Witam.
Panie, Panowie proszę o poradę, informację w sprawie tego auta:
http://jatczak.otomoto.pl/alfa-romeo...C21169839.html
Tak, wiem jaka jest ogólna opinia o handlarzach z Gniezna, ale czy nie ma czasami wyjątków ??
Może ktoś z Was widział to auto na żywo, może nawet jechał nią, a może po prostu coś zauważył na zdjęciach z ogłoszenia ??
Mnie jedynie zastanawia fakt, braku xenonów w takiej wersji auta, navigacji, no i srebrnych lusterek (ale podobno można było też zamówić Ti z lusterkami w kolorze)
To że opis wyposażenia jest słaby, a raczej go brak już nie wspomnę, choć patrząc na zdjęcia to chyba wszystko na swoim miejscu jest.
Dużym plusem jest silnik 2.4 i to w tej najmocniejszej wersji 210KM i rocznik 2008.
Każda informacja, sugestia itp. mile widziana - będzie bardzo pomocna.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.

I jak nikt nic nie wie ?? :/
Szkoda by było jechać tyle km i się rozczarować![]()
Wspomóżcie przyszłego alfiste
Pozdrawiam.

Ta cena tak śmierdzi, że aż przykląkłem...
AR 159 z motorem 2,4 JTDm, z pakietem TI, po lifcie (2008) za niecałe 52k zł? "No can do"...
Odejmij od ceny chociażby akcyzę i spróbuj znaleźć "na Zachodzie" egzemplarz w cenie, którą otrzymasz...
Podpowiem tylko, żebyś nie szukał w bezwypadkowych.
Zwróć także uwagę, że egzemplarze rok starsze ze słabszym silnikiem (w pakiecie TI) są za ok. 10k zł droższe.
PS. Może też być sytuacja, że auto na granicy "straciło" VAT, o który US się z pewnością z czasem upomni...
AR 147 1,9 JTD 8V (2004)
AR 159 1,9 JTDm 16V (2007)

Bez vatu to by polskich tablic nie dostało.
A tu widać że już zarejestrowane.
Ciekawe tylko czy skoro pochodzi z luksemburga nie była tam zdławiona właśnie w związku z podatkami.

No to Panowie daliście mi teraz do myślenia, bo facet z komisu, obecny właściciel na którego auto jest zarejestrowane, mówił mi o jakiś tam podatku, że niby kupił to auto z firmy i uniknął podatku gdyż on też kupował na firmę ( nie pamiętam czy dokładnie tak to brzmiało) że gdyby kupował to od osoby prywatnej to nie opłacałoby się, bo auto wyszłoby powyżej 60tys. Nie wiem co o tym myśleć, chyba trzeba jechać i oglądnąć.
Nie wiem też co o tym myśleć, jak facet mówi że podpisze się pod przebiegiem i bez wypadkowości auta, hmmm
Dzięki koledzy, każda Wasza opinia jest pomocna.
Pozdrawiam.
Kolego wpieprzyc sie w bagno jest nie problem trudno później wybrnąć. Także jeśli nie przeszkadza Ci życie ze świadomością,że ktoś kiedyś w końcu (a może wcale) upomni się o ten podatek to możesz interesować się tą ofertą,ale za te pieniądze po aucie z takim silnikiem i wer.sją TI jak koledzy wyżej napisali cudów bym się nie spodziewał za tą cene.

WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki