Witam serdecznie
Chciałbym zakupić alfe wpadla mi w oko taka
http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-C14856151.html
Czy jesteście mi wstanie jakoś pomóc, nie znam się jeszcze zbytnio na alfach a nie che utopić pieniędzyże będzie jakiś złom
Pozdrawiam cichy
Najlepiej to by było zobaczyć osobiście, przebieg akurat ustawiony tak aby chciało się kupić (tak mi się wydaje)...
po zdjęciach i opisie nie da się nic ocenić... można tylko wysłuchać opinie typu jaki silnik kupić
Pozdrawiam
ps nie wiem czemu ale jak na 10 lat to lakier wygląda zbyt ładnie... też pasowałoby to sprawdzić
Moja Alfa 156 2.4 JTD CF2 136@175 KM 370 NM Sportpack
Alfa Romeo - gdy Cię nie stać na piwo, mówisz, że jest niedobre."
Mam jeszcze druga opcje cos takiego.
http://www.moto.allegro.pl/okazja-al...217524152.html
W niej prawdopodobnie byl malowany zderzak i lusterka, tez nie wiem co myslec ze wymieniana byla turbina i pytanie jak kolo dwumasowe.
Kurcze spodobalo mi sie te autko ale mam takiego stracha jechac kupic ze szok, bo nie mam pojecia o alfach a zloma idzie bardzo szybko kupić.

Przebieg 170 tys. Jak szukałem swojej to niemal wszystkie tyle miały
Jeśli chodzi o LPG to nie taki diabeł straszny, ale wszystko zależy od tego jak i jaka instalacja była założona, jak również od tego jak auto traktował właściciel.
U mnie kiepsko z czasem, ale jak znajdziesz coś bardzo konkretnego to pisz na priv - postaram się (na ile będę umiał) pomóc. Uprzedzam tylko, że dostępny jestem naprawdę tylko parę godzin w tygodniu.

no kolego to od razu lepsza opcja dwumas wymienia sie przy drugiej trzeciej wymianie sprzegła ja mam 300tys i jeszcze nie wymienialem bo nie trzeba
2,4jtd to super silnik miałem kiedys sluzbowa lancie lybre z tym silnikiem auto niesamowicie przyspiesza jest rewelacyjny jak zdawalem lybre miala 250tys i nie bylo z nia wiekszych problemow

Cichy zacznijmy od tego jaki masz budżet $$ pamiętaj że żadnego samochodu nie kupuje sie za ostatnie pieniądze szczególnie Alfy zawsze trzeba mieć w zanadrzu te 2,3 tys chyba że znajdziesz ideał ale zawsze coś sie znajdzie do roboty w końcu auta mają ok 10 lat. Dolicz także ubezpieczenie bo to od pojemności zależy. Zima sie zbliża czas pomyśleć o oponach dobrze by było żeby właściciel dożucił do auta. Na dzień dobry pakiet startowy rozrząd(chyba że wymieniany u jest faktura) olej,filtry,płyny może klocki....i robi sie coraz większa suma $$. Silnik JTD tak jak i V6 znacznie trfalszy od TS chodź zadbany TS też nie jest zły do tego dobry gaz i jest Ok. Szukaj auta od klubowicza zawsze to mniejsze ryzyko niż kupić sprowadzańca albo od niewiadomo kogo co Alfe ma przez przypadek i nic o niej niewie
Powodzenia w szukaniu tej jedynej.![]()
trafilem pod nosem Alfetke![]()
Alfa Romeo 156 1,9 JTD 98/99 r. - 105 KM 1.9
I taki padł wybór dziś podskoczę z nia na diagnostyke znajomy w ciągu dnia podjedzie z gadzetami posprawdza no i model się żeby było wszystko ok bo nie wyobrażam sobie żeby wyjść bez niejemocji mega masa hehe
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki