Giulii.
50 pewnie nie będzie... ale może chociaż 5. Proszę pochwalcie się swoimi Juliami.
3342&d=1325657591" id="attachment43342" rel="Lightbox_752649" >![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
a tu dla wszystkich miłośników Julii coś specjalnego - szkice jakie otrzymałem od Pana Zbigniewa Maurera, które stworzył specjalnie dla RIAR właśnie z okazji jubileuszu Giulii
![]()
![]()
Ostatnio edytowane przez Archi ; 04-01-2012 o 07:23

Ciekawostka, którą dzisiaj znalazłem:
http://www.topgear.com/uk/photos/tim...3-14?imageNo=5
Robi wrażenie, kiedyś Alfa to robiła auta...
Alfa Romeo 147 1.6 TS 105KM 2003 -> Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA 170KM 2011

Niektóre klasyki naprawdę były świetnie przemyślane i moim zdaniem design starych aut jest dużo lepszy niż w 80% nowych aut, które wychodzą na rynek.

No, ja właśnie 105-tki widzę jako rodzinę pierwszej GiuliiSilnik, zawieszenie, wnętrze - podobieństwa są uderzające.
A Giulia Spider, to chyba był tylko chwyt marketingowy, bo pochodziła w prostej linii od Giulietty Spider i nie wiele - poza większym silnikiem - było tam zmienione.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki