Witam Alfaholików,
proszę o opinie nt. tej sztuki: http://fenix-zamosc.gratka.pl/ogl/12...115688ca0fcd,1
Totalnie nie znam się na Alfach (choc wiedzę poszerzam dzięki forum), więc każda sugestia mile widziana. O ile uda mi się pozbyc obecnego auta, to wyruszam na poszukiwania AR. A ta jest właśnie pierwsza w kolejności.
![]()
Ostatnio edytowane przez sprat ; 22-11-2011 o 22:51

Dziękuje Koledzy za odzew i sugestie
Sprawa ma się następująco: rocznie robię ok 30 tys. km i to się raczej prędko nie zmieni, a jeśli nawet to raczej tych kilometrów przybędzie. Aktualnie jeżdżę klekotem (a jakże) ale chciałbym w końcu miec auto na benzyne. Po prostu trochę już mam dosc tego grzechotania pod maską, tego zimna w środku, zanim silnik się zagrzeje i nieraz uciążliwego czekania po dłuższej jeździe aż turbo ostygnie. Wiem, brzmię jak rozpieszczony dzieciak
. Niemniej chciałbym w końcu spróbowac czegoś innego. Jestem nawet w stanie przebolec fakt, że będę musiał częściej tankowac (obecne auto na baku w trasie przejedzie ok 1000 km). Co do gazu - oczywiście biorę pod uwagę jego założenie, bo inaczej wydatki na PB mnie zjedzą przy takich przelotach.
Czy jeździłem tymi autami - cóż, do tej pory miałem tylko raz przyjemnosc przejechac się AR 156, ale to był silnik 1.6 więc zupełnie inna bajka. Będę się starał te braki nadrobic, co by się przekonac jak sprawa wygląda.
Czy mógłbym prosic o jakieś sugestie dotyczące tego konkretnie egzemplarza? Może wyhaczyliście coś, co powinno wzbudzic niepokój?
Jeśli myślisz o zagazowaniu Belli to odpuśc sobie ten silnik. JTS nie lubi gazu
A skąd Ty jesteś? Z Zamościa? Nie wiem jakim klekotem jeździłeś ale jak ze starej stajni TDI to możesz być miło zaskoczony JTDkiem, jak chcesz zobaczyć jak to jeździ to możemy się gdzieś ustawić na mieście. Do gazowania V6.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki