Zmierzam zmienić samochód z marki xxxna Alfę 166 i własnie http://otomoto.pl/alfa-romeo-166-3-0...C21379562.html taką znalazłem,wiem że mało to pewnie nie pali,bo sam na obecną chwilę jeżdżę V6 3L i spalanie mnie aż tak nie przeraża,także nie jestem zwolennikiem gazu( mam nadzieje ,że nikogo nie uraziłem ) ,no ale skoro ta w linku już go posiada,to przecież go nie wymontuje...Tylko jak się te auta sprawują jeżdżąc na gazie???Wiem,że ceny tych autek zaczynają się od 7 tyś,ale za takie pieniądze to się pewnie cuda nie kupi,dlatego oscyluję w takiej granicy cenowej.I tu do was prośba jako użytkowników o to byście swoimi bystrymi oczkami
powiedzieli mi czy z tą Alfą jest wszystko OK. Za porady i cenne informacje z góry dziękuję.

Cos ten przod niezbyt prosty...

...w tych czasach ,to w ogóle ciężko znaleźć auto z prostym przodem...chodzi mi o całość...czy wszystko z tego rocznika jest na swoim miejscu,pytam ponieważ mam odniesienie do Lagun ,a jestem na forum RLKP klubowiczem i widzę jakie wałki handlarze robią z tymi autami,kierownice nie od tego modelu co trzeba,deski regenerowane i inne cuda jakie im się uda wymodzić...

Zajrzyj może najpierw do bazaru. Stoi tam kilka pewniaków.
Było: AR 166 2.4JTD 10V, AR 166 2.0TS 16V x3, AR 166 3.0 V6 24V, AR 166 3.0 V6 24V Sportronic x2, AR 166 2.5 V6, AR 156 2.4JTD, AR 156 2.4JTD SW, Kappa Coupe 2.0T
Będzie: Quattroporte, Legend, XJ

Przejrzałem ostatnich 12 stron,mało jest 166-ek V6 3L która by mnie zainteresował,była jedna ładna ,ale 2,5 l V6 190 km ,tyle kucyków to mam na obecna chwilę u siebie,dlatego ( i mam nadzieję) że te V6 3L 226 kucyków odpycha się lepiej niż teraz tym co jeżdżę,dlatego prosiłem o opinię tej z linku...

napewno odpycha się lepiej,choć niewiadomo co z tym gazem może być pomodzone.A swoją drogą to ładniej można było to zrobić pod maską.A więcej ci nikt nie powie,kierownica pasuje do resztya wiele więcej nie widać.A co do przodu to napewno był robiony i to grubiej niż powierzchownie bo nie jest to ładnie poskładane.

jarek1986 dzięki za odpowiedź,a propo: może jest ktoś z Łodzi i ma taka Alfę w manualu by mnie przewieźć,warto by było mieć na przyszłość jakieś porównanie....
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki