Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Tuga zielona. Jeśli felgi masz bardzo brudne, to polecam Pełny Vampire (Nie liquid, bo ma taką siłę działania jak tuga, tylko jest płynniejszy) pędzelkowanie, a następnie coś na smołę/asfalt np Hades z Unique lub Tar and Glue Remover od adbl![]()
Wampir jest strasznie drogi niestety. Trzeba tez uważać zeby nie przyschnął. Co do liquida to jest mocniejszy od tugi. Robiłem koła tuga i gdy nie miała już niby co zbierać poprawiłem liquidem i zaczeło jeszcze reagować.
ADBL Vampire.
Tuga zielona ale jak tylko lekko przykurzone pyłem z klocków.
Generalnie coś co jest opisane jako "na bardzo mocne zabrudzenia".
Nie ma się co bawić z delikatnymi środkami. Tylko te mocne to na zdjętym kole. Kiedyś jakiś kwasowy mocno używałem (moje auto ? coś z tego typu marketowych ale opisane jako 'bardzo mocny') - zaraz rdza na wcześniej ładnych lepkach śrub, na tarczach itd.
Otototo. Tuga jest ok na lekko zabrudzone koła, ale na mocne szczury nie ma o czym gadać. Popatrzcie na to w ten sposób: vampire jest drogi, ale jest tańszy (trochęVampire jest bezpieczny dla każdej powierzchni gdyż ma neutralne pHFakt, vampire jest drogi, jednak jego siła działanie jest 4 krotnie silniejsza niż TUga czy Vampire Liquid
![]()
podeślij foto jak 9 na białych wyglądaWitajcie. Szukam dobrego, sprawdzonego preparatu do alufelg. Testowałem K2, Moje auto i sonaxa...niestety białych alu, niedoczyszczają , nawet z użyciem szczotki.
Wasze sprawdzone środki ?
ADBL Vampire.
Tuga zielona ale jak tylko lekko przykurzone pyłem z klocków.
Generalnie coś co jest opisane jako "na bardzo mocne zabrudzenia".
Nie ma się co bawić z delikatnymi środkami. Tylko te mocne to na zdjętym kole. Kiedyś jakiś kwasowy mocno używałem (moje auto ? coś z tego typu marketowych ale opisane jako 'bardzo mocny') - zaraz rdza na wcześniej ładnych lepkach śrub, na tarczach itd.
Otototo. Tuga jest ok na lekko zabrudzone koła, ale na mocne szczury nie ma o czym gadać.
Miałem Tugę, mam (kolejną) Vampire. To nie ta sama siła działania, serio. Te same koła które vampire, czy ironX zrobią na jedno nałożenie, tugą będziesz robił na trzy razy albo lepiej.Nie zgodzę się. Trzeba odczekać z pięć minut i pędzlem rozprowadzić produkt by "ruszyć" brud.
A do częstego odszczurzania felg? Brembo mi pyli jak szalone to też kupiłem szare felgi ale mimo wszystko szukam czegoś do cotygodniowego mycia. Ta zielona Tuga się nada? Nie interesuje mnie usuwanie czegoś czego nie widać jak to mają w zwyczaju użytkownicy ironx którzy się jarają, ze na pozornie czystej feldze jeszcze "krwawi". Ma zmyć widoczny pył z felg i zacisku bez nadmiernego szorowania szczotą. Na alledrogo znalazłem tą Tuge z zestawie ze szczota do felg wiec chyba się skusze http://allegro.pl/tuga-alu-teufel-zel-1l-szczotka-do-felg-k2-i6338757079.html na długo starcza litr?