Witam, czy może ktoś wie lub mógłby dowiedzieć się co to za Alfa? http://moto.allegro.pl/ShowItem2.php...&utm_rule_id=4 WIN ZAR93900007074368. Wstępnie telefonicznie dogadałem się na zamianę tej 159 za moją 156JTD/2001. Zdążyłem ustalić, że rok pr. auta jest 10/2006 a nie 2007 jak podaje w ogłoszenu. Gość twierdzi, że to wersja specjalna z nawigacją. Co dodatkowego ma ta wersja? Za wszelkie info b. dziękuję.
Żadna specjalna wersja. Radio ma niestandardowe - dokładane zapewne było.
Wersja po środku między najsłabszą a najlepszą![]()
Alfa Romeo 159 1,9 JTDm 16v, 2007r. ( DPF usunięty, EGR zaślepiony, 188KM i 406 Nm - wszystko w www.cinsoft.pl)

Z tą datą to typowe naciąganie. Zamiast daty produkcji podawany jest rok modelowy.
często te nawigacje JVC spotykałem w wersjach z krajów Beneluksu , sprawdż czy nie jest to przypadkiem wersja 136 KM
AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
AUDI A5 MTM (2009 - ....
Lewostronnym powolnojeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!

W dziale"samochody" koledzy po WIN rozszyfrowali dane auta i rzeczywiście alfa jest z Belgi i ma 136KM, ale gość twierdzi, że w dowodzie ma rok pr. 2007 i 150KM.Gdybym się dogadał z ceną to chyba nie problem przywrócić mu te brakujące kuce, ale auta nie widziałem i obawiam się, że nie warto jechać oglądać, bo jak sprzedający mija się z prawdą z tak oczywistymi danymi to i cała opowiadana nie udokumentowana historia auta może budzić wiele wątpliwości.Może ktoś z Radomia mógłby na to autko obejrzeć?

kaz156 kupuj moją furę...

Mi wyskakuje coś takiego:
Uploaded with ImageShack.us
Więc jak dla mnie nie jest to aż takie oczywiste że to wersja 136 z Belgi. Najlepiej pogadaj z gościem i niech Ci prześle skan jakiegoś dokumentu gdzie podana jest moc.

Gosc pewnie bedzie szedl w zaparte, ze ma wiecej koni bo sam sie dal na to nabrac przy zakupie, a teraz nie przyzna sie do bledu![]()

Myślę, że jako właściciel wie najlepiej co ma w dowodzie. Na zachodzie podaje się tylko datę pierwszej rejestracji a że produkcja była w 2006 r to nie ma wg mnie większego znaczenia.
159 1.9 JTDM 2006 156 2.4JTD 2002 SPRZEDANA

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki