Witam
Naszła mnie myśl aby zakupić coś z włoskiej motoryzacji![]()
Zastanawiam się nad nowym bravo ( wersja sport ), nawet fajny woziki włąsnie Alfa GT.
Co sądzicie o tym egzemplarzu :
http://otomoto.pl/alfa-romeo-gt-gt-q...C21479426.html
Powiedzcie na co generalnie należało by zwrócić uwagę przy kupnie GT ?
Czy ktoś się orjętuje czy silnik 1.9 to ten sam co jest montowany w Fiat Bravo ? Moc się zgadza
Z góry dziękuję za pomoc !

Pokazana przez ciebie GT nie ma z prawej strony naklejki Bertone, może odpadła a może coś tam było klepane
Alfa to śmiertelna choroba przenoszona drogą wzrokową

Dzięki za opowiedz !
Oglądałem samochód - faktycznie coś się działo z prawą stroną, ale tragedii nie ma ( moim zdaniem ).
Niestety jak dla mnie bardzo dyskusyjny jest przebieg auta, moim zdaniem za bardzo "po-drapane" plastiki jak na 100k przebiegu ... Chociaż z drugiej strony, skóry są ładne.
Szukam dalej ...

Skóry w GT są "pancerne". Po 120-150 tysiącach nie powinny być w żaden zauważalny sposób wysiedziane/wyślizgane/wytarte.
WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów
Auta super, zaje***te tylko znaczka Bertone brakuje. Same raczej nie odpadają. Jak na moje było coś klepane z tej strony. Zresztą drzwi pod tym światłem też wydają się mieć delikatnie różną barwę.
Co do przebiegu to można podłączyć do kompa i komp podobno pokaże realny przebieg nawet jeżeli był on cofany

To by wyjaśnialo dlaczego guziki od podnoszenia szyb i regulacji ogrzewania wyglądają jakby ktoś z dłutem w ręku jeżdził
Na pewno był robiony z prawej - sprzedawca tego nie ukrywa, o drzwiach nie wspominał więc na 100% nie wiem ...
No fajny jest "niestety" ... Ciekwe czy faktycznie da się przebieg sprwadzić nawet jak był cofany ...
Ktoś ma na ten temat wiedzę ?

Jesli auto ma DPF to w każdym ogarniętym serwisie mozna sprawdzić przebieg ( raczej dpf nikt nie wymienia),lub też bardziej hardkorowo: wymontować czujnik położenia wału korbowego i z niego też można zczytać motogodziny.
GT bardzo ładna,raczej po przejsciu,pytanie jak silnym ?
Silnik w bravo jest nieco inny niż w tej GT ( inny układ wtryskowy,inna budowa rozrządu,mocniejsze sprzęgło i dwumas).
Takich tam kilka dieslowkich patatajów w skromnym 1,9.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki