Radzia, szacun. Mam takie zdanie jak Ty.
Ale napisz prosze czym Ciebie tak zniechęcał, rozumiem, diler, jak przybyłeś kupić auto?
Alfa Romeo: stan świadomości.

Przede wszystkim TOTALNY brak informacji dilerów:
a/ kiedy będzie kolor Rosso Alfa? nie ma takiego koloru ("Nie ma takiego miasta jak Londyn. Jest Lądek Zdrój.")
b/ mamy tylko taki wzornik kolorów jak w katalogu, ale Panie, to z rzeczywistością niewiele ma wspólnego (dla porównania proponuję wizytę np. w salonie BMW)
c/ co to jest zawieszenie sportowe? nie mam pojęcia
d/ czy do Pakietu Sport trzeba dokupić tapicerkę skórzaną? nie mam pojęcia
e/ czy jest jakiś wzornik tapicerek? nie
f/ czy można zrobić podwójny wydech? - jest jako akcesorium w katalogu; - ale to w katalogu to jest atrapa; - nie no, Panie, atrapy by nie dali chyba; - mówię Panu, że atrapa; (tutaj moje sugestie, że może by tak wydech z QV i podmienić tylko wkładkę w zderzaku...); łe Panie, to drogo wyjdzie, nie ma sensu
itp. itd., ogólnie niewielka chęć sprzedaży i kompletna niewiedza w przypadku firmy, która ma 3 (TRZY) modele w ofercie
W sumie w ADF-ie Pan całkiem nieźle wypadł nawet (w dodatku katalog dostałem, w Poznaniu tylko kserówki cennika mogłem dostać), ale rabatem mnie nieszczególnie powalił i interesu nie zrobiliśmy. Gdyby nie kolega rafter, to nie wiem czy bym już Julką jeździł.
Alfa Romeo 147 1.6 TS 105KM 2003 -> Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA 170KM 2011

Kupiłeś bo masz więcej rozumu niż statystyczny PolakBo mity o alfie są już dawno nie aktualne, ale MY alfisci mamy dodatkowy plus...te spojrzenia ludzi, nawet za swoją widzę że sie patrzą to wolę nie myśleć co jest z Twoją
A z tą niezawodnościa niemców to hmm...Golf VI mojego wujka po 20 kkm ma cały zawias do roboty, a audi a4 przyszłego teścia stoi już miesiąc w serwisie...jakieś pomysły nt. UBER SUPER NIEMIECKIEJ MOTORYZACJI ;P
A odnośnie SUV'a AR to ja jestem za. Muszą wejść w ten segment bo wszyscy mają SUV'y, może to jakoś podratuje markę. I my też sie przyzwyczaimy. Dało sie obyć z paskudnym Cayen, który IMO jest bezsensuJa bym zrobił tak...kupił SUV'a tańszej marki np. nowa Kia Sportage a za kasę która została jakiś szybki samochód np. Forda Focusa RS/AR 156/147 GTA itp. itd, im ktoś ma wiecej kasy tym coś lepszego/szybszego. KIA do miasta na dziury i krawężniki a sportówa for fun. Ale może BOGACI myślą inaczej
![]()
Ostatnio edytowane przez FerraEnzo ; 11-08-2011 o 09:39

Jak już pisałem wyżej... Citroen ma SUV-a, Peugeot ma SUV-a, Renault ma SUV-a, a ile ich widziałeś na ulicach? Mimo, że dwa pierwsze to Mitsu, a Outlanderów w Polsce zatrzęsienie... SUV Alfy nie będzie się sprzedawał, a jednak to obciach dla marki. Kiedyś był wywiad z kimś wysoko postawionym w BMW i pytali go, dlaczego weszli w SUV-y. Odpowiedź? Bo na świecie jest pełno ludzi, którzy chcieliby mieć BMW, ale nie mają dróg, aby mogli nim jeździć... Więc koncepcja zrodziła się, aby upchnąć swoje produkty w Rosji i na Bliskim Wschodzie. Oba regiony jakoś średnio obfitują w Alfy.
Ostatnio edytowane przez radosuaf ; 12-08-2011 o 08:53

Będzie cuore sportivo pełną gębą...
@FerraEnzo
Mity o Alfie już nieaktualne ale "sportowe serce" niestety też na tym ucierpiałoTak jak Giulietta pasuje do portfolio AR jako "hothatch" tak ten SUV nie pięć ni w dziesięć delikatnie mówiąc (o klekocie od Maserati nie wspominając). Jeśli Alfa ma pretendować do segmentu premium to powinni porzucić przedni napęd w sedanach czy coupe i zostawić go tylko do aut typuGiulietta czy MiTo. Dużo ludzi kupuje BMW głównie z powodu RWD i Audi dla napędu AWD.
@radosuaf
To co piszesz ma sens. Na TVN turbo kiedyś podawali, że model Audi A6 Allroad sprzedaję się bardzo dobrze i że Audi bało się na rynek wprowadzać bo to takie w sumie ani terenówka ani osobówka czy coś takiego. No ale później okazało się to super duper i wszyscy zadowoleni. Skoro tak chętnie kupują te Audi to czemu Alfa Crosswagon praktycznie nie istnieje na drogach? Między innymi przez (nie oszukujmy się) awaryjność z czasów kiedy alfa kierowała się bardziej bezkompromisowym cuore sportivo, która to później dla typowego Kowalskiego stała się aksjomatem awaryjności. SUV Alfy czeka podobna przyszłość co Crosswagon-a
Ostatnio edytowane przez Piotruch88 ; 13-08-2011 o 23:05

Może kogoś zainteresują najświeższe przecieki i informacje o nowym SUV rodem z US&A. Pomimo, że piszą o Liberty, SUV ze znaczkiem Alfy będzie miał bardzo dużo wspólnego (silnik, przeniesienie napędu, platformę):
http://www.caranddriver.com/news/201...py-photos-news
Pozdr.,

amerykanska maszkara z logo AR. Już Lancie tak wpuścili w 300C))
masakra.
Alfa Romeo: stan świadomości.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki